Follow us

Το Λονδίνο της Sophie Dahl

Η Σόφι Νταλ, πρώην μοντέλο, νυν συγγραφέας και παρουσιάστρια τηλεοπτικής σειράς μαγειρικής, μας ξεναγεί στο Λονδίνο των Ολυμπιακών αγώνων 2012.

Το Λονδίνο της Sophie Dahl


Πρώην μοντέλο, νυν συγγραφέας και παρουσιάστρια τηλεοπτικής σειράς μαγειρικής. Η Σόφι Νταλ μας ξεναγεί στο Λονδίνο των Ολυμπιακών αγώνων 2012.



Χαλαροί περίπατοι

  • Portobello Market

Το Λονδίνο της Sophie Dahl

Η ανοικτή αυτή αγορά παραμένει το καλύτερο spot για vintage ρούχα. Πήγαινε Παρασκευή όπου έχει πολύ λιγότερο κόσμο απ’ ό,τι τα Σαββατοκύριακα και ψάξε κυρίως στα παραπήγματα που βρίσκονται κάτω από τη γέφυρα του τρένου. www.portobellomarket.org

  • Borough Market

Χωρίς αμφιβολία η πιο όμορφη αγορά του Λονδίνου. Λατρεύω αυτό το μέρος με την έντονη δραστηριότητα, τις φωνές, τα παζάρια και τους τόσο ιδιόμορφους, γραφικούς πωλητές. Προτιμώ να πηγαίνω νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν δεν έχει ακόμα πολύ κόσμο και οι πάγκοι με τα ψαρικά και τα κρέατα είναι γεμάτοι.
8 SouthwarkStreet, www.boroughmarket.org.uk

  • Shepherd Market

Λατρεύω να περιπλανιέμαι στη μικρή αυτή αγορά του Mayfair με την τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα. Είναι ένα ιδιαίτερα ζωντανό μέρος με πολλά εστιατόρια σε ανοιχτές βεράντες, παμπ και μαγαζιά με αντίκες. Συνήθως πηγαίνω στον κινηματογράφο Curzon και στη συνεχεία καταλήγω στο Boudin Blanc για ένα καλό brunch. Μεταξύ Mayfair και Picadilly. www.shepherdmarket.co.uk

  • Chelsea Physic Garden

Το Λονδίνο της Sophie Dahl  - εικόνα 2

Ο γοητευτικός αυτός κήπος είναι ανοικτός για το κοινό κάθε Τέταρτη και Σάββατο απόγευμα. Είναι ένα πραγματικό καταφύγιο στη μέση του πολύβουης περιοχής, μια μαγευτική παρένθεση στο καθημερινό στρες. Στο Τσέλσι. www.chelseaphysicgarden.co.uk


Δες επίσης:
Cool Britannia – Οι σχεδιαστές εμπνέονται από τους Ολυμπιακούς αγώνες
Video clip από την Εθνική ομάδα κολύμβησης των ΗΠΑ

Δες τα καλύτερα μέρη για να ψωνίσεις στην σελίδα ii


Τα αγαπημένα μου για shopping

  • Temperley London

Η Μέκκα της αγγλικής Μόδας. Όλες οι δημιουργίες φέρουν την υπογραφή της Alice Temperley. Η διάσημη σχεδιάστρια έχει κατακλύσει με μπουτίκ όλη τη χώρα, αλλά αυτή είναι η πιο ωραία και η πιο μεγάλη. Η αδυναμία μου είναι τα μικρά της φορέματα με πιέτες που συνδυάζω συνήθως με μαύρα κολάν. Το απόλυτο αγγλικό στυλ.
2-10 ColvilleMews, www.temperleylondon.com

Browns

Το Λονδίνο της Sophie Dahl  - εικόνα 3
Δημιουργία της Τabitha Simmons από τη s/s collection του 2012

Σημείο αναφοράς για παπούτσια. Από εδώ αγοράζω συχνά πέδιλα της Tabitha Simmons με αμέτρητα πουά και τακούνια στιλέτο. Αν ζούσε η Μίνι Μάους θα ήταν η πιο φανατική της πελάτισσα.
24-27 South Molton Street, www.brownsfashion.com

  • Topshop

Αναπόφευκτη επίσκεψη για κάθε Αγγλίδα που σέβεται τον εαυτό της. Συνήθως προμηθεύομαι μικρά μοντέρνα κομμάτια (σε επίσης mini τιμή), τα οποία συνδυάζω με ρούχα επώνυμων σχεδιαστών.
42-44 Kensington, HighStreet.

-Vintage

  • Rellik

Είμαι φανατική του vintage και το Rellik είναι το μαγαζί μου σ’ αυτόν τον τομέα. Εδώ βρίσκω πάντα τελείως απροσδόκητα ρούχα, όπως παλιά μοντέλα των Ossie Clarke, Halston ή της Vivienne Westwood.
8, Golborne Road www.relliklondon.co.uk

  • Scarlet & Violet

Το καλύτερο ανθοπωλείο της πόλης, με απίθανες συνθέσεις και ποιητικές δημιουργίες σε στυλ vintage μέσα σε μικρά βάζα και retro γλαστράκια.
76 ChamberlayneRoad, www.scarletandviolet.com

  • Howie & Belle

Η πραγματική σπηλιά του Αλή Μπαμπά. Ο ξεχωριστός αυτός αντικέρ διαθέτει μοναδικά vintage ρούχα, έπιπλα του 50 και του 60, περίεργα αντικείμενα, ακόμη και βαλσαμωμένα ζώα.
52 Chamberlayne Road, www.howieandbelle.com

  • Cologne & Cotton

Ο παράδεισος για λευκά είδη σπιτιού σε ρομαντικό στυλ. Έχει βαμβακερά και λινά σεντόνια σε υπέροχα παστέλ χρώματα και τιμές πραγματικά πολύ λογικές και συμφέρουσες.
88 Marylebone High Street, www.cologneandcotton.com


Διάβασε που να μείνεις και φυσικά τα καλύτερα μέρη για να φας στο madamefigaro.gr


Δες επίσης:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ