Follow us

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες

Η Beauty Editor Φλώρα Καμχή ταξίδεψε έως εκεί και μας μεταφέρει την εμπειρία της...

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες

Η Beauty Editor Φλώρα Καμχή ταξίδεψε έως εκεί και μας μεταφέρει την εμπειρία της...

Είχα ακούσει πολλά για τη Στοκχόλμη, έφερνα στο νου μου ονόματα όπως αυτό του Νόμπελ, του Στρίνμπεργκ, του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, της Ινγκριντ Μπέργκμαν, του Ερικσον είχα ακούσει το χαρακτηρισμό "Βενετία του Βορρά" - είχα τέλος πάντων μία ιδέα για τους Βίκινγκς, το λαό των πολεμοχαρών πολεμιστών που κατακτούσαν και λεηλατούσαν, δεν είχα όμως παρά μία μικρή εικόνα για την πόλη και το λαό της.

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες

Την ευκαιρία για να τη γνωρίσω μου την έδωσε η Oriflame, η Σουηδική εταιρεία καλλυντικών που με την ευκαιρία του εορτασμού των 45 χρόνων από την ίδρυσή της συγκέντρωσε την τεράστια παγκόσμια "οικογένεια" της για να τα γιορτάσει, να ευχαριστήσει, να ενθαρρύνει, να δώσει ευκαιρίες σε ανθρώπους που θέλουν να κερδίσουν χρήματα με τον πιο επικοινωνιακό τρόπο για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 2

Πίσω στην πόλη λοιπόν, μία πόλη που μοιάζει αρκετά με τη Γενεύη αλλά δεν είναι, έχει πολλά στοιχεία της Βενετίας, αλλά και πάλι δεν είναι.

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 3

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 4

Η Στοκχόλμη είναι μία πόλη με πάρα πολλά νερά, πολύ πράσινο, γοητευτική και ήρεμη με ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους, τον τόπο μαζί τον πλανήτη μας. Είναι άνθρωποι πειθαρχημένοι, εργατικοί, δεν έχουν άγχος γιατί οι φόροι που πληρώνουν τους εξασφαλίζουν μία ζωή που καλύπτει απόλυτα τα έξοδα υγείας.

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 5

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 6

Η Στοκχόλμη είναι χτισμένη πάνω στη Βαλτική Θάλασσα και στη λίμνη Μέλαρεν και απλώνεται σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 45 γέφυρες.

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 7

Μία βόλτα με το καραβάκι που πήρα από την προκυμαία με ταξίδεψε σε κτήρια του χθες, παλιά κτήρια όπου παρασκευάζονταν κάποτε σουηδικές μπύρες, νοσοκομεία, βίλες χτισμένες πάνω στο νερό, και γέφυρες, πολλές γέφυρες. Οι κάτοικοι κάνουν μπάνιο στα νερά της λίμνης τα οποία είναι πεντακάθαρα, μάλιστα κάποιος προηγούμενος Δήμαρχος- όπως μας είπε η ξεναγός- έβαζε το ποτήρι του και έπινε το νερό για να δείξει πόσο καθαρό είναι!

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 8

Το πολύ ενδιαφέρον ήταν το πέρασμα του πλεούμενου από τη θάλασσα στη λίμνη, όπου το καραβάκι έμπαινε σε ένα κανάλι, και περίμενε να κλείσουν οι πόρτες πίσω του και να ανοίξουν οι πόρτες μπροστά του για να προχωρήσει με ασφάλεια λόγω των διαφορετικών ρευμάτων της θάλασσας και της λίμνης.

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 9

Η διαδρομή κράτησε δύο ώρες και ήταν μαγευτική. Στο κέντρο της Στοκχόλμης η παλιά πόλη ήταν γραφική, οι πλατείες έσφιζαν από ανθρώπους και υπαίθριες ορχήστρες και οι άνθρωποι στο δρόμο σου απαντούσαν σε κάθε σου ερώτηση σε τέλεια Αγγλικά όσο για τα μαγαζιά H&M; Τα έβρισκες παντού, μπροστά σου, πάντα γεμάτα κόσμο!

Στοκχόλμη: Η πόλη με τις 45 γέφυρες - εικόνα 10

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ