Τα 10 + 1 fashion brands που προτιμά για τις αγορές της η Gen Z

Η Gen Z είναι οι gurus του street style.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΠΕΡΗ

Generation Z, iGeneration, Μετά-millenials, quaranteens, TikTok generation, OnlineSchoolteens. Αυτοί είναι μερικοί από τους όρους που χρησιμοποιούνται για τη Gen Z, τη γενιά των ατόμων που έχουν γεννηθεί από τα μέσα των 90s μέχρις τα μέσα των 00s. Η Gen Z λατρεύει το Tik Tok και τον κόσμο της μόδας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Θεωρούνται gurus του street style, προτιμούν brands που ακολουθούν sustainable πρακτικές και δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον και σίγουρα ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ένα look που δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Μερικά από τα αγαπημένα τους items είναι το puffer jacket The North Face 1996 retro Nuptse, το οποίο έχει γίνει sold out σχεδόν σε όλα τα e-shops, τα καρό πουκάμισα και τα αξεσουάρ του Topshop, οι statement μπότες της Ugg και φυσικά αυτή η γενικά δεν αποχωρίζεται τα Nike sneakers. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Maisy Biden, η 20χρονη εγγονή του νέου Προέδρου των Η.Π.Α που εμφανίστηκε στην ορκωμοσία του παππού της αλλά και στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου με τα Air Jordan 1 Mid "Sisterhood” sneakers της Nike. Η Gen Z αγαπά το street style αλλά πολύ περισσότερο αγαπά την άνεση και την πρακτικότητα. Ακολουθεί τις τάσεις, αφού πρώτα όμως τις έχει φιλτράρει και έχει επιλέξει εκείνες που της ταιριάζουν.

Επίσης, δίνει μεγάλη βάση στη βιωσιμότητα της μόδας, επιλέγοντας brands με sustainable τακτικές όπως ο Tommy Hilfiger. Το brand χρησιμοποιεί βιώσιμους τρόπους παραγωγής και sustainable υλικά σε μία προσπάθεια η μόδα να "Μην σπαταλά τίποτα και να καλωσορίζει τους πάντες". Αγαπά επίσης εταιρείες όπως η Pull and Bear, η H&M και η Stradivarius γιατί της προσφέρει ρούχα που συνδυάζουν τις επικρατέστερες τάσεις σε συνδυασμό με ποιότητα.

Inspiring Talks by Tommy Hilfiger | Smart accessory shopping στη νέα εποχή

Εάν υπάρχει ένα στοιχείο που χρειάζεται να κρατήσουμε από τη Gen Z είναι πως η μόδα έχει ως στόχο να μας κάνει να νιώθουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και σίγουρα να νιώθουμε άνετα με ό,τι φοράμε.

#1

Adidas

#2

attrattivo

#3

NorthFace

#4

H&M

#5

Ugg

#6

Pull and Bear

#7

Nike

#8

Stradivarius

#9

Tommy Hilfiger

#10

Topshop

#11

Zara

90s Nostalgia | Το puffer jacket που έχει ξετρελάνει τις fashionistas και είναι παντού sold out