Follow us

Χριστιάννα Σούλου - Άρης Τζονευράκης | Δύο από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Dior για τη συλλογή Cruise 2022

H ζωγράφος και ο ελληνοράπτης επιλέχθηκαν από τη Maria Grazia Chiuri για να αναβαθμίσουν με την Τέχνη τους τα κομμάτια της συλλογής που θα παρουσιαστεί στο Καλλιμάρμαρο.

Χριστιάννα Σούλου - Άρης Τζονευράκης | Δύο από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Dior για τη συλλογή Cruise 2022

Η συλλογή Dior Cruise 2022 που θα παρουσιαστεί απόψε στο Καλλιμάρμαρο δεν είναι μόνο εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και παράδοση αλλά ένα μέρος της δημιουργίας της έχει ανατεθεί σε ελληνικά χέρια.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου, Maria Grazia Chiuri, ταξίδεψε στην Ελλάδα και εντόπισε τους Έλληνες δημιουργούς που μπορούσαν να εμπλουτίσουν τα κομμάτια με παραδοσιακές (και όχι μόνο) τεχνικές. Τους ανακάλυψε σε μικρά εργαστήρια, μουσεία και ιδρύματα στο Άργος, την Καλαμάτα και το Σουφλί.

Ανάμεσα στους ταλαντούχους Έλληνες που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στη συλλογή Dior Cruise 2022 είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD, η ζωγράφος Χριστιάννα Σούλου και ο ελληνοράπτης Αριστείδης Τζονευράκης. Επίσης, σύμφωνα ε άλλες πηγές, στη Νηματουργία Μέντης–Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) που συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη ανατέθηκε η δημιουργία ενός καπέλου.

Χριστιάννα Σούλου

Η Χριστιάνα Σούλου είναι Ελληνίδα ζωγράφος με σπουδές στο Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts στο Παρίσι και Ιστορίας της Τέχνης στη Σορβόνη. Έχει συμμετάσχει στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας και έχει κάνει ατομικές εκθέσεις σε Μουσεία και Κέντρα Εικαστικών Τεχνών στην Κολωνία, στο Παρίσι και στο Gateshead της Β. Αγγλίας, αλλά και σε σημαντικές γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Όπως έκανε και η Maria Grazia Chiuri για τη συλλογή Dior Cruise 2022, η Σούλου εμπνέεται από μορφές του παρελθόντος τις οποίες όμως φέρνει στο σήμερα. Ήταν λοιπόν ο ιδανικός άνθρωπος για να αναλάβει να συμπληρώσει το όραμα της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Dior, ζωγραφίζοντας γυναικείες φιγούρες της ελληνικής μυθολογίας πάνω στις πτυχώσεις των φορεμάτων.

Δες περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ