Follow us

Μάθε ποια κοσμήματα σου ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου

Τα κοσμήματα είναι τα πιο σημαντικά αξεσουάρ της εμφάνισης μας.

Μάθε ποια κοσμήματα σου ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου iStock

Για τα κοσμήματα έχουν μιλήσει όλα τα μεγάλα fashion icons: Από τα διαμάντα της Marilyn Monroe μέχρι τα περίτεχνα περιδέραια της Elizabeth Taylor, τα εν λόγω αξεσουάρ δεν έχουν μόνο αντικειμενική αξία αλλά και στιλιστική. Όλες μας έχουμε μία μεγάλη συλλογή, που με τα χρόνια μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα κομμάτια συναντάμε κάθε υλικό, χρώμα και στιλ, ενώ αρκετά από αυτά τα κοσμήματα έχουν συνδεθεί με μέρη, πρόσωπα και φέρουν συναισθηματική αξία. Ωστόσο, μεταξύ των μικρών κουτιών και των διάφανων πουγκιών, υπάρχουν μερικά κοσμήματα τα οποία, αν και μας ενθουσίασαν εκ πρώτης όψεως, δεν έδωσαν το παρών στις εμφανίσεις μας. Ο λόγος; Μα φυσικά επειδή θεωρούμαι, πως δεν μας ταιριάζουν.

Πράγματι, όσο και να μας αρέσουν τα λαμπερά και περίτεχνα αξεσουάρ, μερικά δεν είναι τόσο κολακευτικά πάνω μας. Η αιτία της ''επιλεκτικότητας'' τους έγκειται στον τόνο της επιδερμίδας μας, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση μας. Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει το look των κοσμημάτων πάνω μας είναι η επιφάνεια και ο τόνος του χρώματος της επιδερμίδας μας. Για να ανακαλύψεις, λοιπόν, ποια κοσμήματα είναι ιδανικά για εσένα θα πρέπει να βρεις τον υποτόνο σου. Πρόκειται για το χρώμα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και το βλέπουμε στις φλέβες μας. Ο υπότονος χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους: Ψυχρό, ουδέτερο και ζεστό.

Loading...

Πώς θα βρεις τον υποτόνο της επιδερμίδας σου

Αρχικά, πρέπει να παρατήρησε τις φλέβες στον καρπού σου στο φως της ημέρας. Εάν είναι μπλε τότε έχεις ψυχρή απόχρωση δέρματος. Εάν είναι πράσινες τότε έχεις ζεστή απόχρωση. Βέβαια, και το πως αντιδράει ο ήλιος στην επιδερμίδα σου παίζει σημαντικό ρόλο στον υπότονο σου. Αν δυσκολεύεσαι να μαυρίσεις ή η επιδερμίδα σου κοκκινίζει και καίγεται εύκολα, τότε έχεις ψυχρή απόχρωση. Αν από την άλλη πλευρά μαυρίζεις εύκολα, έχεις θερμή απόχρωση.

Ακόμα, η δοκιμή ρούχων με συγκεκριμένη απόχρωση μπορεί να σε βοηθίσει να ανακαλύψεις τον υπότονο σου. Κράτησε ένα λευκό ρούχο δίπλα στο πρόσωπο σου σε έντονο φυσικό φως. Αν το δέρμα σου φαίνεται να έχει ροζ ή ρόδινο χρώμα, ανήκεις στην ψυχρή κατηγορία. Εάν το πρόσωπό σου φαίνεται πιο κίτρινο, το τόνος σου είναι ζεστός. Παρ' όλα αυτά, σε κάθε test μπορεί ο τόνος της επιδερμίδας σου να μην είναι ξεκάθαρος. Σε αυτή την περίπτωση ανήκεις στην ουδέτερη κατηγορία.

Loading...

Ποια κοσμήματα σου ταιριάζουν

Εάν ανήκεις στον ψυχρό τόνο, τότε σου ταιριάζουν τα λευκά μέταλλα. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι ο λευκός χρυσός, η πλατίνα και το ασήμι. Αντίθετα στις ζεστές αποχρώσεις ταιριάζουν ο κίτρινος και ροζ χρυσός και τα χάλκινα κοσμήματα. Τέλος, εάν έχεις ουδέτερο τόνο δέρματος, σου ταιριάζουν όλα τα μέταλλα και μπορείς άφοβα να φορέσεις κάθε κομμάτι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ