Follow us

Βάσια Κωσταρά | Το ασυναγώνιστο bohemian στιλ της Ελληνίδας σχεδιάστριας

Τα κομμάτια που δεν λείπουν ποτέ από την γκαρνταρόμπα της.

Βάσια Κωσταρά | Το ασυναγώνιστο bohemian στιλ της Ελληνίδας σχεδιάστριας NDP

Μπορεί να ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο χώρο του μάρκετινγκ και των επιχειρήσεων, όμως, γρήγορα την κέρδισε η βιομηχανία της μόδας -ένας χώρος γεμάτος τέχνη, φαντασία και χρώμα. Ο λόγος για την Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Βάσια Κωσταρά, που απασχολεί με κάθε νέα της συλλογή την εγχώρια fashion κοινότητα -και όχι αδίκως.

Βασικό χαρακτηριστικό του προσωπικού της στιλ αλλά και των σχεδίων της είναι τα prints και η απελευθερωτική δύναμη που φέρουν. Η ίδια σχεδιάζει αιθέριες σιλουέτες με κίνηση, που εντείνουν τον θηλυκό χαρακτήρα και αγκαλιάζουν τη γυναικεία σιλουέτα με ένα μοναδικό τρόπο. Αντλεί έμπνευση από τα υπερατλαντικά ταξίδια της, μέσα από τους διαφορετικούς πολιτισμούς και όσα αυτοί εμπεριέχουν: Από την ιστορία και τα έθιμα μέχρι τη μουσική, την αρχιτεκτονική και την τοπική κουζίνα. Όπως έχει αναφέρει και η ίδια σε παλαιότερες συνεντεύξεις της η δημιουργική αφετηρία της έμπνευσης της είναι τα ταξίδια. Της αρέσει πολύ να ανακαλύπτει νέα μέρη, να 'ανακατεύεται' με τη διαφορετικότητα, που κουβαλούν οι άνθρωποι ενός τόπου, να δοκιμάζει τις γεύσεις τους, να ακούει τους ήχους τους, καθώς όταν οι αισθήσεις αιφνιδιάζονται, αφυπνίζεται η δημιουργικότητα.

Loading...

Η ίδια σχεδιάζει κομμάτια, που αντανακλούν απολύτως το στιλ της, ενώ βασικός στόχος τους είναι η κομψότητα χωρίς να στερείται φυσικά την άνεση. Λατρεύει το mix and match, για αυτό άλλωστε και στις συλλογές της θα βρεις ρούχα και αξεσουάρ με μεγάλη στιλιστική ευελιξία και πολυμορφικότητα. Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα -ανάλογα πάντα με την εποχή- επιλέγει έντονες αποχρώσεις, που εκφράζουν το πάθος, τον δυναμισμό, την θηλυκότητα και την αυτοπεποίθηση -χαρακτηριστικά που θέλει να εμπνεύσει στο γυναικείο κοινό της.

Παράλληλα, η ίδια ακολουθεί τις επιταγές τη βιωσιμότητας, καθώς πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε τη δεύτερη συνεργασία με το βιώσιμο brand Circular Independence, ένα καινοτόμο fashion project από τη Βάσια Κωσταρά και τον Κλεάνθη Νικολαΐδη, που χρησιμοποιεί υφάσματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Αυτά έχουν συλλεχθεί από τα ελληνικά νησιά και τις παράκτιες περιοχές χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία επεξεργασίας. Τα εν λόγω υφάσματα μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά ανά πάσα στιγμή, δημιουργώντας έναν 100% βιώσιμο κύκλο του εκάστοτε προϊόντος.

Τι φοράει η Βάσια Κωσταρά;

Η σχεδιάστρια διατηρεί αναλλοίωτο το στιλιστικό bohemian DNA της, τόσο στις εμφανίσεις της όσο και στις συλλογές της. Ωστόσο, φροντίζει να ενημερώνεται για τις τάσεις και τις εξελίξεις στο χώρο της μόδας. Πιστεύει ότι το στιλ είναι μία προσωπική έκφραση και εκείνη θέλει να νιώθει ελεύθερη, κομψή και να αποπνέει δυναμισμό και πάθος. Για αυτό θα δούμε αρκετές αναφορές στα 70s, όπως επίσης και στα 60s.

Κάνοντας μία σύντομη περιήγηση στον λογαριασμό της στο Instagram, που μετράει πάνω από 200.000 ακόλουθους, ξεχωρίσαμε τα κομμάτια που δεν αποχωρίζεται ποτέ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ίδια, λοιπόν, δίνει τη ψήφο εμπιστοσύνης της στα μάξι φορέματα, τα μπικίνι, τα καπέλα, τα κιμονό, τις ασύμμετρες μάξι φούστες, τα crop tops, τις γεωμετρικές τσάντες και τα κοσμήματα της.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις της, που είμαστε σίγουρες πως θα σε εμπνεύσουν.

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...
Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ