6 κομμάτια που μπορείς να ''δανειστείς'' από την γκαρνταρόμπα του φίλου σου

Τα ρούχα της ανδρικής γκαρνταρόμπας που σου ταιριάζουν γάντι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η μόδα έχει περάσει σε μία εποχή όπου τα όρια των δύο φύλων αρχίζουν και σβήνονται. Το ροζ δεν αντιπροσωπεύει μόνο το κορίτσι και το γαλάζιο δεν έχει δημιουργηθεί για τα αγόρια. Το ίδιο ισχύει και για τον ρουχισμό. Η βιομηχανία της μόδας μετά από μία πανδημία και μία επαναστατική γενιά, όπως η Gen Z, έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα "στραβά" της, με όσα πήγαιναν λάθος αλλά έμεναν μονάχα στη συζήτηση, στα γραφεία και τις πολυτελείς εκδηλώσεις. Η genderless/fluid διάθεση ξεκίνησε να διαφαίνεται στην Ανδρική Εβδομάδα Μόδας του περασμένου Ιανουαρίου. Τίποτα δεν έμοιαζε με όσα είχαμε συνηθίσει.

Μεγάλοι οίκοι και brands σταμάτησαν να διαχωρίζουν τις συλλογές τους στις Εβδομάδες Μόδας και τις παρουσίασαν μαζί. Ανάμεσα στις αιτίες, που προκάλεσαν την αλλαγή αυτή, αποτελούν τόσο η οικονομική βιωσιμότητα όσο και η καλλιτεχνική, που παύουν να θυσιάζονται στο βωμό των γρήγορων τάσεων και ρυθμών αυτής της βιομηχανίας. Οι συλλογές αυτές επαναπροσδιορίζουν το ανδρικό dress code, ενώ πολλές -αν όχι οι περισσότερες- δημιουργούν εξ ολοκλήρου genderless και fluid collections, χωρίς "πρόσημο", χωρίς ταμπέλες και χωρίς κατηγορίες. Με λίγα λόγια, μπορείς να φοράς ό,τι σου ταιριάζει και ό,τι σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, ακόμα και αν αυτά είναι μέρος της γκαρνταρόμπας της σχέσης σου.

Τα ρούχα που μπορείς να ''κλέψεις'' από το αγόρι σου

Είμαστε σίγουρες, πως η προσοχή σου κεντρίστηκε αρκετές φορές από τα ρούχα του φίλου σου. Είδες τις δυνατότητες της στιλιστικής ευελιξίας τους πέρα από τα σύνολα της σχέσης σου, πέρα από το ανδρικό στιλ. Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τα εν λόγω κομμάτια και πως να τα αξιοποιήσεις εύκολα στο δικό σου στιλ.

Φούτερ: Το φούτερ, είτε είναι το αθλητικό είτε το κολεγιακό, μπορείς να το αξιοποιήσεις με πολλούς τρόπους, από το αθλητικό σου look μέχρι πάνω από ένα λευκό πουκάμισο ή και ως φόρεμα συνδυασμένο με ψξλές μπότες ή combat boots.

Πουκάμισο: Το λευκό πουκάμισο του, που θα είναι oversized πάνω σου, μπορεί να το φορέσεις με ένα τζιν, με τα σορτς σου και το κολάν σου.

Σακάκι: Τα σακάκια του είναι η ιδανική επιλογή για να δημιουργήσεις μοντέρνα office looks. Άλλωστε το dress code του γραφείου επιβάλλει loose tailored γραμμές.

Πανωφόρι: Από το παλτό του έως το ντένιμ ή και το δερμάτινο του τζάκετ, κάθε πανωφόρι του μπορεί να γίνει κατάλληλο για τις δικές σου εμφανίσεις. Η Hailey Bieber επιλέγει σχεδόν πάντα boxy και oversized γραμμές στα πανωφόρια της, τα οποία μοιάζουν σαν να τα έχει δανειστεί από την γκαρνταρόμπα του συζύγου της, Justin. Γιατί να μην υιοθετήσεις και εσύ το look;

Τ-shirt: Κλασικό, κομψό και πολυμορφικό, το T-shirt του μπορείς να το φορέσεις πραγματικά με κάθε σου outfit.