4 looks των celebrities από τα 90s που θα αντιγράφαμε μετά χαράς σήμερα

Η νοσταλγική διάθεση της βιομηχανίας μάς έχει συνεπάρει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η νοσταλγική διάθεση, που έχουν δείξει οι σχεδιαστές και οι εμβληματικοί οίκοι στις φετινές συλλογές τους για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας '21-22 και τις τάσεις τους, είναι πλέον γεγονός. Δεν άργησε, λοιπόν, να δούμε χαρακτηριστικά κομμάτια από άλλες δεκαετίες να κυριαρχούν στα social media, με την πλατφόρμα του Tik Tok να μας δείχνει, πως θα τα φορέσουμε σήμερα. Παράλληλα, οι fashion ifluencers του Instagram έχουν χρησιμοποιήσει όλη τη δημιουργικότητα τους στην υιοθέτηση αυτών των κομματιών, ενώ ό,τι έχουμε δει από street style μας έχει θυμίσει το στιλ προηγούμενων σεζόν και άλλων δεκαετιών. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως δεν έχουμε μείνει ανεπηρέαστες, αφού όπου και να κοιτάξουμε όποια celebritiy και αν παρατηρήσουμε, θα ξεχωρίσουμε και μία vintage πινελιά. Η δεκαετία, που ξεχωρίζει ανάμεσα στις τάσεις, τα looks και τις πολυσυζητημένες εμφανίσεις, είναι κυρίως τα 90s.

Το 90s vibe είναι παντού

Από την προηγούμενη σεζόν αρκετοί σχεδιαστές και πολλά ανεξάρτητα brands είχαν δείξει τη προτίμηση τους στα 90s trends. Ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού είδαμε το crochet, τα bucket καπέλα, τις λεπτές cardigans, τα chunky πέδιλα και τα πολύχρωμα κοσμήματα με τις χάντρες και τα charms να έχουν κατακλύσει τα social media, την αγορά και το street style. Η 90s διάθεση συνέχισε και στο φθινόπωρο και τώρα βλέπουμε iconic κομμάτια να επιστρέφουν δυναμικά στις τάσεις της μόδας. Ανάμεσα τους θα ξεχωρίσουμε το υπέροχο δερμάτινο blazer, τις μίνι πλισέ φούστες και τον μινιμαλισμό στο athleisure look.

Ψάχνοντας να βρούμε την κατάλληλη στιλιστική έμπνευση, για να εντάξουμε και εμείς τη 90s διάθεση στις εμφανίσεις μας πέσαμε πάνω στα looks των διάσημων από εκείνη την περίοδο μέσα από έναν λογαριασμό στο Instagram. Ο λόγος για το @90ssclassy, που μετράει πάνω από μισό εκατομμύριο ακολούθους. Σκρολάροντας στις πιο κομψές εμφανίσεις των celebrities ξεχωρίσαμε παρακάτω τα 4 looks, που θα αναδημιουργούσαμε ευχαρίστως σήμερα, καθώς είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Mariah Carey - 1994 | Η cardigan δεν λείπει πλέον από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα και εμείς θα τη συνδυάσουμε με ένα ζιβάγκο, μία πλισέ μίνι φούστα σε tartan print και με mary janes ή chunky loafers, όπως ακριβώς η Mariah Carey.

Cameron Diaz - 1995 | Όπως είπαμε παραπάνω τα δερμάτινα blazer έχουν επιστρέψει πιο δυναμικά από ποτέ και εμείς ως λάτρεις του μινιμαλισμού θα κάνουμε ένα look με μαύρο τζιν, λευκό T-shirt και ψηλές μπότες, σαν την Cameron Diaz.

Salma Hayek - 1995 | Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να εντυπωσιάσεις σε μία βραδινή ή επίσημη έξοδο ένα μινιμαλιστικό σατινέ φόρεμα, όπως το παρακάτω της Salma Hayek, είναι παραπάνω από απλά αρκετό.

Carolyn Bessette Kennedy - '90 | Ένα παλτό σε ουδέτερη απόχρωση, ένα σκούρο τζιν, ένα κασμιρένιο πουλόβερ και μία statement τσάντα είναι όσα χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου, σύμφωνα με την Carolyn Bessette Kennedy.