Follow us

Η Μαρία Ηλιάκη με τα loafers των ονείρων σου | Σου βρήκαμε 6 προτάσεις για να τα αποκτήσεις

Τα ιδανικά παπούτσια για κάθε περίσταση μέσα στην ημέρα σου.

Μαρία Ηλιάκη NDP

Οι φετινές τάσεις για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22 έχουν κάτι για όλες μας και κάθε trend έχει σκοπό να μας προσφέρει όσα στερηθήκαμε στους κατ' οίκον περιορισμούς, όπου οι φόρμες έγιναν η καθημερινή στολή μας. Λάμψη, μαξιμαλισμός και μία νοσταλγική προσέγγιση κυριαρχούν στις νέες συλλογές, κάτι βέβαια, που διαπιστώσαμε και στις πασαρέλες του περασμένου Φεβρουαρίου. Από την άλλη πλευρά, οι fashionistas, style insiders και celebrities από τα τέλη του καλοκαιριού μάς έχουν δείξει την εφαρμογή των trends στην καθημερινότητα μας αλλά και την στιλιστική ευελιξία τους. Ανάμεσα τους έχει ξεχωρίσει ένα στιλ παπουτσιού, που μας θυμίζει κάτι από τα εφηβικά μας χρόνια. Ο λόγος για τα loafers, τα chunky μοκασίνια, που επέστρεψαν δυναμικά από τα 90s.

Τα loafers είναι ιδανικά για κάθε σου βήμα

Τη δεκαετία του '90 δεν έλειπαν από καμία εφηβική ντουλάπα, ενώ συνόδευαν κάθε στιλ. Πότε τα βλέπαμε στα preppy looks και πότε στα grunge/rock outifts. Σε κάθε περίπτωση, έδιναν το παρών στις εμφανίσεις μας, ενώ τα θαυμάζαμε και στα off-duty looks των supermodels εκείνης της δεκαετίας. Τα διάσημα loafers, όμως, έχουν μία ταπεινή καταγωγή.

Τα loafers δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 από Νορβηγούς αγρότες, που χρειάζονταν ένα απλοποιημένο παπούτσι, που θα μπορούσε να αντέξει στην σκληρή καθημερινότητα τους. Εμπνευσμένο από τα μοκασίνια, που φορούσαν οι ιθαγενείς Αμερικανοί στη Βόρεια Αμερική, το νορβηγικό παπούτσι διαδόθηκε αποκτώντας δημοτικότητα τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη δεκαετία του 1950. Αυτό το σχέδιο έγινε γρήγορα η βέλτιστη επιλογή για νέους άνδρες και φοιτητές και φορέθηκε από τον καθένα, με οποιαδήποτε αισθητική.

Οι σχεδιαστές πίσω από τα πηδάλια των Bottega Veneta, Prada και The Row επανασύστησαν τα loafers ως την ιδανική επιλογή για το καθημερινό και όχι μόνο στιλ μας μέσα από ευέλικτα αλλά και εκκεντρικά σχέδια με κοινό χαρακτηριστικό την άνεση. Chunky σόλες, μεταλλικές λεπτομέρειες και φίνες υφές διακοσμούν το νέο look των loafers και καμία μας δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Celebrities, όπως οι Dua Lipa, Bella Hadid και Kendall Jenner τα έχουν κάνει ήδη mainstream με αποτέλεσμα ακόμα και στη χώρα μας οι λάτρεις της μόδας να ακολουθούν την τάση.

Τα loafers της Μαρίας Ηλιάκη

Ψάχνοντας την απαραίτητη έμπνευση για να υιοθετήσουμε και εμείς την τάση πέσαμε πάνω στη δημοσίευση την Μαρίας Ηλιάκη, όπου το βλέμμα μας κέντρισαν τα chunky loafers της. Εκεί πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε σε ένα ζευγάρι και παρακάτω συγκεντρώσαμε 6 σχέδια loafers για κάθε γούστο και αισθητική, ώστε να βρεις το δικό σου.

Chunky loafers με μεταλλική λεπτομέρεια, Tsakiris Mallas

Chunky loafer, H&M

Chunky loafers με μεταλλική λεπτομέρεια, Envie Shoes

Chunky loafers, Mango

Chunky loafers με μεταλλική λεπτομέρεια,  Zara

Chunky loafers Ted Baker, Kalogirou

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ