Follow us

Βάλε στην άκρη τα φλοράλ και τα pied de poule | Αυτό είναι το throwback print που κυριαρχεί στις φετινές τάσεις

Το έχεις φορέσει ξανά στο παρελθόν και τώρα αποτελεί hot τάση στο street style.

Βάλε στην άκρη τα φλοράλ και τα pied de poule | Αυτό είναι το throwback print που κυριαρχεί στις φετινές τάσεις Pixel Formula

Ρετρό αισθητική, vintage κομμάτια και μία νοσταλγία θα μπορούσαμε να πούμε, πως κυριαρχούν στις τάσεις αυτής της φθινοπωρινής σεζόν. Με κάθε νέο drop των fashion brands συναντάμε όλο και περισσότερες αναφορές σε προηγούμενες δεκαετίας. Ξεχωρίζουμε, μάλιστα, νέες εκδοχές παλαιότερων τάσεων και κομματιών, ενώ στο street style βλέπουμε, πως αυτές αναμειγνύονται με τον πιο κομψό τρόπο με νέα trends. Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός πως οι σχεδιαστές κοίταξαν πίσω για να πάνε μπροστά σχεδιάζοντας το στιλ της μεταβατικής εποχής, εκείνης που αναφέρεται στο τέλος της πανδημίας και στην επιστροφή στην κανονικότητα. Κοιτώντας, λοιπόν, τόσο τις συλλογές εμβληματικών οίκων, ριζοσπαστικών brands αλλά και το street style ξεχωρίσαμε ένα microtrend, που όχι απλά σου είναι ήδη γνώριμο, αλλά είμαστε σίγουρε πως το έχεις φορέσει. Πρόκειται για ένα print, ένα μοτίβο που έχει τις ρίζες του στα 60s και επικράτησε και στα 90s αρκετά. Ο λόγος για τη σκακιέρα, την πιο έντονη εκδοχή του καρό.

Το Checkerboard print είναι παντού και εμείς το φοράμε ήδη

Με την πρώτη ματιά θα το έλεγες καρό, ωστόσο, το checkerboard print επικεντρώνεται στην αντίθεση δύο χρωμάτων, που είναι στοιβαγμένα ακριβώς όπως το ταμπλό του σκάκι: Το μαύρο δίπλα από το άσπρο, το ένα δίπλα από το άλλο. Οι σχεδιαστές για αυτή τη σεζόν, λοιπόν, πήραν το checkerboard και το εξέλιξαν, το ενσωμάτωσαν στα ρούχα τους και διακόσμησαν τις συλλογές με μία ρετρό αισθητική.

Για τη μεγάλη δημοτικότητα του ίσως να ευθύνεται το 60s και 70s στιλ, που θαυμάσαμε εκατομμύρια θεατές στην επιτυχημένη σειρά ''The Queen's Gambit'' στο Netflix. Η πρωταγωνίστρια της σειράς, που την υποδύθηκε η Anya Taylor Joy, είχε ένα στιλ, που αναβίωνε τα πιο χαρακτηριστικά looks των δεκαετιών με τέτοιο τρόπο, που όλες θέλαμε να τα αντιγράψουμε. Έτσι, μήνες μετά το hype της σειράς, οι σχεδιαστές δίνουν μία γεύση από το στιλ αυτό στις συλλογές τους μέσω της σκακιέρας. Βέβαια, εμείς την έχουμε συνδυάσει με την emo και την grunge αισθητική.

Τα καλύτερα looks που θα θες να αντιγράψεις

Η σκακιέρα έχει ήδη κυριαρχίσει στο street style και κάνει ηχηρή την παρουσιά της μέσα από αμέτρητους συνδυασμούς, χρώματα και looks, που είναι αδύνατον να τους αντισταθείς. Παρακάτω ξεχωρίσαμε μερικά outfits με το εν λόγω print, που θα σε κάνουν να αφήσεις στην άκρη -τουλάχιστον για λίγο- το κλασικό φλοράλ, το pied de poule και το πουά.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ