Follow us

Η Μαρία Ηλιάκη μάς δείχνει πως γίνεται το κομψό color blocking | Πάρε ιδέες για το καθημερινό στιλ

Πώς θα το πετύχουμε σωστά τη μεγάλη τάση του χειμωνιάτικου ντυσίματος.

Και η Μαρία Ηλιάκη με το ρούχο που θα φοράμε όλο το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα NDP

Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα άσε μας να το διατυπώσουμε μία ακόμη φορά: Η μόδα φέτος τον χειμώνα επιβάλλει χρώμα και όχι απλά παστέλ αποχρώσεις αλλά έντονες. Λίγο οι περιορισμοί της προηγούμενης σεζόν λίγο η υπερβολική υιοθέτηση του athleisure στιλ, όλες έχουμε ανάγκη από εμφανίσεις με glamorous χαρακτήρα και ιδιαίτερα χαρούμενη διάθεση. Και τι πιο fun και θετικό από το color blocking, που βάζει το χρώμα στο επίκεντρο του στιλιστικού μάς ενδιαφέροντος; Φυσικά τίποτα. Plus, είναι και ένας τρόπος να εντάξουμε παραπάνα από ένα έντονο χρώμα στις εμφανίσεις μας και η Μαρία Ηλιάκη μάς δείχνει τον πιο κομψό τρόπο.

Ας το πιάσουμε από την αρχή... Πώς θα κάνουμε το πιο κομψό και σωστό color blocking;

Για να υιοθετήσουμε τη τάση, θα πρέπει να αντιληφθούμε τη φιλοσοφία του color blocking, η οποία βασίζεται στον τροχό των χρωμάτων -εκείνον που συναντήσαμε στα σχολικά μας χρόνια και μας έμαθε τον διαχωρισμό τους. Εμείς θα εστιάσουμε περισσότερο σε αυτόν που ξεχωρίζει τα βασικά από τα δευτερεύοντα.

Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και μετά ακολουθούν τα συμπληρωματικά τους που είναι το πράσινο, το μωβ και το πορτοκαλί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα στο color blocking είναι να ξεκινήσουμε τους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ζεύγη χρωμάτων που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κι όχι απέναντι.

Για παράδειγμα, θα συνδυάσουμε το κόκκινο με το πορτοκαλί ή το μωβ, το κίτρινο με το απαλό πράσινο ή το μουσταρδί αλλά όχι το κόκκινο με το πετρόλ (μπλε-πράσινο). Είναι σημαντικό, ωστόσο, να μην μπερδέψουμε τις κατηγορίες των χρωμάτων, δηλαδή τα παστέλ συνδυάζονται με παστέλ και τα neon με neon.

Η Μαρία Ηλιάκη δημιούργησε τον τέλειο συνδυασμό του color blocking στο πλατό της εκπομπής ''Τι λες τώρα''. Η παρουσιάστρια, που έχει κερδίσει επάξια τον τίλτο της καλοντυμένης, επέλεξε κόκκινο cropped πουλόβερ, jupes-culotte σε μουσταρδί απόχρωση και mules σε μωβ.

Loading...

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα κομμάτια του look της για να υιοθετήσεις τη μεγάλη χειμωνιάτικη τάση και να γεμίσεις με χρώμα την καθημερινότητα σου.

Παντελόνι με πιέτες, Benetton

Μυτερές γόβες, Tsakiris Mallas

Κόκκινο μάλλινο πουλόβερ, H&M

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ