Follow us

Slow Fashion | Πώς θα υιοθετήσεις μια ''πράσινη'' προσέγγιση στο ντύσιμο σου

Η "αργή μόδα" είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις μία ''πράσινη'' γκαρνταρόμπα.

Slow Fashion | Πώς θα υιοθετήσεις μια ''πράσινη'' προσέγγιση στο ντύσιμο σου Pixel Formula

Η πανδημία επηρέασε και συνεπώς άλλαξε την πραγματικότητα όπως την ξέραμε. Επέφερε σοβαρές αλλαγές σε κάθε τομέα της κοινωνίας, του πολιτισμού και της οικονομίας διαμορφώνοντας μία νέα τάξη πραγμάτων. Επικεντρώνοντας, όμως, στον δικό μας τομέα, η πανδημία του κορονοϊού έφερε στην επιφάνεια τις παθογένειες της βιομηχανίας της μόδας επαναπροσδιορίζοντας την παραγωγή της και επισπεύδοντας αλλαγές, που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχαν πραγματοποιηθεί. Η genderless μόδα, που δεν γνωρίζει από φύλα και διαχωρισμούς, είναι μία από αυτές, ενώ ο όρος της βιωσιμότητας και της οικολογικής συνείδησης γίνεται μέρος των μεγαλύτερων οίκων. Ωστόσο, δεν αφορά μονάχα τα brands και τα εργοστάσια τους αλλά και εμάς. Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για την αργή μόδα, την πιο εύκολη υιοθέτηση μίας πράσινης προσέγγισης στο ντύσιμο και την γκαρνταρόμπα μας.

Τι είναι η αργή μόδα;

Είμαστε σίγουρες πως τα επίθετα που ακούς τον τελευταίο καιρό να συνοδεύουν τη μόδα είναι τα εξής: Ηθική, βιώσιμη, αργή. Πρόκειται για διαφορετικές έννοιες και εμείς θα ασχοληθούμε με την τελευταία, η οποία είναι και η πιο εύκολη να υιοθετήσεις. Η αργή μόδα είναι η εναλλακτική της γρήγορης μόδας, η οποία και επικρίνεται έντονα για τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον. Στόχος της είναι ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης προς όφελος του πλανήτη, δηλαδή να βάλουμε ένα τέλος στις άσκοπες αγορές από τη δική μας πλευρά και το brand να θέσει υπό εξέταση τη δική του παραγωγή. Ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η πρόθεση πίσω από τη δημιουργία ενός ρούχου θα πρέπει εξετάζονται με βάση την περιβαλλοντική κρίση.

Η "αργή μόδα" (slow fashion) επικεντρώνεται στο προϊόν και στο πώς θα επιμηκυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κύκλος ζωής του. Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να υιοθετήσεις τη φιλοσοφία της αργής μόδας;

Loading...

How to | Slow Fashion Edition

1. Αν θες να επενδύσεις σωστά τα χρήματά σου και να έχεις μία πράσινη προσέγγιση προς τη μόδα, δοκίμασε τα vintage μαγαζιά. Ανάμεσα στα κομμάτια τους θα βρεις πραγματικούς στιλιστικούς θησαυρούς μεγάλων οίκων και brands.

2. Είναι σημαντικό προτού αδειάσεις την γκαρνταρόμπα σου και την οργανώσεις ξανά από την αρχή να ξέρεις την αισθητική και το στιλ σου. Πολλοί θεωρούν πως η "αργή μόδα" σημαίνει, passé στιλ. Στην πράξη, ωστόσο, είναι η δημιουργία συνόλων με κομμάτια που έχεις ήδη στη συλλογή σου. Αν δεν ξέρεις την αισθητική και κατά επέκταση το στιλ σου, πως θα αξιοποιήσεις στο μέγιστο τα ρούχα σου;

3. Ξεκίνα να μεταποιείς τα ρούχα που δεν φοράς, έτσι ώστε να δώσεις ζωή σε ένα κομμάτι που έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου. Η στιλιστική έμπνευση και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητες, άλλωστε, στην υιοθέτηση της "αργής μόδας". Μην ξεχνάς πως κανένα κομμάτι δεν είναι πιο βιώσιμο όσο αυτό που έχεις ήδη στη συλλογή σου.

Loading...

4. Η "αργή μόδα" θα σου δώσει κίνητρο να γίνεις μία πραγματική fashionista. Βασιζόμενη στα βασικά μιας γκαρνταρόμπας και όσα έχεις ήδη στη συλλογή σου καλείσαι καθημερινά να τα συνδυάζεις με διαφορετικούς τρόπους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακαλύπτεις παράλληλα τον στιλιστικό σου χαρακτήρα. Έτσι, αποδεικνύεται πως το να έχεις πολλά ρούχα δεν σημαίνει πως ντύνεσαι πιο κομψά.

Loading...

Θα κλείσουμε με την εξής φράση: Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά ρούχα για να είσαι πραγματικά καλοντυμένη. Η αυτοπεποίθηση σου σε συνδυασμό με την ποιότητα και τους style combos θα σε αναδείξουν σε ένα πραγματικό fashion icon με οικολογική συνείδηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ