Όσκαρ 2022 | Οι celebrities που δίχασαν με τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί

Τα σχόλια πήραν φωτιά με κάποιους να εγκρίνουν και άλλους να αποδοκιμάζουν τα looks των Oscars.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η ετήσια απονομή βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελεί την πιο σημαντική βραδιά για τη βιομηχανία του θεάματος. Παράλληλα, όμως, είναι μία εξίσου σημαντική εκδήλωση και για τον χώρο της μόδας. Κάθε χρόνο οι πιο εμβληματικοί οίκοι σπεύδουν να ντύσουν τις καλεσμένες των Oscars, την αφρόκρεμα της μεγάλης οθόνης αλλά και της showbiz. Για τις μοναδικές εμφανίσεις τους τα επιτελεία των fashion houses δουλεύουν αρκετούς μήνες πριν, ενώ κάθε look αποτελεί συνήθως ένα custom made outfit, που φέρει τόσο τις τάσεις της σεζόν όσο την τεχνοτροπία και την αισθητική του εκάστοτε οίκου. Ανά τα χρόνια το κόκκινο χαλί των βραβείων Oscars μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές και αξέχαστες εμφανίσεις, που έμειναν στην ιστορία της μόδας. Έτσι, περιμέναμε με ανυπομονησία το φετινό red carpet της 94ης απονομής των Oscars, που έλαβε χώρα στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Οι εμφανίσεις του κόκκινου χαλιού των Oscars που δίχασαν

Το φετινό κόκκινο χαλί αποτελεί την επίσημη επιστροφή του κινηματογραφικού θεσμού με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσουν να παρευρεθούν τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι εκλεκτοί celebrities του χώρου. Ήταν, λοιπόν, η βραδιά που περιμέναμε με ενθουσιασμό, η βραδιά της αναβίωσης του πιο glamorous κόκκινου χαλιού στην ιστορία των βραβεύσεων.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το red carpet τα είχε όλα. Απολαύσαμε εμφανίσεις με την συνηθισμένη και επιτυχημένη στιλιστική συνταγή του ''Old Hollywood'' style, αλλά και σύνολα που πήγαν κόντρα σε όσα ξέραμε. Χαλαρές εμφανίσεις, έντονα χρώματα, μοντέρνα κοστούμια, τολμηρά φορέματα, ανεπάντεχοι συνδυασμοί έγραψαν το dress code του κόκκινου χαλιού από την αρχή. Δεν ήταν λίγες οι celebrities που απομακρύνθηκαν από τα ''ασφαλή'' σύνολα αυτών των εκδηλώσεων. Ίσως το πρώτο επίσημο κόκκινο χαλί μετά τους αυστηρούς περιορισμούς της πανδημίας να σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο ''χολιγουντιανό style''.

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι celebrities, που τόλμησαν να διαφοροποιηθούν, προκάλεσαν διφορούμενες αντιδράσεις. Κάποιοι τις αποθέωσαν και άλλοι απόρησαν με τα looks τους. Εμείς, λοιπόν, τα συγκεντρώσαμε παρακάτω και περιμένουμε να μας πεις τη δική σου γνώμη στα σχόλια.

Η Billie Eilish με ένα ογκώδες φόρεμα με βολάν του οίκου Gucci.

Η Amy Schumer με Oscar de la Renta.

Η Lupita Nyong'o με ολόχρυσο φόρεμα Prada.

Η Maggie Gyllenhaal με Schiaparelli Haute Couture.

Η Venus Williams με τολμηρό φόρεμα Elie Saab.

Η Diane Guerrero με ασπρόμαυρο φόρεμα Carolina Herrera.

Η Halle Bailey με Roberto Cavalli και η Chloe Bailey με L V D F.

Η Eva von Bahr με μία μάξι δημιουργία στην οποία αποτυπώθηκε ένας αναγεννησιακός πίνακας.

Η Mary Parent με μία πράσινη δημιουργία.

Η Jessie Buckley με Erdem

Η Niecy Nash με Monsoori.

Η Ari Wegner με ένα μαύρο κοστούμι.

Η Maya Rudolph με Maison Valentino.

Η Queen Latifah με μία ιδιαίτερη κίτρινη δημιουργία.

Η K.D. Dávila με μία πολύχρωμη μεταλλιζέ δημιουργία.

Η Tati Gabrielle με Hellessy.