Follow us

Κεφάλαιο ''Κιμονό'' | Το απαραίτητο πανωφόρι του καλοκαιριού το βρήκαμε στην Attrattivo και το φοράει η Ελένη Βουλγαράκη

Το κιμονό αποτελεί ένα κομμάτι που δεν θα χάσει ποτέ την στιλιστική αξία του.

Eλένη Βουλγαράκη Instagram

Όταν συνδέεις τη λέξη ''μόδα'' με εικόνες σίγουρα η πρώτη σου σκέψη δεν είναι το κιμονό. Ωστόσο, αυτό το ένδυμα είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της και έχει πλούσια ιστορία. Αξιοποιήθηκε όσο κανένα στην Ιαπωνική κουλτούρα όσο και στην σύγχρονη δυτική. Έγινε μέρος του φανταστικού κόσμου των σχεδιαστών, αλλά και των κινηματογραφιστών, ενώ έδωσε το παρών και στο δική μας γκαρνταρόμπα. Πιο συγκεκριμένα, το φορέσαμε τα καλοκαίρια και το εμπιστευτήκαμε για να αναβαθμίσει τον κλασικό style combo του τζιν σορτς με λευκό Tank top.

Από τα πιο εμβληματικά moments στην ιστορία του κιμονό, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1660, είναι το σχέδιο του Yves Saint Laurent το 1958, που το μετέτρεψε σε κοκτέιλ φόρεμα με φαρδιά φούστα και μπολερό σακάκι, το look της Madonna στο μουσικό βίντεο του ''Nothing Really Matters'' που σχεδίασε ο Jean Paul Gaultier, ενώ εξίσου ενδιαφέροντα είναι τα σχέδια των Thom Browne, Duro Olowu και Yohji Yamamoto. Η ρευστότητα, το εξωτικό στοιχείο και η σιλουέτα του το αναγάγουν σε ένα πανωφόρι ανίκητο στο πέρασμα του χρόνου. Φέτος, λοιπόν, θα του δώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης μας και θα το φορέσουμε από το πρωί έως το βράδυ και από τη πόλη μέχρι τον φετινό προορισμό των διακοπών.

Το κιμονό της Ελένης Βουλγαράκη είναι το ιδανικό σχέδιο και φέρει την υπογραφή της Attrattivo

Αναζητώντας το ιδανικό σχέδιο ανακαλύψαμε το look της Ελένης Βουλγαράκη και ευθύς σταματήσαμε. Η ίδια φοράει ένα υπέροχο εμπριμέ κιμονό με ρίγες και φλοράλ print, που φέρε πολλά ευέλικτα χρώματα, που επιτρέπουν τον συνδυασμό του με τα περισσότερα κομμάτια της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας. Είναι μίντι και δένει σταυρωτά με μία ζώνη. Ανήκει στη νέα συλλογή της Attrattivo και κοστίζει 79,90€.

Loading...

Η ίδια το συνδύασε με λευκό παντελόνι, το matching cropped top του και έναν ψάθινη φάκελο -έχεις δει πιο καλοκαιρινό look;

Shop the look

Εμπριμέ μίντι κιμονό, Attrattivo

Εμπριμέ Cropped top, Attrattivo

Λευκή παντελόνα, Attrattivo

Crochet φάκελος με θύσανους, Attrattivo

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ