Τα 4 πιο σημαντικά στιλιστικά μαθήματα για το μεταβατικό στιλ

Ακολούθησε τα και δημιούργησε πάντα άψογες εμφανίσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τον τελευταίο καιρό η προσοχή όλων είναι επικεντρωμένη στις τάσεις της επόμενης σεζόν και όσα θα φορέσουμε τις φθινοπωρινές ημέρες. Ωστόσο, για να δημιουργήσουμε το ιδανικό μεταβατικό στιλ πρέπει να το αναλύσουμε, να βασιστούμε πάνω σε κάποιους κανόνες ή προτάσεις και συμβουλές, που θα μας καθοδηγήσουν σωστά στο ντύσιμο της σεζόν. Σήμερα θα εστιάσουμε στους 4 πιο σημαντικούς στιλιστικούς κανόνες για το μεταβατικό στιλ, που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε άψογες εμφανίσεις αξιοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας.

Styling Rule No. 1 | Το λευκό είναι το χρώμα που θα ανανεώσει την φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα σου

Το λευκό δεν φοριέται μοναχά την άνοιξη και το καλοκαίρι και ούτε χρειάζεσαι την πιο σταρένια απόχρωση στην επιδερμίδα, για να σε κολακεύει. Το λευκό δίνει 'ζωή' στην ουδέτερη παλέτα του φθινοπώρου και μπορείς να το εμπιστευτείς σε ζακέτες, ελαφρά κασμιρένια τοπ και παντελόνες.

Styling Rule No. 2 | Μπορείς να αξιοποιήσεις τα καλοκαιρινά ρούχα σου και το φθινόπωρο

Τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά ρούχα, όπως το tailored σορτς, το φλοράλ φόρεμα και τις μίνι φούστες, μπορείς να τα φορέσεις και το επόμενο διάστημα. Το μυστικό είναι φυσικά στο layering. Καλσόν, πανωφόρια και κορμάκια θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα στο μεταβατικό στιλ.

Styling Rule No. 3 | Κάνε τις σωστές αλλαγές και τις έξυπνες προσθήκες

Πολύ γενικό αυτό που αναφέρουμε σαν τίτλο του τρίτου στιλιστικού κανόνα, για αυτό και επίτρεψε μας να σου το εξηγήσουμε περαιτέρω. Οι αλλαγές αφορούν τα αξεσουάρ και ιδίως τα παπούτσια. Τα ανοιχτά σανδάλια και τα αρκετά casual καλοκαιρινά υποδήματα θα δώσουν τη θέση τους σε μπαλαρίνες, loafers και φυσικά ankle μποτάκια, ενώ όσον αφορά τις τσάντες μπορείς να κρατήσεις ξανά την δερμάτινη tote σου. Εδώ βέβαια να αναφέρουμε πως τόσο η canvas tote όσο και η ψάθινη, μπορούν να φορεθούν με στιλ και το φθινόπωρο.

Styling Rule No. 4 | Επίλεξε με προσοχή τα πανωφόρια σου

Όταν κάνουμε λόγο για μεταβατικό στιλ, το layering και τα ζεστά ρούχα έρχονται στο μυαλό. Παρ' όλα αυτά, στη χώρα μας η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ανεβοκατεβαίνει και δημιουργεί άβολες καταστάσεις. Για να είσαι, λοιπόν, πάντα έτοιμη για τις απότομες αλλαγές επίλεξε με προσοχή τα πανωφόρια σου, τα κομμάτια κλειδί της εμφάνισης σου. Μία πιο δροσερή ζακέτα, ένα ανάλαφρο ντένιμ ή καστόρινο τζάκετ, ένα μακρύ blazer μπορούν να δώσουν την φθινοπωρινή πινελιά χωρίς να σε βαρύνουν παρέχοντας και την απαραίτητη ζεστασιά.