Follow us

Αυτό είναι το κομψό τζάκετ που εμπιστεύονται κάθε φθινοπωρινή σεζόν οι Γαλλίδες

Η στιλιστική επένδυση με το διαχρονικό χαρακτήρα που θα φοράς κάθε χρόνο.

Αυτό είναι το κομψό τζάκετ που εμπιστεύονται κάθε φθινοπωρινή σεζόν οι Γαλλίδες Splash/Ideal Images

Βασικός στόχος μας ως συντάκτριες μόδας είναι, μεταξύ άλλων, να εντοπίζουμε και αναδεικνύουμε τα διαχρονικά κομμάτια, εκείνα που καταφέρνουν να μπαίνουν στην ελίτ κατηγορία των ρούχων. Είναι πάντα επίκαιρα και κομψά, μπορείς να τα εμπιστευτείς για μία stylish εμφάνιση και να ξέρεις ότι δεν θα κάνεις ποτέ λάθος μαζί τους. Ένα από αυτά είναι το κλασικό tweed τζάκετ, το αγαπημένο πανωφόρι των Γαλλίδων. Οι γυναίκες, που φημίζονται για το ανεπιτήδευτα κομψό στιλ τους, λατρεύουν το συγκεκριμένο πανωφόρι και το εμπιστεύονται κάθε χρόνο για τις πιο κομψές day to night εμφανίσεις τους αυτή την περίοδο. Τα tweed τζάκετ είναι η επιτομή της φινέτσας και του κομψού στιλ και ας έχει ταπεινές ρίζες.

Για την ιστορία, το tweed προέρχεται από την περιοχή της Σκωτίας του 18ου αιώνα και ήταν ένα είδος πλεκτού υφάσματος ιδιαίτερα δημοφιλούς μεταξύ των φτωχότερων κατοίκων του νησιού Harris, καθώς ήταν ιδανικό για το ψυχρό και υγρό κλίμα της περιοχής. Μάλιστα, το αρχικό του όνομα ήταν ''tweel'', που χαρακτήριζε ένα μοτίβο ραφής με διαγώνιους ρόμβους. Γύρω στα 1850, με πρωτοβουλία του πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας, καθιερώθηκε μεταξύ των ευγενών του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να ντύνουν το υπηρετικό προσωπικό τους. Τους έδιναν, λοιπόν, κοστούμια από tweed ύφασμα διαφορετικών αποχρώσεων, ώστε να ξεχωρίζουν σε ποιον οίκο ανήκει κάθε υπηρέτης. Το tweed, ωστόσο, κατάφερε να ανέλθει κοινωνικά. καταλήγοντας να χρησιμοποιείται στα κοστούμια που φορούσαν οι αριστοκράτες, όταν έπαιζαν γκολφ ή έκαναν ποδηλασία.

Το 1954 αυτό το αποκλειστικά ανδρικό κομμάτι μετατράπηκε στο iconic bouclé σακάκι από την Coco Chanel, η οποία δημιούργησε ένα διαχρονικά κομψό ρούχο που σήμερα είναι για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα η κατεξοχήν ''value for money'' επένδυση. Από τότε και μέχρι σήμερα, τα tweed υφάσματα είναι το σήμα κατατεθέν του γαλλικού οίκου Chanel και δεν λείπουν ποτέ από τις συλλογές του.

Τα looks με πρωταγωνιστή στο tweed τζάκετ που μοιράζουν έμπνευση

Επειδή, λοιπόν, είναι η διαχρονική στιλιστική επένδυση, που δεν θα μετανιώσεις ποτέ, συγκεντρώσαμε παρακάτω τα looks με πρωταγωνιστή το tweed τζάκετ. Σκρολάροντας θα βρεις casual looks, βραδινά σύνολα, two pieces, glamorous εκδοχές αλλά και πιο ευέλικτες. Θα ανακαλύψεις προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας με την υπογραφή τόσο των Γαλλίδων όσο και των υπόλοιπων fashionistas, που φορούν με πολύ στιλ και φέτος τα tweed τζάκετ τους.

Πάρε έμπνευση από τις πιο κομψές γυναίκες και φόρα το tweed τζάκετ σαν πραγματική fashionista.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ