Follow us

Girl power | 5 τάσεις που αποδεικνύουν πως φέτος η μόδα είναι "κοριτσίστικη" υπόθεση

Αγκάλιασε τη θηλυκή πλευρά σου με τον πιο stylish τρόπο.

MissBloom TEAM
Girl power | 5 τάσεις που αποδεικνύουν πως φέτος η μόδα είναι "κοριτσίστικη" υπόθεση Splash News / Ideal Images

Η μόδα συνεχώς εξελίσσεται και μας εκπλήσσει με τις νέες τάσεις που δημιουργούνται, αλλά και με εκείνες που αναδύονται από το παρελθόν. Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε trends, καθώς τα social media λειτουργούν ως broadcasters των όσων συμβαίνουν στα catwalks των μεγάλων σχεδιαστών, και σχηματίζουν το στιλιστικό τοπίο της κάθε σεζόν. Με αυτό τον τρόπο, αποκτούμε μία πιο ολοκληρωμένη και άμεση εικόνα των τάσεων, που αν και αντικρουόμενες πολλές φορές, φέτος μπορούμε να συνοψίσουμε αρκετές από αυτές με μία φράση, "ωδή στα girly vibes”.

Το "κορίτσι” και η "γυναίκα” έχουν την τιμητική τους αυτή τη σεζόν. Σε μία εποχή που ο αγώνας των γυναικών για ισότητα και δικαιοσύνη, έχει πιο ισχυρή παρουσία στα media από ποτέ, η μόδα δε θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, με το δικό της τρόπο, με μία γιορτή της γυναικείας φύσης και ευαισθησίας.

Εμείς συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε αυτά τα trends που θα φορέσεις και θα γιορτάσεις τη θηλυκότητά σου:

1. Balletcore

Δε θα μπορούσε να λείπει αυτή η viral τάση που έχει αναδειχθεί μέσω του TikTok, από τη λίστα μας. Όπως καταλαβαίνεις, το μπαλέτο αποτελεί την έμπνευση του balletcore. Αν και το μπαλέτο είναι ένα είδος χορού στο οποίο διαπρέπουν και άνδρες και γυναίκες, στο μυαλό μας έχει συνδεθεί περισσότερο με κορίτσια με τούλινες φούστες, μπολερό, γκέτες και μπαλαρίνες σε παστέλ αποχρώσεις. Είτε είσαι φαν του μπαλέτου είτε όχι, οφείλεις να παραδεχθείς πως πάντα "ζήλευες” τις μπαλαρίνες για τα γεμάτα χάρη outfits τους.Τώρα, λοιπόν, είναι η τέλεια ευκαιρία, για να φορέσεις μπαλαρίνες με τα office looks σου, μπολερό πάνω από το στράπλες, το μίντι φόρεμά σου στα night outs σου ή και γκέτες για τις πιο cozy βόλτες με την παρέα σου.

2. Φούξια

Ένα χρώμα που, καλώς ή κακώς, έχει συνδεθεί με τη γυναίκα( αν και ταιριάζει εξίσου και στους άνδρες). Φέτος το είδαμε να κυριαρχεί στο fashion show του Valentino για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν, και όπως ήταν αναμενόμενο το streetstyle υιοθέτησε άμεσα αυτό το τολμηρό χρώμα. Ακόμα και αν δεν προτιμάς το ροζ στα σύνολά σου, η συγκεκριμένη απόχρωση είναι ό,τι πιο σύγχρονο και μπορείς να την εντάξεις στο total black outfit σου σε μορφή αξεσουάρ ή αν προτιμάς κάτι πιο bold, μπορείς να επενδύσεις σε ένα statement φούξια τζάκετ που θα κάνει κάθε εμφάνισή σου ξεχωριστή.

3. Παπούτσια Mary Jane

Εμείς έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτή την τάση και έχουμε υποδεχθεί με ενθουσιασμό το δυναμικό comeback της. Από το κλασικό παπούτσι που συμπλήρωνε τη σχολική στολή των μικρών κοριτσιών στα 20s και τις γόβες των χορευτριών Charleston, τα Mary Jane αποθεώθηκαν στα fashion shows για τη σεζόν 22/23 οίκων μόδας όπως Chanel και Prada. Μπορείς να τα επιλέξεις είτε φλατ είτε με τακούνι, με παραπάνω από μία μπαρέτες και σε όποιο χρώμα προτιμάς. Θα δώσουν θηλυκότητα στα office looks σου αλλά και ένα πιο ρομαντικό vibe στα casual σύνολά σου με τζιν και δερμάτινο τζάκετ.

4. Babydoll φορέματα

Το χαρακτηριστικό αυτών των φορεμάτων είναι η ψηλή μέση, κάτω από το στήθος, που διαχωρίζει το πιο στενό άνω μέρος του φορέματος από το πιο "ανοιχτό” κάτω. Είναι το είδος του φορέματος που φορούσαν οι πορσελάνινες κούκλες της παλιάς εποχής. Σκέψου την κούκλα "Άναμπελ” αλλά σε λιγότερο τρομακτικό και περισσότερο κοριτσίστικο vibe. Οι Σκανδιναβές αγαπούν αυτό τον τύπο φορέματος και τον επιλέγουν σε όλα τα μήκη, συνδυασμένο συνήθως με φλατ μπότες κάτω από το γόνατο ή και loafers.

5. Λουλούδια παντού

Αυτό το εβληματικό μοτίβο της ζωηρής girly αισθητικής βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Με πιο χειροπιαστή απόδειξη το fashion show του οίκου Loewe για τη σεζόν SS23, που ήταν ένας "ύμνος" στα λουλούδια, με φορέματα που όλο το πάνω μέρος τους αποτελούταν από ένα μεγάλο άνθος και φυσικά το εντυπωσιακό centerpiece της επίδειξης, που ήταν ένα γιγάντιο, κόκκινο, τροπικό λουλούδι. Η ιδιαιτερότητα αυτού του trend είναι ότι δε μιλάμε απαραίτητα για το φλοράλ pattern, που είναι πάντα αγαπημένο, αλλά για τρισδιάστατα λουλούδια πάνω σε τοπ, φορέματα, chokers αλλά ακόμα και σε παπούτσια. Δηλαδή τα λουλούδια λειτουργούν περισσότερο σαν διακοσμητικά στοιχεία στο εκάστοτε κομμάτι και του δίνουν ζωντάνια και θηλυκότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ