Follow us

Naked Trend | Τα γιορτινά looks φέτος θα έχουν διαφάνεια και θα είναι πιο κομψά από ποτέ

Πως θα φορέσεις την τολμηρή τάση της διαφάνειας με elegant τρόπο στις γιορτές;

MissBloom TEAM
Naked Trend | Τα γιορτινά looks φέτος θα έχουν διαφάνεια και θα είναι πιο κομψά από ποτέ Splash News / Ideal Images

Στη διάρκεια του Δεκέμβρη, και μέχρι τις γιορτές, οι περισσότερες από εμάς βρισκόμαστε σε φάση αναζήτησης των εορταστικών outfits. Τα must- have κομμάτια της εποχής περιλαμβάνουν παγιέτα, glitter και βελούδο. Μερικές φορές όμως, ακόμα και τα κλασικά διαχρονικά κομμάτια αυτών των περιστάσεων χρειάζονται μία ανανέωση. Φυσικά, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά ενέχουν αρκετούς περιορισμούς στο dress code, με τους περισσότερους από αυτούς να αποτυπώνονται στη φράση "όχι casual". Μία εναλλακτική, στις αγαπημένες αλλά πολυφορεμένες "υφές" των γιορτών, που αναμφισβήτητα δεν είναι casual, είναι η διαφάνεια. Μπορεί να σε τρομάζει η ιδέα να φορέσεις κάτι see-through, όμως σου εγγυόμαστε πως μπορείς να τη φορέσεις με κομψότητα και διακριτικότητα, μετριάζοντας τον αποκαλυπτικό χαρακτήρα της.

Τα διαφανή κομμάτια ήταν πάντοτε επίκαιρα και πολλοί τα έχουν ταυτίσει με το super model των '90s, Kate Moss. Μία από τις πιο iconic εμφανίσεις της είναι αυτή σε event στο Λονδίνο το 1993, όπου το διάσημο μοντέλο εμφανίστηκε φορώντας το περιβόητο "Naked Dress”. Εκείνο το look της αποτελεί ορόσημο της καριέρα της αλλά και της μόδας γενικότερα, και δεν είναι τυχαίο που πρόσφατα η Moss έκανε μία ακόμη "naked” εμφάνιση, ωδή σε εκείνη την τολμηρή στιγμή της.

Η κόρη της, Lila Moss, εμφανίστηκε πρόσφατα στα Fashion Awards με ένα μάξι, sheer φόρεμα σε μαύρο χρώμα, υπενθυμίζοντάς μας περίτρανα πως η τάση της διαφάνειας είναι παρούσα και στις τάσεις της φετινής σεζόν. Κάτι τέτοιο έχει επιβεβαιωθεί άλλωστε και από τα fashion shows της σεζόν, όπου οίκοι όπως Fendi, Nensi Dojaka, Stine Goya και MSGM υμνούν τη feminine διαφάνεια με απόλυτα κομψό τρόπο.

H περίοδος των γιορτών αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να δώσεις μία ευκαιρία σε ένα κομμάτι από διαφάνεια, ενώ ακολουθήσεις συγκεκριμένα tips θα μπορέσεις να το απογειώσεις, φορώντας το με "class".

Πώς να φορέσεις κομψά τη διαφάνεια;

Ακόμα και ένα τολμηρό κομμάτι όπως ένα διάφανο φόρεμα μπορεί να μετριαστεί με το κατάλληλο styling. Φόρεσε το πάνω από ένα κορμάκι ή εναλλακτικά ένα μαύρο τοπ, το τζιν σου και ψηλοτάκουνα πέδιλα ή μπότες για να δημιουργήσεις ένα σύγχρονο, θηλυκό και παράλληλα κομψό look. Αν θες να το κάνεις ακόμα πιο εορταστικό, πρόσθεσε chandelier σκουλαρίκια και ένα metallic τσαντάκι. Αν πάλι το φόρεμα είναι "too much" για εσένα, μπορείς να προτιμήσεις ένα see-through παντελόνι, κεντημένο με χάντρες, και ένα oversized, μακρύ σακάκι από πάνω που θα το κάνει λιγότερο αποκαλυπτικό. Τέλος, μία μπλούζα με διαφάνεια και λεπτομέρειες δαντέλας αξίζει μία θέση στα εορταστικά σου outfits. Μαζί με μία μάξι, αυστηρή φούστα σε Α γραμμή θα αποτελέσει ένα ισορροπημένο chic σύνολο που θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

Get inspired

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ