Follow us

5 ζευγάρια παπούτσια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου αυτό τον χειμώνα

Ξεχωρίσαμε τις πιο hot τάσεις της σεζόν στα παπούτσια και σου τις παρουσιάζουμε.

MissBloom TEAM
5 ζευγάρια παπούτσια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου αυτό τον χειμώνα Splash News / Ideal Images

Πόσο άδεια θα ήταν η γκαρνταρόμπα της Carrie Bradshaw χωρίς τις αγαπημένες της Manolo Blahnik γόβες; Τι θα ήταν το παραμύθι της Σταχτοπούτας χωρίς τη στιχομυθία με το γυάλινο γοβάκι; Πόσο διαφορετική θα ήταν η πανκ σκηνή της Αγγλίας αν τα παπούτσια που πρωταγωνιστούσαν δεν ήταν οι χαρακτηριστικές "επαναστατικές" αρβύλες;

Τα παπούτσια έχουν λειτουργήσει στην ιστορία της μόδας σαν πολλά περισσότερα από ένα πρακτικό κομμάτι. Η αξία τους, επομένως, δεν περιορίζεται στη χρηστικότητά τους. Αντίθετα, κρύβουν συμβολισμούς και ανάλογα με το ζευγάρι, προσδίδουν μία διαφορετική υπόσταση στο κάθε σύνολο. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι μπαλαρίνες αυτόματα θα μετατρέψει ένα basic outfit σε ρομαντικό ή και "κοριτσίστικο". Αντίστοιχα, μία ψηλή μπότα θα δώσει έναν πιο σέξι, θηλυκό αέρα ακόμα και σε ένα "βαρετό” σύνολο γραφείου.

Οι τάσεις της κάθε σεζόν περιλαμβάνουν συνήθως διαφορετικές προτάσεις, με πολλές από αυτές να έχουν κορεστεί ταχύτατα εξαιτίας της υπερβολικής προβολής που παίρνουν μέσω των social media. Είναι σημαντικό να εντοπίζεις εκείνες που θα διαρκέσουν, ειδικά όταν μιλάμε για παπούτσια, στα οποία χρειάζεται να κάνεις μια καλή επένδυση καθώς θα σε συντροφεύουν για αρκετά χρόνια.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις τάσεις στα παπούτσια που πιστεύουμε πως θα αντέξουν στον χρόνο και πως αξίζει να τους δώσεις μία ευκαιρία.

1. Square toe παπούτσια

Είναι το ακριβώς αντίθετο των pointy παπουτσιών, που συνήθως όλες έχουμε στην ντουλάπα μας. Η τετράγωνη μύτη αξίζει, όμως, εξίσου μία θέση στις επιλογές σου. Στην εκδοχή είτε ψηλής δερμάτινης μπότας είτε μπαλαρίνας είτε μίας απλής γόβας, το ιδιαίτερο στοιχείο της- το square toe- θα αναδείξει το κάθε σύνολό σου. Συνδύασε το με μία ζιπ κιλότ και ένα μάλλινο, αμάνικο ζιβάγκο για ένα σύγχρονο office look ή με το animal print παντελόνι σου και ένα oversized σακάκι για τη βραδινή σου έξοδο.

2. Αθλητικά παπούτσια

Όχι, δεν εννοούμε εκείνα τα chunky παπούτσια, που μόνο στην όψη θυμίζουν αθλητικά. Εμείς μιλάμε για τα αυθεντικά στο σχέδιο τους αθλητικά παπούτσια, που μπορείς να φορέσεις από το jogging στο πάρκο μέχρι στη βραδινή έξοδό σου. Πιο συγκεκριμένα, αθλητικά όπως αυτά των εταιρειών Salomon και Asics έχουν γίνει τα αγαπημένα του TikTok, και όχι άδικα. Η ιδιαίτερη αισθητική αυτών των παπουτσιών, τα καθιστά ευέλικτα να φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις της ημέρας. Αν δε μας πιστεύεις ακόμα, δες τα παρακάτω posts από το Instagram.

3. Metallic μπότες

Η μεταλλική υφή έχει μπει για τα καλά στα top trends της σεζόν. Τη συναντάμε συχνά σε παντελόνια και jackets και -ευτυχώς για εμάς- έχει επεκταθεί και στα παπούτσια, καθιστώντας τις metallic μπότες ένα statement κομμάτι που απογειώνει την κάθε εμφάνιση. Μπορεί να φορεθεί ιδανικά στις βραδινές εξόδους σου με total black σύνολο ή ακόμα και σε πρωινό look με loose ανοιχτόχρωμο τζιν και ένα απλό, λευκό t-shirt.

4. Μπαρέτες και λουριά

Η θηλυκή αυτή λεπτομέρεια φαίνεται έχει έρθει για να μείνει. Από τις on trend μπαλαρίνες και Mary Janes μέχρι τις ροκ αρβύλες, τα (έξτρα) λουράκια θα πρωταγωνιστήσουν στα outfits σου. Σε ό,τι στιλ και αν επιλέξεις ένα παπούτσι με buckle detail, θα δώσει χαρακτήρα στο look σου. Εμείς σου προτείνουμε να πειραματιστείς με ένα ζευγάρι διαχρονικών Mary Jane με χοντρό τακούνι και τριπλή μπαρέτα για edgy και, παράλληλα, άκρως parisian chic looks.

5. Γαλότσες

Ένα κομμάτι υποεκτιμημένο για το σχέδιο του. Συνήθως το προτιμάμε για την πρακτικότητά του, όμως η αλήθεια είναι πως πλέον το συναντάμε σε πολύ πιο stylish γραμμές και χρώματα. Συμπληρώνουν ιδανικά τα φθινοπωρινά και χειμερινά looks, με ανεπιτήδευτο τρόπο. Είτε επιλέξεις ψηλες γαλότσες είτε πιο κοντές, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει, καθώς ταιριάζουν με τζιν παντελόνι, φούστα, ακόμα και με το δερμάτινο φόρεμα που θα φορέσεις στο επόμενο night out σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ