Follow us

Πώς θα ανανεώσεις το στιλ σου επενδύοντας μόνο σε αξεσουάρ

Μερικά αξεσουάρ είναι αυτό που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις το στιλ σου και να νιώσεις ultra fresh στις επόμενες εμφανίσεις σου.

MissBloom TEAM
Πως θα ανανεώσεις το στιλ σου επενδύοντας μόνο σε αξεσουάρ Splash News / Ideal Images

Όπως κάθε ήρωας των κόμικς χρειάζεται το sidekick -πιστό βοηθό- του για να επιβιώσει και να κερδίσει τους "κακούς" , έτσι και κάθε σύνολο μας χρειάζεται τα αξεσουάρ για να μπορέσει να αναδειχθεί και να αποκτήσει έναν μοναδικό χαρακτήρα. Μικρές και μεγαλύτερες λεπτομέρειες που συνοδεύουν τα looks μας, κι αν και εξ' ορισμού η λέξη αξεσουάρ δηλώνει κάτι συμπληρωματικό, έξτρα που μπορεί και να παραλειφθεί, στην πραγματικότητα η αξία τους είναι εξίσου σημαντική με τα βασικά κομμάτια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αρκετοί από τους σπουδαιότερους οίκους μόδας βασίζουν το brand και την κληρονομιά τους πάνω σε αξεσουάρ, όπως η τσάντα Birkin της Hermes ή η iconic ζώνη με το λογότυπο του οίκου Gucci. Το αξιοθαύμαστο αυτών των κομματιών είναι πως ενώ λειτουργούν βοηθητικά, και σε κάποιες περιπτώσεις υστερούν αρκετά σε μέγεθος και πληθωρικότητα, καταφέρνουν να είναι τα πιο πολυπόθητα αντικείμενα των fashionistas. Και όχι μόνο τα designer items που ούτως ή άλλως κουβαλούν status/prestige. Τα αξεσουάρ γενικότερα κατέχουν κορυφαίες θέσεις σε κάθε γυναικεία wishlist, και όχι αδίκως, αφού είναι εκείνα που θα ολοκληρώσουν ιδανικά τα καθημερινά looks, με διακριτικό ή και όχι τρόπο.

Εφόσον εστιάσαμε στην ανεκτίμητη αξία που έχουν τα αξεσουάρ, μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, δηλαδή πως θα μπορέσεις με την προσθήκη μερικών τέτοιων κομματιών, να νιώσεις μία ολοκληρωτική ανανέωση στις εμφανίσεις σου.

Η crossbody τσάντα

Επενδύοντας σε μία crossbody δερμάτινη τσάντα, θα δώσεις μια σύγχρονη πνοή σε όλα τα looks σου. Το tailored παντελόνι που φοράς στο γραφείο ή το κλασικό λευκό σου πουκάμισό δε θα είναι πια τα ίδια μετά από αυτή την απλή προσθήκη. Αγαπημένο αξεσουάρ των Σκανδιναβών, η crossbody τσάντα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το balaclava

Πιο επίκαιρο από ποτέ, το balaclava πρωταγωνίστησε στα fashion shows οίκων όπως Coperni, Max Mara και Baum und Pferdgarten και σίγουρα θα σε δικαιώσει φέτος τον χειμώνα. Αν ήδη έχεις μία άρτια χειμερινή γκαρνταρόμπα, τότε η ανανέωση που θες να πετύχεις μπορεί να έρθει με αυτό μονάχα το κομμάτι. Επίλεξέ το σε μία neutral απόχρωση για να μπορείς να το φοράς στα καθημερινά looks σου με ευκολία.

Οι εκκεντρικές κορδέλες στα μαλλιά

Τα scrunchies και τα κλάμερς μονοπωλούν τα τελευταία χρόνια τη διακόσμηση στα μαλλιά. Αν θέλεις να διαφοροποιήσεις τις εμφανίσεις σου, αρκεί να φορέσεις πληθωρικές, πολύχρωμες κορδέλες πλεγμένες στα μαλλιά σου. Με έναν τόσο απλό τρόπο θα καταφέρεις να φοράς το go-to casual σύνολό σου -τζιν και t-shirt- χωρίς να είναι βαρετό ή συνηθισμένο.

Το skinny scarf

Όσες είστε "θαμώνες" του TikTok αυτό το κομμάτι σίγουρα θα σας φανεί γνώριμο αφού είναι αγαπημένο αξεσουάρ πολλών Gen Z fashionistas. Το skinny scarf θα δώσει το twist που θες στα καθημερινά σου looks. Ειδικά σε λεπτό ύφασμα ταιριάζει ιδανικά με το στράπλες τοπ σου και ένα κλασικό δερμάτινο παντελόνι με χαλαρή εφαρμογή.

Η φαρδιά ζώνη με oversized αγκράφα

Όχι, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ένα ακόμη μαύρο φόρεμα στη συλλογή σου για να βιώσεις την αλλαγή στο στιλ σου. Μία φαρδιά ζώνη με μεγάλη αγκράφα θα κάνει τη δουλειά με 100% επιτυχία, προσφέροντας μία εναλλακτική πινελιά ακόμα και σε ένα πολύ βασικό κομμάτι όπως το little black dress. Φόρεσε τη ζώνη αυτή πάνω από το φόρεμα σου μαζί με cowboy boots ή πάνω από μία μίντι φούστα και τα on trend loafers σου.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως οι παραπάνω προτάσεις είναι μόνο ενδεικτικές για να δεις και μόνη σου με πόσο εύκολο και κομψό τρόπο μπορείς να "φρεσκάρεις" το στιλ σου. Η γκάμα των αξεσουάρ που μπορείς να αξιοποιήσεις είναι τεράστια και σίγουρα θα σε πείσει πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ