Follow us

Τα fashion trends του TikTok που θα μας απασχολήσουν το 2023

Οι τάσεις της μόδας που αναδείχτηκαν μέσω του TikTok είναι πιο ιδιαίτερες και πιο πλούσιες από ποτέ.

MissBloom TEAM
Τα fashion trends του TikTok που θα μας απασχολήσουν το 2023 Splash News / Ideal Images

Η πλατφόρμα του TikTok έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη της Gen-Z, ξεπερνώντας ακόμα και το Instagram. Ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει καταφέρει να έχει τεράστια απήχηση και επιρροή στο κοινό, ιδιαίτερα στο πεδίο της μόδας, διαμορφώνοντας αισθητικές και στιλ και αναδεικνύοντας viral τάσεις που δεν αφήνουν καμία ασυγκίνητη.

Μια πλειάδα trends που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας την περσινή χρονιά απέκτησαν έντονη προβολή και απογειώθηκαν χάρη στο TikTok. Balletcore, Clean Girl aesthetic και Cottagecore αποτελούν κάποια μόνο από αυτά που οφείλουν την επιτυχία τους στο δημοφιλές μέσο. Αν και πολλές viral τάσεις έλαβαν το έναυσμα από street style looks παγκόσμιων style icons ή από τα fashion shows των μεγαλύτερων οίκων μόδας, το TikTok είναι αυτό που συνέβαλε στην καθιέρωσή τους ως τα πιο επιδραστικά trends της μόδας του 2022.

Και ενώ υποδεχτήκαμε μόλις τη νέα χρονιά, ήδη έχουμε αρχίσει να διακρίνουμε τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν το 2023. Ως μία πλατφόρμα που αλληλεπιδρά συνεχώς με τη σύγχρονη κοινωνία και αντανακλά σε live χρόνο την εξέλιξή της, το TikTok καθορίζει τις προτιμήσεις και τα στιλ που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις μας το νέο έτος. Σου παρουσιάζουμε εκείνες που ξεχωρίσαμε:

Indie Sleaze

Εμπνευσμένο από τη μόδα των '80s και την '90s grunge αισθητική, το indie sleaze χαρακτηρίζεται από ατημέλητα looks, maximal κομμάτια, πρόχειρο make up και ροκ διάθεση. Επένδυσε σε μία studded φαρδιά ζώνη, μία faux γούνα και δερμάτινες μπότες και απελευθέρωσε στιλιστικά την Kate Moss ή την Alexa Chung που κρύβεις μέσα σου.

Minimal '90s

Τα '90s παραμένουν σταθερά στην κορυφή των επιρροών της σύγχρονης μόδας. Αυτή η πλούσια στιλιστικά δεκαετία είναι υπεύθυνη και για ένα ακόμη trend που θα μας απασχολήσει το 2023, τη minimal αισθητική. Μιλάμε για μονόχρωμα looks σε neutral αποχρώσεις και απλές γραμμές που δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους με την απλότητά τους.

Δημιουργικό χάος

Η απελευθέρωση και η αυθεντικότητα που επικρατεί στη μόδα τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται ακριβώς σε αυτή την τάση. Οι φραγμοί καταρρίπτονται, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις στιλιστικές μας επιλογές. Ξεδίπλωσε τη δημιουργικότητά σου φορώντας ένα κράμα από διαφορετικά prints, χρώματα και στιλ, εντελώς απενοχοποιημένα.

Σκοτεινό & γκόθικ

Η σειρά με τη μεγαλύτερη επιτυχία φέτος στο Netflix ήταν το "Wednesday" και φέτος η μικρή κόρη της "Οικογένειας Addams" αποτελεί μία από τις κύριες πηγές έμπνευσης στα looks μας. Total black σύνολα, δερμάτινα maxi φορέματα ή φούστες, και φυσικά πολλή δαντέλα είναι κάποιες μόνο από τις επιλογές που έχεις για να εντάξεις στην ανανεωμένη dark γκαρνταρόμπα σου.

Mermaidcore

Δε θα μπορούσε να λείπει η κατάληξη "-core” από τη λίστα μας, η οποία χαρακτηρίζει την πλειονότητα των σύγχρονων trends που αναδύονται. Πιο συγκεκριμένα, το Mermaidcore αναφέρεται σε ένα στιλ εμπνευσμένο από τη φύση και τη θάλασσα και απαρτίζεται από statement κοσμήματα με κοχύλια και αστερίες, θηλυκά γοργονέ φορέματα και ζωηρά χρώματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ