Follow us

New Year, Better Trends | Οι πιο εντυπωσιακές τάσεις της μόδας για το 2023

Θηλυκότητα, δυναμισμός και εκκεντρικότητα ενώνονται και δημιουργούν τα trends της νέας χρονιάς.

MissBloom TEAM
New Year, Better Trends | Οι πιο εντυπωσιακές τάσεις του 2023 Splash News / Ideal Images

Εν έτη 2023 έχουμε στη διάθεση μας περισσότερα εργαλεία και μέσα από ποτέ για να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις στη μόδα, κάθε στιγμή. Από τα fashion shows των μεγαλύτερων οίκων μόδας και το λαμπερό front row τους μέχρι τα viral κομμάτια του TikTok ή τις street style εμφανίσεις των επιδραστικών trend setters του κόσμου, όλα έχουν επιρροή πάνω στις στιλιστικές μας επιλογές. Έχοντας τις "κεραίες" μας πάντοτε ανοιχτές μπορούμε να εντοπίσουμε τις τάσεις που αναδύονται και αναμένεται να μας συνοδεύσουν στο νέο fashion ταξίδι μας, που ξεκίνησε με τη νέα χρονιά.

Το 2023, από τις πρώτες κιόλας μέρες, μας έχει προϊδεάσει για πλούσιο στιλιστικό περιεχόμενο και άκρως ενδιαφέροντα trends. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στην τεράστια γκάμα τους που περιλαμβάνει από φουτουρισμό μέχρι ρομαντισμό και από sporty μέχρι γκόθικ αισθητική.

Φυσικά δεν ταιριάζουν όλες οι τάσεις σε όλους. Η κάθε μία από εμάς οφείλει να φιλτράρει τα στιλιστικά ερεθίσματα που δέχεται και να υιοθετεί εκείνα που την εκφράζουν. Αν μη τι άλλο, τα trends λειτουργούν σαν φρέσκες ιδέες που ανανεώνουν και διευρύνουν το προσωπικό μας στιλ.

Και ενώ οι τάσεις είναι πολλές, εμείς θα επικεντρωθούμε στις πιο εντυπωσιακές, σε εκείνες που φορώντας τες θα νιώσεις δυναμισμό κι αυτοπεποίθηση, και φυσικά θα καταφέρεις να μαγνητίσεις όλα τα βλέμματα. Ιδού, λοιπόν, εκείνες που ξεχωρίσαμε και πιστεύουμε πως θα μπουν και στη δική σου wishlist:

Διαφάνεια / δαντέλα

Η διαφάνεια μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο στιλ των γιορτών και φαίνεται πως θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το 2023, ιδιαίτερα στην εκδοχή της δαντέλας. Sheer κομμάτια με λεπτομέρειες δαντέλας, γεμάτα θηλυκότητα, μυστήριο και μια δόση γκόθικ αισθητικής, θα γίνουν ο πιο stylish σύμμαχος στα καθημερινά σου looks. Προτίμησε ένα lace τοπ με μακρύ μανίκι και ψηλό λαιμό και συνδύασέ το με μία αυστηρή μίντι φούστα σε Α γραμμή και Mary Janes παπούτσια, δημιουργώντας ένα επιβλητικό σύνολο που πλημμυρίζει απαράμιλλο στιλ.

Οτιδήποτε ασημί

Την προηγούμενη χρονιά είδαμε τη δυναμική άνοδο των metallics στις τάσεις. Αποτέλεσμα αυτού, καθώς και της στροφής της μόδας προς την τεχνολογία –Virtual Reality, NFTs κ.ο.κ-, αποτελεί η προτίμηση σε κομμάτια που μοιάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τέτοια είναι οι μπότες και γόβες με όψη καθρέπτη, οι ασημί τσάντες και τα μίνιμαλ ασημένια αξεσουάρ και κοσμήματα. Προσθέτοντας τα στην γκαρνταρόμπα σου, θα πετύχεις μία σύγχρονη, με χαρακτηριστικά φουτουρισμού, προσέγγιση στο στιλ σου.

Φορέματα & φούστες με ruffles

Ο τρόπος που αγκαλιάζουν το σώμα, τα γεμάτα ζωντάνια χρώματά τους και φυσικά η θηλυκότητα που αποπνέουν είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέξαμε αυτά τα κομμάτια για τη λίστα μας. Style icons όπως η Dua Lipa και η Elsa Hosk έχουν ήδη δείξει την προτίμησή τους σε τέτοιες δημιουργίες του οίκου Fanci Club που έχουν γίνει ανάρπαστες μέσω του TikTok. Ιδιαίτερα με λεπτομέρειες από τα on trend απλικέ λουλούδια, τα φορέματα και οι φούστες με ruffles θα αναδείξουν την πιο feminine πλευρά σου στο 100%.

Boxer boots

Η αλληλένδετη σχέση μόδας και αθλημάτων καλά κρατεί. Σε συνέχεια τάσεων όπως Blokecore –με έμπνευση από ποδόσφαιρο- και Balletcore –με έμπνευση από μπαλέτο-, στα trends της σεζόν έρχονται οι μπότες τύπου Boxer, που όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα, αντλούν έμπνευση από τις αντίστοιχες που φοράνε οι αθλητές του μποξ. Η stylish προσέγγισή τους προτείνει Boxer boots, φλατ ή με πολύ λεπτό τακούνι, συνδυασμένες με ζιπ κιλότ, φορέματα και φούστες, για το τέλειο street style look αλλά και - γιατί όχι;- για μία cool βραδινή εμφάνιση.

Εκκεντρικά καπέλα

Η εκκεντρικότητα δεν απουσιάζει από τη μόδα του 2023 και φυσικά τα καπέλα είναι οι πρώτοι συνήθεις ύποπτοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Από χνουδωτά cowboy hats μέχρι πολύχρωμα πλεκτά καπέλα και από επιβλητικούς μπερέδες μέχρι vinyl bucket hats, υπάρχει ένα ιδιαίτερο καπέλο για κάθε γούστο και για κάθε περίσταση. Αν είσαι της minimal φιλοσοφίας, πειραματίσου με ένα bold καπέλο προσθέτοντας το σε ένα casual σύνολο, με το αγαπημένο σου τζιν και ένα λευκό t-shirt.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ