Follow us

Next Big Thing | Τα ισπανικά brands που πρέπει να γνωρίζεις

Η Ισπανία με τη μοναδική αισθητική της και την εκπροσώπησή της από ξεχωριστά brands έχει έρθει να ταράξει τα νερά της μόδας.

MissBloom TEAM
Spain is coming | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο big thing της παγκόσμιας μόδας Splash News / Ideal Images

Η σύγχρονη μόδα καθώς και οι τάσεις που την χαρακτηρίζουν σε κάθε χρονική περίοδο θεωρούνται οικουμενικές, αφού είναι ίδιες ή παρόμοιες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Βασικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της συνθήκης έχουν παίξει η παγκοσμιοποίηση και η εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία έχει συμβάλλει στην ταχύτατη διάδοση των νέων και συνεπώς των trends. Τη μονοτονία που δημιουργείται έρχονται να "σπάσουν" κάποιες κουλτούρες που διατηρούν τα ιδιαίτερα στοιχεία τους και τα εντάσσουν στην επικαιρότητα της μόδας. Για παράδειγμα, ο παριζιάνικος ρομαντισμός και η σκανδιναβική μίνιμαλ αισθητική επηρεάζουν συνεχώς τα trends και τον τρόπο που ντυνόμαστε. Η πιο φρέσκια, όμως, στιλιστική επιρροή έρχεται από την Ισπανία και τα ξεχωριστά brands.

Με εφαλτήριο την Ιβηρική Χερσόνησο, η ισπανική μόδα έχει να προσφέρει μία εντελώς νέα και ξεχωριστή ματιά. Διαθέτει μία σειρά από πολλά υποσχόμενα και ανεξάρτητα brands που αντιμετωπίζουν το στιλ, τα ρούχα και τα αξεσουάρ με μία προσέγγιση εμπνευσμένη από την πολιτισμική τους κληρονομιά αλλά με ένα σύγχρονο twist.

Μεσογειακό ταμπεραμέντο, ισπανική κουλτούρα, αιώνιο καλοκαίρι και μία γιορτή της ζωής, αποτυπώνονται με δημιουργικό τρόπο στα designs των μικρών και μεγαλύτερων εκπροσώπων της ισπανικής μόδας. Φυσικά υπάρχουν και οίκοι μόδας της Ισπανίας, όπως Reveligion, Amlul και Dominnico, που ακολουθούν ένα δικό τους μοντέλο, που δεν επηρεάζεται από την εθνική ταυτότητα και παρόλα αυτά αξίζουν την προσοχή μας χάρη στην groundbreaking προσέγγισή τους στο στιλ, που εκτείνεται από τον ρομαντισμό μέχρι και τον φουτουρισμό.

Πίσω όμως σε εκείνους που η αισθητική τους αποπνέει άρωμα Ισπανίας, και δεν μιλάμε απαραίτητα για brands αλλά και για influencers που βάζουν την Ισπανία στον χάρτη της μόδας που μέχρι τώρα μονοπωλούσαν -κυρίως- Παριζιάνες και Σκανδιναβές. Blanca Miro, Lucia και Helena Cuesta, Ninauc, Elisa Serrano, Claudia Parrast και Julieta Gracia είναι μερικές από τις Ισπανίδες που έχουν βάλει χρώμα, ζωντάνια και αυθεντικό στιλ στο καθημερινό μας feed.

Πέρα όμως από την απαραίτητη έμπνευση, για να ολοκληρώσουμε την πρώτη επαφή με την ισπανική μόδα συγκεντρώσαμε για εσένα τα αγαπημένα μας προσιτά και value for money brands, που θα φέρουν μία ανατρεπτική αισθητική στην γκαρνταρόμπα σου, διαφορετική από όσα είχες συνηθίσει μέχρι τώρα.

Gimaguas

Με βάση στη Βαρκελώνη, οι δίδυμες Claudia και Sayana, δημιούργησαν το 2018 το brand Gimaguas που αγαπάει τις θηλυκές αέρινες γραμμές, τα ιδιαίτερα prints και τα delicate μάλλινα κομμάτια, ενώ συχνά συνεργάζεται στις συλλογές του με μοναδικούς καλλιτέχνες.

Laagam

"Bold μόδα για εκτυφλωτικά λαμπερούς ανθρώπους". Αυτό είναι το slogan του Laagam και το αποδεικνύει σε κάθε drop κομματιών που λανσάρει. Είναι όλα γεμάτα λάμψη, πρωτοτυπία και μία ξεχωριστή αισθητική που εκτιμούν μέχρι και διεθνείς αστέρες της μουσικής, όπως η Rosalia.

MaisxFrida

Με πηγή έμπνευσης τον ήλιο, τη θάλασσα και την ομορφιά που κρύβεται στις ατέλειες, το MaisxFrida δημιουργεί μόδα και κοσμήματα για τις γυναίκες, τα οποία θυμίζουν καλοκαίρι. Στη συλλογή του ξεχωρίσαμε τα ιδιαίτερα σκουλαρίκια και τα λαμπερά κολιέ που μας έκαναν να νοσταλγούμε πιο ηλιόλουστες, ζεστές μέρες.

Susmie's

Σε κάθε παραγγελία που θα κάνεις, θα λάβεις μαζί αυτοκόλλητα "Gypsy queen" καθώς και μία κάρτα που θα αναγράφει το τραγούδι που έπαιζε όσο ετοιμαζόταν. Πλεκτά φορέματα, εξωτικά παρεό και ευφάνταστα κοσμήματα δεν λείπουν από καμία συλλογή αυτού του κρυφού διαμαντιού που λέγεται Susmie's.

La Veste

Το 2018 η στιλίστρια Blanca Miro και η σχεδιάστρια Maria de la Orden ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το La Veste. Με μία ξεχωριστή προσέγγιση στη vintage αισθητική, το brand αποτελεί μία σύζευξη των αυστηρών γραμμών με τα έντονα χρώματα ή prints και τις playful λεπτομέρειες και υφές, όπως κρόσια, βολάν και βελούδο.

Paloma Wool

Το συγκεκριμένο brand είναι μίνιμαλ, αλλά με ένα καινοτόμο twist. Απαρτίζεται από μάλλινα πουλόβερ με ιδιαίτερα cut outs, ζιβάγκο και τοπ με ιδιόρρυθμα patterns και wrap φούστες, όλα σε γήινες και παστέλ αποχρώσεις.

Attega

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ του Attega σου εγγυώνται πως δεν θα φορέσεις ποτέ ξανά ένα "βαρετό" σύνολο. Κάθε κομμάτι στη συλλογή του, από τα double face τοπ μέχρι τις colourful μίντι φούστες, έχει μία ιδιαιτερότητα και ένα bold στοιχείο που θα αναβαθμίσει το στιλ σου.

Simuero

Τα κοσμήματά του συνοψίζονται στη φράση "επιμελώς ατημέλητα". Άμορφα σχέδια, ιδιαίτεροι όγκοι και ακανόνιστα σχήματα συνδυάζουν αρμονικά χρυσό ή ασήμι με μοναδικά πετράδια. Οι ατέλειές τους είναι εκείνες που τα κάνουν ξεχωριστά και πολυπόθητα σε κάθε λάτρη των κοσμημάτων.

Η Rocío Sanchis Andrés δημιουργεί η ίδια τα περίτεχνα κοσμήματα του μικρού brand της. Εμείς ερωτευτήκαμε απευθείας τα πληθωρικά chokers της που είναι εμπνευσμένα από τη φύση και τα λουλούδια, αλλά και τα αέρινα φουλάρια της από χρυσοκλωστή.

Mas 1

Το concept είναι το εξής: ένα μόνο σχέδιο τσάντας που μπορείς να αποδομήσεις επιλέγοντας διαφορετική βάση, "κέλυφος" και αλυσίδα και έτσι να την προσαρμόζεις σε διαφορετικές περιστάσεις ανάλογα με το mood σου. Στις επιλογές ξεχωρίζει η επιλογή σε ασημί metallic περίβλημα που κάνει τη τσάντα ιδανική για ένα night out.

Laia Alen

Ακόμη ένα brand που εστιάζει στις statement τσάντες, οι οποίες απορρίπτουν την αυστηρότητα και τη "μουντίλα". Με πάθος για τα ιδιαίτερα υφάσματα και prints, το Laia Alen δίνει μία φρέσκια προσέγγιση στις knot bags και στις τσάντες-πουγκιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ