5 street style looks από τη ΝYFW που θέλουμε να αναδημιουργήσουμε την άνοιξη

Το street style της Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για στιλιστική έμπνευση για τα looks της άνοιξης.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Στην εκπνοή του χειμώνα, όπως είθισται, οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας παρουσιάζουν τις συλλογές τους για την επόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν. Έτσι λειτουργεί η μόδα άλλωστε, προνοεί, και όποια την παρακολουθεί πιστά, είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Και μπορεί τα catwalks αυτή τη στιγμή να έχουν γεμίσει από πληθωρικά παλτό, γούνες και μουντά χρώματα, όμως το street style έξω από αυτά βρίσκεται σε μία κατάσταση ετοιμότητας για την άνοιξη που πλησιάζει.

Έτσι συνέβη και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, όπου οι δρόμοι του "Big Αpple” πλημμύρισαν από looks πιστά στην ταυτότητα της πόλης. Μία ταυτότητα που χαρακτηρίζεται από διαφορετικότητα, αίσθηση ελευθερίας και, κυρίως, αυθεντικό στιλ.

Με την άνοιξη να βρίσκεται προ των πυλών, οι street style εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη μας χάρισαν απλόχερα έμπνευση για τους επόμενους μήνες. Ανάμεσα στα εκκεντρικά και over the top σύνολα, ξεχώρισαν κάποια πιο ρεαλιστικά, αλλά εξίσου stylish, που μπορούμε με ευκολία να αντιγράψουμε και να εντάξουμε στο rotation των looks μας.

Total leather

Μπορεί τα λουλούδια να ανθίζουν την άνοιξη, όμως το κρύο καλά κρατεί, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να συνεχίζεις να αξιοποιείς τα δερμάτινα κομμάτια. Δε μιλάμε απλώς για ένα cropped biker jacket πάνω από το τζιν σου ή για ένα δερμάτινο παντελόνι με τα sneakers σου, αλλά για δέρμα, από την κορυφή ως τα νύχια. Δερμάτινο τζάκετ, δερμάτινη φούστα-ιδανικά μίντι ή μάξι- και δυναμικές δερμάτινες μπότες, θα γίνουν το go-to σύνολό σου για τις εξόδους σου την επερχόμενη άνοιξη.

Βερμούδα

Δεν είναι σορτς αλλά ούτε και παντελόνι, είναι κάτι ενδιάμεσο που όμως εμπεριέχει τον cool χαρακτήρα και την κομψότητα και των δύο, συνδυαστικά. Προτίμησε το σε loose χαμηλόμεση γραμμή και συνδύασε το όπως τα style icons, με ένα κοντό τοπ ή και γιλέκο, ένα oversized σακάκι και τα soccer shoes σου, για ένα σύγχρονο look στο γραφείο ή στη βόλτα. Για να το προσαρμόσεις στη βραδινή σου έξοδο, φόρεσε το με ένα ζευγάρι kitten heels και λαμπερά κοσμήματα.

Apple green

Η συγκεκριμένη απόχρωση έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο street style της Νέας Υόρκης, και όχι άδικα, αφού είναι ιδανική ακόμη και για όσες αποφεύγουν τα έντονα χρώματα. Προσθέτει ζωντάνια και playful χαρακτήρα στα looks χωρίς όμως να γίνεται κουραστική ή υπερβολική. Εμείς σου προτείνουμε να επενδύσεις σε ένα wide leg παντελόνι σε apple green χρώμα ή αν προτιμάς μία πιο safe εναλλακτική, ένα ζευγάρι μπαλαρίνες θα είναι μία ιδιαίτερα stylish επιλογή για εσένα.

Μάξι ντένιμ φούστα

Αν παρακολουθείς στενά τη μόδα θα έχεις δει πως τα ντένιμ κομμάτια φέτος έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα τα σούπερ μίνι μήκη που κυριάρχησαν την προηγούμενη χρονιά έχουν δώσει τη θέση τους στα πιο μακριά ή ακόμη και στα floor length. Το αποτέλεσμα; Η μάξι ντένιμ φούστα έχει αναδειχθεί ως το κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από καμία ανοιξιάτικη ντουλάπα. Φόρεσε τη με ένα ντένιμ τζάκετ και μία crossbody τσάντα, για ένα αβίαστα σύγχρονο σύνολο.

Layers με διαφάνεια

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τη διαφάνεια. Η μυστηριώδης και λεπτεπίλεπτη όψη της βρίσκεται σε κάθε συλλογή μεγάλου οίκου φέτος και, φυσικά, πρωταγωνιστεί και στο street style. Ο updated τρόπος να τη φορέσεις είναι δημιουργώντας layers πάνω σε layers. Αξίζει να επενδύσεις σε ένα sheer φόρεμα, σε όποια απόχρωση προτιμάς, και να το φοράς πάνω από το τζιν, ένα απλό t-shirt και τα sneakers σου. Για πιο glam περιστάσεις, φόρεσε το πάνω από μία μίνι φούστα και ολοκλήρωσε το look με γόβες με όψη καθρέπτη.