Follow us

3 διαχρονικοί τρόποι για να φορέσεις το τζιν παντελόνι αυτή την περίοδο

Πώς φορούν το τζιν παντελόνι οι πιο κομψές γυναίκες;

street style Splash News / Ideal Image

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη στιλιστική ευελιξία, την κομψότητα και την πρακτικότητα που προσφέρει το τζιν παντελόνι. Παρόλο που έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα σύμβολα της Αμερικανικής pop κουλτούρας, το πρώτο παντελόνι σχεδιάστηκε τον 18ο αιώνα στη Γένοβα της Ιταλίας. Τότε, ο ρόλος του ήταν αποκλειστικά χρηστικός, αφού ήταν ένα παντελόνι από πολύ ανθεκτικό ύφασμα και προοριζόταν για τη στολή των ναυτικών. Το όνομά του μάλιστα "jean” προέρχεται από τη λέξη "Genoa”. Για την κατασκευή αυτού του πρώτου τζιν αλλά και πολλών αργότερα, χρησιμοποιήθηκε ύφασμα από την πόλη de Nimes, από τη ρίζα της οποίας προέρχεται ο όρος denim.

Διαβάστε Επίσης

Από τότε μέχρι σήμερα, το τζιν έχει γνωρίσει πολλές στιγμές δόξας στη βιομηχανία της μόδας. Είναι μάλιστα από τα ελάχιστα items που καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν σε κάθε σεζόν, συμβαδίζοντας με τις τάσεις της μόδας. Φυσικά, το τζιν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας όποια κι αν είναι η εποχή, αλλά πολύ περισσότερο για την άνοιξη.

Όσον αφορά στο styling, οι τρόποι που μπορείς να το φορέσεις είναι άπειροι. Μπορείς να πειραματιστείς με χρώματα και μοτίβα, αφού το denim συνδυάζεται με πάντα.

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, από όλα τα styling combos που μπορείς να δημιουργήσεις, τα οποία σαφώς μπορούν να είναι άκρως εντυπωσιακά, υπάρχουν τρεις συνδυασμοί που αγαπούν και προτιμούν κάθε άνοιξη οι πιο κομψές γυναίκες. Ποιοι είναι αυτοί; Αρχικά, το λευκό πουκάμισο, το επίσης staple της γυναικείας γκαρνταρόμπας, αλλά και η μαρινιέρα, δηλαδή η μπλούζα που είναι το σήμα κατατεθέν της ανοιξιάτικης μόδας. Τρίτο και πολύ κομψό combo είναι το denim πουκάμισο, το οποίο σε συνδυασμό με το τζιν δημιουργεί το γνωστό Canadian Tuxedo ή double denim look. Πρόκειται για τρία looks, τα οποία είναι διαχρονικά και μπορείς να φορέσεις από το πρωί έως το βράδυ.

#1 Με λευκό πουκάμισο

#2 Με μαρινιέρα

#3 Με denim πουκάμισο

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ