Follow us

Πρόκειται να γίνεις νονά; Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις τι θα φορέσεις

Πώς θα αναδειχθείς ως η πιο κομψά νονά;

nona Splash News / Ideal Image

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που χρειάζεται να της "ντύσουμε" με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Είναι η περιστάσεις που είναι πολύ σημαντικές για εμάς και που θα θυμόμαστε για πάντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν αποφασίζεις να γίνεις νονά ή πνευματική μητέρα ενός παιδιού. Εκτός από τον σταυρό, το σετ της βάφτισης και τα παπούτσια που θα φορέσεις το μωρό, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η απόφαση του τι θα φορέσεις εσύ. Σίγουρα μάλιστα, χρειάζεται να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν πάρεις την απόφασή σου. Ποια είναι αυτά;

Χρειάζεται να νιώθεις άνετα

Εάν χρειαζόταν να ξεχωρίσουμε μία και μοναδική συμβουλή λίγο πριν επιλέξεις τα ρούχα σου για το μυστήριο είναι η άνεση. Σκέψου δηλαδή πως θα κρατάς το μωρό αγκαλιά για αρκετή ώρα, θα το ντύσεις και θα κάνεις διάφορες κινήσεις κατά τη διάρκεια της βάφτισης. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να επιλέξεις ένα ρούχο που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και θα σου προσφέρει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Απέφυγε τα πολύ στενά ρούχα, τα οποία σίγουρα θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα.

Τα ιδανικά παπούτσια

Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή των παπουτσιών, αφού και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να επιλέξεις ένα ζευγάρι κομψό μεν πρακτικό και σταθερό δε. Όχι, παπούτσια που θα σου προκαλέσουν πόνο στα πόδια με το πέρασμα του χρόνου, όχι παπούτσια που δεν θα κάνουν να νιώθεις σταθερότητα. Σίγουρα, το τελευταίο που θέλεις κατά τη διάρκεια του μυστηρίου είναι να αισθάνεσαι πως θα γλιστρήσεις ή πως δεν αντέχεις τον πόνο από τα τακούνια.

Ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις

Όσον αφορά στα χρώματα θα πρέπει να σκεφτείς και πάλι έξυπνα. Απέφυγε αποχρώσεις όπως το λευκό ή το μπεζ, αφού είναι πολύ πιθανό να λερωθείς κατά τη διάρκεια της βάφτισης και στα ανοιχτόχρωμα ρούχα, κάποιοι λεκέδες φαίνονται πιο έντονα. Χαρούμενα χρώματα όπως το κόκκινο, το μπλε ή το πράσινο -σε διαφορετικούς τόνους, ανάλογα με την επιδερμίδα και το στιλ σου- είναι μερικές safe και κομψές επιλογές. Τα pastels επίσης είναι σίγουρα safe για την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ εάν θέλεις να θυμάσαι για καιρό το σύνολο σου, τότε μπορείς να προτιμήσεις και τα εμπριμέ.

Οι γραμμές των ρούχων

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό που χρειάζεται να έχεις στο νου σου είναι το μήκος του φορέματος ή της φούστας που μπορεί να επιλέξεις ή ακόμα και το ντεκολτέ του ρούχου σου. Μην ξεχνάς πως η βάφτιση είναι ένα πνευματικό μυστήριο και εσύ χρειάζεται να σταθείς αντάξια του ρόλου σου ως πνευματική μητέρα του παιδιού. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ξεχάσεις τα έντονα ντεκολτέ ή το κοντό μήκος σε φούστες/φορέματα αφενός λόγω σεβασμού αφετέρου για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα.

Τι σου προτείνουμε

Τα φορέματα θα είναι πάντα η πιο safe και κομψή επιλογή. Προτίμησε ένα φόρεμα σε midi ή maxi μήκος σε αποχρώσεις και μοτίβα όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω και φρόντισε να είσαι σίγουρη πως δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο που σε ενοχλεί. Οι φούστες επίσης είναι must, ενώ εάν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, μία ολόσωμη φόρμα θα σε κάνει σίγουρα να ξεχωρίσεις. Τα twin sets επίσης είναι μία εξίσου κομψή επιλογή, είτε με φούστα είτε με παντελόνα.

Όσον αφορά στα παπούτσια, μη διστάσεις να φορέσεις ακόμα και flat. Ένα ζευγάρι σανδάλια με λάμψη, σίγουρα θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις την τελετή. Εναλλακτικά, ένα ζευγάρι πέδιλα με τετράγωνο τακούνι που προσφέρει σταθερότητα είναι σίγουρα μία ασφαλής επιλογή.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ