Follow us

BE SHERO | Η Χριστίνα Φλαμπούρη φορά τη νέα limited συλλογή της Answear.LAB και μιλά για τις γυναίκες που την εμπνέουν

Η Χριστίνα Φλαμπούρη φωτογραφίζεται για το missbloom.gr, φορώντας δημιουργίες από τη νέα limited edition συλλογή BE SHERO της Answear.LAB.

Χριστίνα Φλαμπούρη x Answear Βασίλης Μαντάς

Ποιος είναι ο ρόλος της μόδας στη ζωή μας; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να ανακαλύψεις το δικό σου στιλ; Και εν τέλει, ποιος ο λόγος να συζητάμε για στιλ που εμπνέει αυτοπεποίθηση και δύναμη; Πολλές οι ερωτήσεις και πολύ σημαντικότερες οι απαντήσεις που αφορούν κάτι τόσο προσωπικό όσο το στιλ μας, δηλαδή τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυνόμαστε στην καθημερινότητά μας, σε κάθε σημαντική ή λιγότερο σημαντική περίσταση. Την απάντηση, μας την προσφέρουν brands όπως η Answear.LAB, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει να υπενθυμίσει σε κάθε γυναίκα πως κρύβει μέσα της μία ηρωίδα, δημιουργώντας μία limited edition συλλογή που θα τη βοηθήσει να εκφράσει τη δυναμικότητα και μοναδικότητά της μέσω του στιλ της.

Πιο συγκεκριμένα, η BE SHERO συλλογή της Answear.LAB, που μόλις κυκλοφόρησε είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την καλλιτέχνιδα και εικονογράφο Magdalena Pankiewicz και είναι εμπνευσμένη από γυναίκες ηρωίδες της παγκόσμιας ιστορίας, όπως οι Rosa Parks, Coco Chanel, Georgia O'Keefe και Simone de Beauvoir. "Κάθε συλλογή της Answear.LAB είναι μια ιστορία για τις γυναίκες. Μέσα από τη μόδα, θίγουμε σημαντικά θέματα, εμπνέουμε και παρακινούμε. Αυτή τη φορά ενθαρρύνουμε ξεκάθαρα τις γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πιστέψουν στη δύναμή τους. Η συλλογή BE SHERO είναι ένας ύμνος στην ανεξαρτησία και στη γυναικεία δύναμη με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, παραμένοντας ταυτόχρονα ο εαυτός μας”.

Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία της limited edition συλλογής BE SHERO από την Answear.LAB, η Χριστίνα Φλαμπούρη, που είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και η πρώτη που ολοκλήρωσε τα Seven Summits, δηλαδή την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, φωτογραφίζεται για το missbloom.gr, φορώντας total looks από την collection.

Είσαι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και η πρώτη που ολοκλήρωσε τα Seven Summits, δηλαδή την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου. Από που άντλησες τη δύναμη για να τα καταφέρεις;

Συχνά στη ζωή μας, φοβόμαστε την αποτυχία ή φοβόμαστε να δεχτούμε τον φόβο σαν να μην δεχόμαστε τις αδυναμίες μας. Εμένα όλη αυτή η επιτυχία στο ορειβατικό κομμάτι προήρθε από μία μεγάλη αδυναμία. Ήθελα να ξεπεράσω έναν φόβο που έχω για το ύψος. Έως την ηλικία των 24, ήμουν ένα παιδί που δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση, ακολουθούσα πάντα τον μεγάλο μου αδερφό ή τους γονείς μου για να κάνω το ο,τιδήποτε.

Η ορειβασία ήταν ένα challenge για να ξεπεράσω τη φοβία μου με το ύψος και στη συνέχεια συνειδητοποίησα πως η δύναμη της φύσης, μου έμαθε πως να έχω δύναμη και αυτοπεποίθηση. Όταν βρέθηκα την πρώτη φορά σε ένα δύσκολο σημείο, έπρεπε να συγκεντρωθώ και να σκεφτώ "Χριστίνα, κάνε το βήμα. Μπορείς. Πάρε την ανάσα σου. Νιώσε δυνατή. Κάντο". Όταν συνέβαινε αυτό, εκείνη τη στιγμή ένιωθα πως δυναμώνω. Γέμιζα με αυτοπεποίθηση. Ένιωθα πως τα όρια μου διευρύνονται. Την επόμενη φορά που είχα να κάνω ένα παρόμοιο πέρασμα, ήμουν πιο δυνατή. Αυτή η δύναμη άρχισε να με ακολουθεί παντού. Στη δουλειά, την καθημερινότητα, τις σχέσεις. Ακόμα και στις ερωτικές σχέσεις, άρχισα να απαιτώ περισσότερα πράγματα από τον σύντροφο μου, επειδή γνώριζα τι αξίζω ή τι έχω ονειρευτεί.

Άρα, η αφορμή ήταν ο φόβος και μία αποτυχία που είχα όταν ξεκίνησα να κάνω αναρρίχηση. Τελικά, αυτή η αποτυχία ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, αφού με έκανε να πατήσω στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου και μου έδωσε την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα που άνοιγε την ελληνική σημαία στην πιο υψηλή κορυφή του πλανήτη.

BE SHERO | Η Χριστίνα Φλαμπούρη φορά τη νέα limited συλλογή της Answear.LAB και μιλά για τις γυναίκες που την εμπνέουν

Η Χριστίνα Φλαμπούρη με total outfit από τη νέα συλλογή της Answear.LAB με τίτλο BESHERO.

Ποιες μικρές (ή μεγάλες) στιγμές της καθημερινότητας σε κάνουν να νιώθεις SHERO (she+hero); Ποιες γυναίκες σε εμπνέουν και είναι οι δικές σου ηρωίδες;

Είναι τέλειο να βλέπεις πως υπάρχουν brands που επικροτούν και δυναμώνουν μία εικόνα γυναίκας που έχει δύναμη, έχει αυτοπεποίθηση και είναι ηρωίδα. Όχι μία γυναίκα που ακολουθεί τα στερεότυπα και τους κανόνες. Επομένως, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέρος αυτού του project.

Οι στιγμές που νιώθω ηρωίδα είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Ένιωθα ηρωίδα όταν άνοιγα τη σημαία της χώρας μου στη Στέγη του Κόσμου. Πολλές φορές όμως νιώθω ηρωίδα, όταν επιστρέφω από το γραφείο και έχω ακόμα ενέργεια για τον γιο μου, έχω ένα αγοράκι ενός έτους, να του δώσω το 100% και όταν κοιμηθεί να συνεχίσω με όλες τις υπόλοιπες δουλειές που έχω. Στο τέλος, τελειώνει μία ημέρα και σκέφτομαι πως "ουάου, κοίτα πόσα διαφορετικά πράγματα έκανα και είμαι χαρούμενη. Έχω ακόμα ενέργεια για να συνεχίσω". Μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά καμιά φορά, οι καθημερινοί ήρωες της διπλανής πόρτας, για παράδειγμα η φίλη μας ή η γειτόνισσα που μπορεί να μας εμπνεύσει για κάτι, μπορούν να μας δώσουν πολύ μεγάλη έμπνευση για την καθημερινότητα.

Άρα, όταν με ρωτάνε ποιους ανθρώπους θαυμάζεις, πλέον δεν έχω κανέναν ως role model. Πιστεύω πως δεν πρέπει να θαυμάζεις τον άνθρωπο, αλλά τα χαρακτηριστικά του. Θαυμάζω πράγματα που κάνει η αδερφή μου και το πόσο καλή μητέρα είναι. Θαυμάζω πράγματα που μπορεί να κάνει η συνάδερφός μου στο διπλανό γραφείο και έχει τόσο ωραίο work-life balance. Μπορεί να θαυμάζω πράγματα σε γυναίκες, τις οποίες παρακολουθώ σε ομιλίες και εμπνέουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Είναι σαν να με βοηθούν να κάνω και εγώ το extra mile.

Άρα, όταν με ρωτάνε ποιον θαυμάζεις, λέω τους καθημερινούς, απλούς ήρωες της διπλανής πόρτας.

Χριστίνα Φλαμπούρη x Answear

Η Χριστίνα Φλαμπούρη με total outfit από τη νέα συλλογή της Answear.LAB με τίτλο BESHERO.

Τι συμβολίζει για εσένα η SHERO συλλογή της Answear.LAB;

She και hero. Μία σύγχρονη γυναίκα που δεν εγκλωβίζεται στα στερεότυπα που έχουν φτιάξει άλλοι για εκείνη. Χαράζει την πορεία της ζωής της μόνη της. Μία γυναίκα που εμπνέει αυτοπεποίθηση, που είναι δυνατή και μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ακόμα και να φτάσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου look από την καμπάνια της Answear.LAB;

Νομίζω πως το αγαπημένο μου είναι το crochet top σε συνδυασμό με τη λευκή midi φούστα και τις cowboy μπότες από τη νέα συλλογή της Answear.LAB. Είναι ένα look που είναι συγχρόνως απλό, αλλά κάθε λεπτομέρεια του αποπνέει δύναμη. Νιώθω πως πρόκειται να κλέψει τις εντυπώσεις και όποιος σε δει να το φοράς, θα σκεφτεί "ουάου".

Περιέγραψε μας το στιλ σου με τρεις λέξεις.

Θα έλεγα πως είναι άνετο, διαχρονικό και εμπνέει αυτοπεποίθηση.

Υπάρχει κάποια στιλιστική συμβουλή που ακολουθείς πιστά;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια συγκεκριμένη συμβουλή που να μου έχει δώσει κάποιος. Η φιλοσοφία πίσω από το στιλ μου είναι να αισθάνομαι άνετα, ώστε να μη "φοράει” το ρούχο, να το φοράω εγώ και να το κάνω δικό μου.

Χριστίνα Φλαμπούρη x Answear

Η Χριστίνα Φλαμπούρη με total outfit από τη νέα συλλογή της Answear.LAB με τίτλο BESHERO.

Τι φοράς όταν θέλεις να νιώσεις αυτοπεποίθηση;

Νομίζω πως τα αξεσουάρ, μου αλλάζουν πάντα τη διάθεση. Μπορεί να φοράω ένα πολύ απλό look, όπως ένα crop top με ψηλόμεσο τζιν και να προσθέσω ένα αξεσουάρ όπως η τσάντα και τα παπούτσια, και αυτομάτως το σύνολο να γίνει ένα άλλο. Κάπως έτσι, νιώθω πως το στιλ μου εμπνέει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η νοοτροπία μου είναι να έχω βασικά κομμάτια στη ντουλάπα μου, τα οποία σε συνδυασμό με τα απαραίτητα αξεσουάρ, μπορώ να τα φορέσω παντού.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου go-to σύνολο;

Αγαπώ πολύ τα τζιν παντελόνια σε συνδυασμό με απλά tops. Νομίζω πως είναι ένας συνδυασμός που ταιριάζει σε διάφορες περιστάσεις.

Flat ή ψηλοτάκουνα παπούτσια;

Αγαπώ τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά πλέον τα φοράω μόνο σε βραδινές περιστάσεις και events. Τα πρωινά επιλέγω συνήθως τα sneakers και γενικά τα flat παπούτσια.

χριστίνα φλαμπούρη

Η Χριστίνα Φλαμπούρη με total outfit από τη νέα συλλογή της Answear.LAB με τίτλο BESHERO.

Παρακολουθείς τις εξελίξεις στη μόδα; Αγαπάς τις τάσεις ή προτιμάς το διαχρονικό στιλ.

Μου αρέσει το διαχρονικό στιλ. Μου αρέσει να έχω για χρόνια ρούχα στη γκαρνταρόμπα μου, τα οποία αγαπώ και δεν αφήνω. Σίγουρα όμως, θα παρατηρήσω ένα styling tip στα social media και θα προσπαθήσω να το προσαρμόσω στο προσωπικό στιλ μου.

Ποια είναι τα top κομμάτια που θα δει κάποιος, εάν ανοίξει τη ντουλάπα σου;

Εάν ανοίξει κάποιος τη ντουλάπα μου, θα πιστέψει πως είμαι διχασμένη προσωπικότητα. Το ένα τρίτο της ντουλάπας αποτελείται από αθλητικά ρούχα, δηλαδή κυρίως κολάν και μπουστάκια. Το άλλο τρίτο αποτελείται από πολλά τζιν παντελόνια και μονόχρωμα tops. Λόγω της ενασχόλησης μου με το marketing και τη συνεργασία μου με μία μεγάλη πολυεθνική, χρειάζεται να ντύνομαι λίγο πιο business. Άρα, σε εκείνο το κομμάτι, θα παρατηρήσει κανείς περισσότερα φορέματα σε αυστηρή γραμμή και πουκάμισα. Μου αρέσει όμως που έχω αυτά τα τρία διαφορετικά στιλ ντυσίματος στην καθημερινότητά μου. Με έναν τρόπο, ανάλογα με το τι φοράς, νιώθεις πως έχεις έναν διαφορετικό εαυτό. Μου αρέσει που τη μία ημέρα θα με δει κάποιος με αθλητικά ρούχα και χωρίς make up, ενώ την άλλη ημέρα μπορεί να με δεις με pencil φούστα και ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Χριστίνα Φλαμπούρη x Answear

Η Χριστίνα Φλαμπούρη με total outfit από τη νέα συλλογή της Answear.LAB με τίτλο BESHERO.

Η νέα περιορισμένη συλλογή SISTERHOOD της Answear.LAB διατίθεται αποκλειστικά μέσω του answear.gr

Editor's Picks

Σετ τοπ και φούστα Answear Lab X limited collection BE SHERO

Στεκα μαλλιών Answear Lab X limited collection BE SHERO

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ