Follow us

10 plus size μοντέλα που μας κάνουν να ονειρευόμαστε ένα πιο inclusive μέλλον στη μόδα

Τα πιο διάσημα plus size μοντέλα.

plus size models Splash News / Ideal Image

Λένε πως ο κόσμος της μόδας προσπαθεί να ικανοποιήσει τις στιλιστικές ανάγκες που έχει κάθε γυναίκα ανάλογα με τις αλλαγές στην κοινωνία, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι κάθε γυναίκα να μπορεί να ταυτιστεί με τα μοντέλα που εμφανίζονται σε πασαρέλες, editorials και καμπάνιες, κάτι που μέχρι πολύ πρόσφατα δεν συνέβαινε στο παραμικρό. Πλέον, ο κόσμος της μόδας μοιάζει να λαμβάνει πιο σοβαρά όρους όπως η συμπερίληψη, αναδεικνύοντας περισσότερο μοντέλα όπως τα plus size. Έχουμε φτάσει σε ένα έστω καλό αποτέλεσμα; Ούτε κατά διάνοια. Ωστόσο, χρειάζεται να παραδεχτούμε πως γίνεται μια κάποια προσπάθεια.

Παρακάτω λοιπόν, δημιουργήσαμε μία λίστα με τα δέκα πιο επιδραστικά plus size μοντέλα που μας κάνουν να ονειρευόμαστε ένα πιο inclusive μέλλον στη μόδα.

Paloma Elsesser

Πρόκειται για ένα από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα στον κόσμο της μόδας, έχοντας καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο" Model of the Year 2020", να φωτογραφηθεί για εξώφυλλα διάσημων περιοδικών, αλλά και να περπατήσει στις πασαρέλες οίκων μόδας όπως Fendi και Alexander McQueen.

Ashley Graham

Το όνομα της Ashley Graham είναι γνωστό σε όσους αγαπούν τον κόσμο της μόδας. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό "Sports Illustrated" και μία από τις πρώτες γυναίκες που κατάφεραν να εκπροσωπήσουν τις plus size γυναίκες στην πασαρέλα. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια, ονειρεύεται μία περίοδο που ο χαρακτηρισμός "plus size" δεν θα βρίσκεται πλάι στο όνομά της ως κάτι που τη χαρακτηρίζει.

Jill Kortleve

Έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα του οίκου Alexander McQueen για τη σεζόν Άνοιξη 2019 και έναν χρόνο αργότερα έγινε το πρώτο plus size μοντέλο που περπατά για τον οίκο Chanel. Όπως έχει γράψει η ίδια στο Instagram "Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στις πασαρέλες και είμαι πολύ ευγνώμων που συμμετέχω σε αυτό".

Precious Lee

Εξίσου διάσημη με τις παραπάνω είναι και η Precious Lee. Την έχουμε δει να δίνει το παρών στο κόκκινο χαλί του Met Gala και να περπατάει στην πασαρέλα του Jean Paul Gaultier, να πρωταγωνιστεί στην καμπάνια αρώματος του Marc Jacobs και να εμπνέει χιλιάδες γυναίκες.

Candice Huffine

Το αμερικανικής καταγωγής μοντέλο συγκαταλέγεται στη λίστα με τις A-list plus size γυναίκες που πρωταγωνιστούν στον κόσμο της μόδας τα τελευταία χρόνια. Έχει φωτογραφηθεί για διάσημους τίτλους όπως οι CR Fashion Book, Italian Vogue (cover), Vogue, W, V Magazine, i-D και Glamour, ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως οι Mert and Marcus, Steven Meisel και Carine Roitfeld.

Alva Claire

Η Alva Claire είναι το πρώτο plus size μοντέλο που περπάτησε για τον οίκο Versace, έχει ποζάρει για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue και ήταν το πρόσωπο του Marc Jacobs αρώματος "Daisy Drops".

Lauren Chan

Μεταξύ άλλων, η Lauren Chan έχει περπατήσει για τους οίκους Christian Siriano και Peter Do, έχει εργαστεί ως fashion features editor στο περιοδικό Glamour και έχει κερδίσει το American Society of Magazine Editors Award. Έχει δημιουργήσει το δικό της plus size brand "Henning", είναι ambassador του National Eating Disordera Association και μέλος του Model Alliance.

Jocelyn Corona

Το μεξικανικής καταγωγής μοντέλο έχει καταφέρει να πετύχει μία καριέρα τόσο στην πασαρέλα όσο και τα editorials. Κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της είναι το ότι περπάτησε στην πασαρέλα για τους σχεδιαστές Christian Siriano και Peter Do, και φωτογραφήθηκε για την καμπάνια της Fenty Beauty.

Leslie Sidora

Η Leslie έχει φωτογραφηθεί για διεθνείς τίτλους όπως το Elle και το Harper’s Bazaar Brazil, ενώ μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της είναι η συμμετοχή στην πασαρέλα Savage X Fenty.

Ajok Daing

Η Ajok Daing έχει περπατήσει για τους οίκους Chanel, Nina Ricci και Max Mara, έχει φωτογραφηθεί για τίτλους όπως η Vogue και εν γένει είναι ένα από τα πιο επιδραστικά plus size μοντέλα της εποχής μας.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ