Follow us

Από το World Cup του '50 στο street style | Αυτά είναι τα vintage sneakers που φορούν όλα τα it-girls

Τα sneakers που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1950, επανήρθαν στην επικαιρότητα.

sneakers Splash News / Ideal Image

Το αίσθημα της έκπληξης είναι αρκετά διάχυτο στον κόσμο της μόδας. Αυτό οφείλεται στις συχνές αλλαγές που αφορούν τις τάσεις της μόδας, αλλά και τον τρόπο που κάποια items που γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες, επανέρχονται στην επικαιρότητα με έναν πιο ανανεωμένο χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ζευγάρι sneakers που έκαναν την εμφάνισή τους το μακρινό 1950 και σήμερα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ρόλο πρωταγωνιστή στο street style.

Πρόκειται για τα samba sneakers της εταιρείας Adidas. Το εν λόγω μοντέλο αθλητικών παπουτσιών θεωρείται ως ένα από τα παλαιότερα του brand, ενώ χαρακτηρίζεται ως το μοντέλο με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Adidas. Οι πωλήσεις του μάλιστα έχουν ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως.

Διαβάστε Επίσης

Τα samba sneakers της Adidas πήραν το όνομά τους από τον χορό σάμπα που έχει τις ρίζες του στη Βραζιλία, χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1950. Τα εν λόγω sneakers βίωσαν μία δεύτερη εποχή μεγάλης επιτυχίας τη δεκαετία του '70, όταν οι τρεις χαακτηριστικές ρίγες της Adidas πρωταγωνιστούσαν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ενώ αργότερα απασχόλησαν τον κόσμο της μόδας τη δεκαετία του '90.

Φτάνοντας στο 2023, it-girls όπως η Kaia Gerber, η Katie Holmes, η Emily Ratajkowski, η Rihanna, η Olivia Wilde, η Gigi και η Bella Hadid, αλλά και οι fashionistas των social media φαίνεται πως έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν εκ νέου τα samba sneakers της Adidas και να τα προσθέσουν στη συλλογή τους, παρουσιάζοντας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πιο σύγχρονους και cool τρόπους για να τα φορέσουμε.

Τα αγαπημένα sneakers των fashionistas

Get the item

Samba OG sneakers Adidas

Samba OG sneakers Adidas

Samba OG sneakers Adidas

Samba OG sneakers Adidas

Samba OG sneakers Adidas

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ