Follow us

H Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor της H&M, αποκαλύπτει όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη νέα H&M Studio SS'24

Μία συζήτηση για την έμπνευση πίσω από την Η&Μ Studio SS24, τη δημιουργική διαδικασία, τις αξίες της Η&Μ και τη μοναδική ιστορία της μέσα στην εταιρεία.

Ann- Sofie Johansson Courtesy of H&M

"Η μέρα είναι γκρίζα, αλλά τουλάχιστον έχει υποχωρήσει το χιόνι, μπορούμε επιτέλους να νιώσουμε ότι πλησιάζει η άνοιξη". H κουβέντα για τον καιρό είναι η πρώτη που ανταλλάσσουμε με την Ann-Sofie Johansson, την Creative Advisor της H&M, η οποία βρίσκεται σ' ένα από τα meeting rooms στα κεντρικά της εταιρείας στη Στοκχόλμη και ετοιμάζεται να μοιραστεί μαζί μας την ιστορία πίσω από τη νέα H&M Studio collection SS24, καθώς και τη μοναδική εμπειρία και γνώση της από μια πορεία στη μόδα που μετράει 36 χρόνια, όλα στην ίδια εταιρεία, την H&M. Στο φόντο διακρίνονται κρεμασμένα δείγματα από τη νέα συλλογή, η ίδια φοράει ένα λευκό τζάκετ και εντυπωσιακά κοσμήματα, και δείχνει εξαιρετικά απλή μέσα στην κομψότητά της, ενώ απαντά με ευγένεια και ηρεμία στις ερωτήσεις, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο Harper's Bazaar Greece.

Από τη συλλογή για την H&M Studio SS24 και την "ελευθερία" των '70s που αντανακλάται στις δημιουργίες που αυτή φιλοξενεί, τη διαδικασία που απαιτεί η δημιουργία μιας συλλογής και τη συνεργασία με την ομάδα της, της οποίας τις δεξιότητες και το πνεύμα ομαδικότητας θα τονίσει αρκετές φορές, μέχρι τη δική της ιστορία σταδιακής εξέλιξης μέσα στην H&M, το προσωπικό της στιλ και τις ξεχωριστές συνεργασίες με guest designers οίκων πολυτελείας, η Ann-Sofie Johansson αντιλαμβάνεται κανείς σύντομα ότι δεν αποτελεί μόνο κομμάτι του DNA της Η&Μ, αλλά και μία σημαντική προσωπικότητα διαμόρφωσης τάσεων της μόδας. "Ακόμα αγαπώ τη μόδα", θα πει για τους λόγους που βρίσκεται ακόμα σ' αυτή τη δουλειά, σ΄αυτή τη θέση, και μας υπενθυμίζει ότι η ουσία της επιτυχίας κρύβεται σ' αυτές τις απλές λέξεις.

Ποια ήταν η έμπνευσή πίσω από τη Studio SS24 και γιατί επιλέξατε τα 70s ως εποχή αναφοράς;

Πριν ξεκινήσει η δημιουργία μιας συλλογής, κάνουμε έρευνα και συζητάμε τα δεδομένα με την ομάδα σχεδιασμού. Και ενώ συχνά δεν μπορείς να αγνοήσεις το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου και πώς αυτός δείχνει μια δεδομένη στιγμή, ωστόσο συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, ότι πρέπει να σκεφτούμε κάτι που θα μας κάνει να ξεφύγουμε, κάτι που θα δημιουργεί την αίσθηση της ελευθερία. Έτσι, λοιπόν, προέκυψε η ιδέα αυτής της συλλογής, από τις συζητήσεις για το ελεύθερο πνεύμα και την ονειροπόληση, παράλληλα με μια δόση νοσταλγίας.

Στις συζητήσεις μας αναφέραμε τα ταξίδια, που κι αυτά δηλώνουν ελεύθερο πνεύμα. Φανταστήκαμε ένα ταξίδι στις Η.Π.Α., μία επιστροφή στην εποχή των 70s, πολλά πράγματα συνέβησαν σ' αυτή τη δεκαετία, ίσως και να ήταν ένας καλύτερος κόσμος τότε. Συζητήσαμε για τις σιλουέτες γιατί όταν αναφερόμαστε στα 70s στο μυαλό μας έρχονται συγκεκριμένες γραμμές, η μακριά και λεπτή σιλουέτα και τα παντελόνια – καμπάνα. Η συλλογή είναι ένας φόρος τιμής σ' αυτά.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ