Follow us

Εάν αποφασίσεις να βγεις σήμερα με τις φίλες σου, ντύσου για τον εαυτό σου

Υπάρχει ένα dress code που να λέει "κομψή για να γιορτάσεις την ημέρα της γυναίκας";

imera tis ginaikas Splash News / Ideal Image

Είναι πρωί Πέμπτης, μία ημέρα πριν τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και η fashion ομάδα του Missbloom συζητά τους τρόπους που θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα από την οπτική της μόδας. Απόψεις έρχονται και φεύγουν, προτάσεις και αντιπροτάσεις, σκέψεις που πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, η μία κόβει, η άλλη ράβει. Στη διάρκεια αυτού του brainstorming αναφέρεται ένα θέμα με τίτλο "πώς θα ντυθείς σήμερα εάν βγεις να γιορτάσεις με τις φίλες σου". Κατευθείαν όμως αναρωτηθήκαμε "γιατί πρέπει να ντυθώ με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο εάν έχω κανονίσει ένα girls night out με τις φίλες μου σήμερα;".

Διαβάστε Επίσης

Πώς ντύνεσαι εάν θέλεις να γιορτάσεις τους αγώνες που έχουν πραγματοποιήσει οι γυναίκες εδώ και πολλές δεκαετίες για να καταφέρουν να κερδίσουν τα αυτονόητα, δηλαδή τα ίσα δικαιώματα στη ζωή; Πρέπει να φορέσεις κάτι θηλυκό; Πρέπει να φορέσεις κάτι πιο σοβαρό ως φόρο τιμής στη σπουδαιότητα της ημέρας; Και εν τέλει γιατί ο τρόπος που θα επιλέξεις να ντυθείς σήμερα και κάθε ημέρα να επηρεάζεται από τέτοιους παράγοντες. Υπάρχει dress code που να λέει "κομψή για να γιορτάσεις την ημέρα της γυναίκας"; Υπάρχουν φορέματα ή παντελόνια, χρώματα ή συνδυασμοί που θεωρούνται λιγότερο ή περισσότερο κατάλληλα για την εν λόγω ημέρα;

Υπάρχει ένα dress code που να λέει "κομψή για να γιορτάσεις την ημέρα της γυναίκας";

Δεν θέλω να σας κουράσω μέχρι να φτάσω στο point μου και αυτό είναι πως σήμερα, όπως και κάθε ημέρα, είναι σημαντικό να ντύνεσαι για εσένα. Για να νιώθεις εσύ άνετα μέσα στα ρούχα σου. Για να νιώθεις πως τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φοράς με κάποιον τρόπο είναι μία προέκταση της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσής σου. Εάν θέλεις να φορέσεις το πιο θηλυκό φόρεμα της γκαρνταρόμπας σου, να το κάνεις και να απολαύσεις αυτή την αίσθηση αυτοπεποίθησης και σαγήνης που σου προσφέρει. Εάν θέλεις να φορέσεις το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι, εκείνο που δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς να υπάρχει στη γκαρνταρόμπα σου, να το φορέσεις. Εάν θέλεις να φορέσεις ένα κοστούμι, γιατί νιώθεις πως αξίζει να γιορτάσεις την ημέρα με μερικές δόσεις power dressing, να το κάνεις. Και τελικά, εάν δεν έχεις κανονίσει κάτι για την εν λόγω ημέρα και επιθυμείς απλώς να περάσεις ένα βράδυ Παρασκευής στο σπίτι σου με ταινία, κρασί και ποπ κορν, να το κάνεις. Φόρεσε τις αγαπημένες σου πιτζάμες για περισσότερα cozy vibes.

"Σήμερα, όπως και κάθε ημέρα, είναι σημαντικό να ντύνεσαι για εσένα"

Σε μία κοινωνία που προσπαθεί να τοποθετήσει τα σώματα και τις σκέψεις μας, τη διάθεση και τα όνειρά μας σε στενά κουτάκια με "μη", "δεν" και "πρέπει", εσύ να κάνεις μία σημαντική επιλογή στην καθημερινότητά σου. Να είσαι ο εαυτός σου κάθε στιγμή, όποια ημερομηνία κι αν δείχνει το ημερολόγιο. Να φοράς ό,τι σε εκφράζει χωρίς να σε απασχολούν οι νόρμες, τα dos και don'ts, το male gaze που μεσουρανεί ακόμα στην πατριαρχική κοινωνία που ζούμε, τα τυχόν σχόλια ή οι προσδοκίες των γύρω σου. Αγκάλιασε τον εαυτό σου, δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στις ανάγκες σου, όποιες κι αν είναι αυτές, και αντιμετώπισε το στιλ, όπως θα έπρεπε. Δηλαδή, ως τρόπο έκφρασης. Κάπως έτσι, να είσαι σίγουρη πως ο αγώνας που έκαναν τόσες χιλιάδες γυναίκες για να μας απελευθερώσουν από στεγανά και κλισέ καταπιεστικές απόψεις, θα δικαιωθούν. Όχι, επειδή εσύ κατάφερες να δημιουργήσεις το πιο κομψό σύνολο, αυτό στην πραγματικότητα δεν έχει τόσο σημαντική σημασία, αλλά επειδή είχες το δικαίωμα της επιλογής και το αξιοποίησες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για εσένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ