Follow us

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week | Όσα θα ήθελες να ξέρεις για τον πολυτάλαντο σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

MissBloom TEAM
Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week Courtesy of Malan Breton

Στην Ελλάδα μπορεί να μην είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με το όνομα Malan Breton, όμως ο Ταϊβανέζος σχεδιαστής (και όχι μόνο) αποτελεί μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αμερικανικής βιομηχανίας της μόδας – και της showbiz γενικά. Εξάλλου, πέρα από το ομώνυμο brand του, που λειτουργεί από το 2005 και ντύνει celebrities από κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Malan έχει διακριθεί και σε άλλους τομείς: από την υποκριτική και τη σκηνοθεσία μέχρι την ενδυματολογία και τη μουσική. Αυτός, λοιπόν, ο πολυτάλαντος σχεδιαστής ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Αθήνα και να μας συστήσει το καλειδοσκοπικό του, πλούσιο σε αναφορές, σύμπαν από κοντά, στη 34η Athens Fashion Week.

Ο Breton γεννήθηκε στην Ταϊπέι της Ταϊβάν το 1973 και τα πρώτα του fashion σχέδια τα έκανε στην ηλικία των 11 ετών. Όμως, το ξεκίνημά του στη μόδα έγινε από την ...πασαρέλα. Το 1996 βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου πέρασε από τα κάστινγκ για την Εβδομάδα Μόδας και συνεργάστηκε με φημισμένους φωτογράφους μόδας και σκηνοθέτες ως μοντέλο. Έχοντας παρακολουθήσει ως παιδί μαθήματα στο μπαλέτο, βρέθηκε στη συνέχεια να συμμετάσχει ως χορευτής σε shows στο Broadway, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής στο Juilliard School.

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week | Όσα θα ήθελες να ξέρεις για τον πολυτάλαντο σχεδιαστή
O Malan Breton

Δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ σε κάποια σχολή σχεδίου και μόδας, ωστόσο αναφέρει ως μεντορά του τον σχεδιαστή Arnold Scaasi και όσα έμαθε από τη θητεία του στη Savile Row. Ίδρυσε το ομώνυμο brand του "Malan Breton" το 2005 και άνοιξε την πρώτη του boutique στη Νέα Υόρκη το 2007. Το 2008 λανσάρει τη σειρά με αξεσουάρ και το 2010 συστήνει την ανδρική σειρά Malan Breton Homme και λίγο αργότερα, το 2012, παρουσιάζει την Fantôme Malan Breton.

Malan Breton

Η πορεία του από τον κόσμο του θεάματός στον χώρο της μόδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια περιπέτεια στη ...χώρα των θαυμάτων, αφού ο Malan Breton έχει αφήσει το στίγμα του σε ό,τι δημιουργικό συνδυάζει την ψυχαγωγία, τη τέχνη και τη μόδα. Όπως, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στη βρετανική Vogue: "Έχω πειραματιστεί πολύ με το branding μου. Έχω κάνει πολλά πράγματα που αποδικάζει η αμερικανική βιομηχανία μόδας". Προφανώς, αναφέρεται στη συμμετοχή σε reality shows όπως το Project Runway, το Australia’s Next Top Model και το The Real Housewives of Beverly Hills, ενώ κάποια στιγμή στο ξεκίνημά του διατηρούσε και το δικό του show, The Malan Show. Αλλά όπως θα δηλώσει στην ίδια συνέντευξη, είναι οι τηλεοπτικές του συμμετοχές που τον έκανα γνωστό ακόμα και εκτός fashion κοινότητας. Η σχέση του με την τηλεόραση συνεχίστηκε και μέσα από τις συνεργασίες του ως ενδυματολόγος σε εκπομπές (από τις κορυφαίες συνεργασίες του αυτή με το RuPaul’s Drag Race) και θεάματα, ενώ για μια περίοδο διατηρούσε στήλη στο OK! Magazine όπου σχολίαζε εμφανίσεις και red carpets.

Malan Breton

O Malan Breton έχει ντύσει πολλές διάσημες και διάσημους, ως στιλίστας και ως σχεδιαστής. Στη λίστα με τα ονόματα σταρ των οποίων είχε αναλάβει το styling συναντάμε εκείνα των Kylie Minogue και Linda Evangelista, ενώ εκείνη με τους celebrities στο κόκκινο χαλί είναι ακόμα μεγαλύτερη: από την Ariana Grande και τη Lorde μέχρι Priyanka Chopra και τη Maye Musk, την οποία "έκλεισε" για να περπατήσει στο show του, ενώ ήταν 67.

Έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις ως σχεδιαστής, αλλά και ως σκηνοθέτης για τη μικρού μήνους ταινία του "Malan Breton A Journey to Taiwan" (2015). O Breton είναι επίσης μουσικός, έχει δική του μπάντα και κάνει εμφανίσεις σε jazz clubs από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο μέχρι το Τόκιο και την Ταϊπει. Το 2020, μάλιστα, κυκλοφόρησε το πρώτο του single μια pop διασκευή του "Somethin' Stupid", σε ντουέτο με την pop artist Emergency Tiara.

H φιλοσοφία του Malan Breton συνοψίζεται στο moto που φιγουράει και στην ιστοσελίδα του "Όπου και να πας, λάμψε" ("Wherever you go, shine...") και ο ίδιος έχει αποδείξει με την πολύπλευρη προσωπικότητα και την πληθωρική καριέρα του ότι το υποστηρίζει με συνέπεια. Στη μόδα, εκπροσωπεί την άποψη ότι τα ρούχα είναι μας φτιάχνουν τη διάθεση καθημερινά και μας δίνουν ενέργεια, ενώ η σκέψη του ως προς τη βιωσιμότητα εκφράζεται μέσα από την άποψη ότι "οφείλουμε να δημιουργούμε για ότι πραγματικά υπάρχει ανάγκη".

Το νέο του ντοκιμαντέρ έχει τον τίτλο "Je Suis Mona" και ετοιμάζεται να κάνει σύντομα πρεμιέρα.

Malan Breton

Το παρακάτω βίντεο συγκεντρώνει τα highlights της καριέρα του Malan Breton:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ