Follow us

Μπακαλιάρος με σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας και βινεγκρέτ ντομάτας

Από τη chef Κωσταντίνα Φάκλαρη του Balthazar

BALTAZAR

Από τη chef Κωσταντίνα Φάκλαρη του Balthazar

Ο πιο διάσημος «µάγος» της αθηναϊκής γευστικής σκηνής περιµένει το πιστό κοινό του και καλωσορίζει τους νέους φίλους του στον καταπράσινο κήπο του, που για περισσότερα από 10 χρόνια αποτελεί το απόλυτο σηµείο συνάντησης της Αθήνας. Το Balthazar στεγάζεται σε ένα χώρο µε ιδιαίτερη ιστορία, αφού το υπέροχο νεοκλασικό της οδού Τσόχα ήταν η κατοικία της κορυφαίας ηθοποιού Κυβέλης Ανδριανού. Φέτος, την κουζίνα του αναλαµβάνει η βραβευµένη chef Κωσταντίνα Φάκλαρη –γνωστή σε όλους από τη θητεία της στην Καλλίστη, στο 48, στο Urban και στη Σελήνη στη Σαντορίνη– µε την οµάδα της. Σ’ έναν ανεξάρτητο χώρο του κήπου θα λειτουργήσει και sushi bar µε τον Ελληνογιαπωνέζο sushi chef Osakazu Yoshida, ήδη καταξιωµένο στα Kiku και Gaspar. Οι τιµές του εστιατορίου, ακολουθώντας την τάση της εποχής, εµφανίζονται µειωµένες στα 25-40 € το άτοµο. Highlight: H καλά κρυµµένη όαση πρασίνου πίσω από το επιβλητικό νεοκλασικό οίκηµα του 1897. Πραγµατική µαγεία!


Μπακαλιάροςμε σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας και βινεγκρέτ ντομάτας


Προετοιµασία: 25' Ψήσιµο: 5-8'

Υλικά: για 4 άτοµα


Για τον µπακαλιάρο:

1 κιλό φρέσκος µπακαλιάρος
½ κιλό αλάτι ηµίχονδρο
λίγο αλεύρι
λάδι για τηγάνισµα

Για το κουρκούτι:

25 γρ. µπέικιν πάουντερ
50 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. αλεύρι
330 ml µπίρα

Για τη σαλατα:

2-3 µελιτζάνες φλάσκες
ξίδι από κρασί
χυµός λεµονιού
ελαιόλαδο
αλάτι
λίγη µουστάρδα (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ:
2 ντοµάτες
ελάχιστο σκόρδο
φύλλα βασιλικού
λίγο ξίδι από κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση:


Ξεκοκαλίζουµε τον µπακαλιάρο, τον βάζουµε στο αλάτι για 20', τον ξεπλένουµε και τον στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουµε τα υλικά για το κουρκούτι, προσθέτοντας την µπίρα σιγά σιγά. Ψήνουµε τις µελιτζάνες στο γκάζι (στη φλόγα), τις καθαρίζουµε µε προσοχή από τη φλούδα, τις ξεπλένουµε και τις στραγγίζουµε σε σουρωτό. Σ’ ένα µπολ ανακατεύουµε τα υλικά για τη µελιτζανοσαλάτα, προσθέτοντας σιγά σιγά το λεµόνι και το ξίδι µέχρι να πετύχουµε το επίπεδο γεύσης που θέλουµε. Χτυπάµε τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο µπλέντερ. Κόβουµε τον µπακαλιάρο σε µεγάλα κοµµάτια, τον αλευρώνουµε, τον περνάµε από το κουρκούτι και τον τηγανίζουµε σε πολύ ζεστό (όχι καυτό) λάδι. Σερβίρουµε τον µπακαλιάρο µε τη σαλάτα και τη βινεγκρέτ (χωρίς σπόρια και κοτσάνι)


που: Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αµπελόκηποι, τηλ. κρατήσεων: 210 6412300-309, 210 6441215, 6942559231 (Julie Haskin),
www.balthazar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ