Follow us

5 προϊόντα ομορφιάς που -κι όμως- δεν χρειάζεσαι

Το Νο.3 θα σε εντυπωσιάσει.

τι κάνει το toner Istockphoto

Τι είναι το toner και τι το essence; Χρειάζεσαι όντως κρέμα ματιών; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που βασανίζουν το μυαλό κάθε beauty addict. Λόγω της τόσο μεγάλης ποικιλίας διαφορετικών προϊόντων που φιγουράρουν στα beauty counters είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς και να μην έχεις ιδέα τι πρέπει να αγοράσεις. Για καλή σου τύχη, εμείς είμαστε εδώ και έχουμε όλες τις απαντήσεις.

5 ενεργά συστατικά που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου όσο κοιμάσαι

Τι είναι το toner και τι το essence; Χρειάζεσαι όντως κρέμα ματιών; Ιδού τα προϊόντα ομορφιάς που -κι όμως- δεν χρειάζεσαι:

Πριν σου αποκαλύψουμε για ποια προϊόντα δεν είναι απαραίτητο να κρατήσεις θέση στο νεσεσέρ σου, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το ότι δεν τα χρειάζεσαι για να αποκτήσεις όμορφη και υγιή επιδερμίδα, δεν σημαίνει ότι θα τη βλάψουν ή ότι απαγορεύεται να τα ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου. Αν σου αρέσει να ακολουθείς μια κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης 10 βημάτων ή αν απλά σου προσφέρει ευχαρίστηση η εφαρμογή τους, τότε εννοείται πως αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ σου.

1. Τονωτική λοσιόν

Στόχος του toner είναι η εξισορρόπηση των επιπέδων pH της επιδερμίδας. Αν χρησιμοποιείς ωστόσο ήπια cleansers, που δεν επηρεάζουν το pH της επιδερμίδας, τότε μπορείς πολύ εύκολα να το παραλείψεις.

Τα χρώματα μαλλιών που επιλέγουν αυτήν την στιγμή τα πιο στιλάτα London girls

2. Essence

Το essence είναι στην ουσία ένα ενυδατικό mist, το οποίο "προετοιμάζει" την επιδερμίδα για το επόμενο βήμα της ρουτίνας. Μπορείς πολύ εύκολα να το παραλείψεις απλά κρατώντας την επιδερμίδα σου νωπή, έτσι ώστε όταν εφαρμόσεις την κρέμα σου να μπορέσει να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Αν ωστόσο αγαπάς το luxury feeling που χαρίζει, τότε be our guest!

Ρυτίδες; Φτιάξε μία από αυτές τις εύκολες αντιγηραντικές μάσκες προσώπου

3. Κρέμα ματιών

Αν ρίξεις μια ματιά στη λίστα των συστατικών της κρέμας ματιών σου θα δεις ότι περιέχει πάνω κάτω τα ίδια συστατικά με μια απλή ενυδατική κρέμα. Αν δεν περιέχει κάποιο ιδιαίτερο ενεργό συστατικό, όπως ρετινόλη ή βιταμίνη C, μπορείς πολύ εύκολα να την παραλείψεις και να ενυδατώσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια σου με την απλή ενυδατική που χρησιμοποιείς για το υπόλοιπο πρόσωπό σου.

4. Μάσκες προσώπου

Μην μας παρεξηγήσεις: Κι εμείς λατρεύουμε τις μάσκες προσώπου! Είναι όμως luxury προϊόντα. Με αυτό δεν εννοούμε ότι είναι απαραίτητα ακριβά, αλλά ότι είναι extra προϊόντα περιποίησης που δεν αποτελούν απαραίτητα αναπόσπαστο κομμάτι μιας ρουτίνας. Αν έχεις υιοθετήσει μια skincare ρουτίνα με τα κατάλληλα ενεργά συστατικά για τη δική σου επιδερμίδα, τότε οι μάσκες προσώπου μπορούν να περιοριστούν αποκλειστικά στα pampering days.

5. Ειδικές κρέμες

Ακριβώς όπως οι κρέμες για τα μάτια, έτσι και οι κρέμες για το λαιμό, τα χέρια και τα πέλματα, τις περισσότερες φορές δεν περιέχουν κάποιο ιδιαίτερο συστατικό που τις διαφοροποιεί από τις κλασικές ενυδατικές. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις επιπλέον χρήματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κρέμα προσώπου για να ενυδατώσεις και το λαιμό σου, και την κρέμα σώματος για τα πόδια και τα χέρια σου.

DIY | 3 εύκολες συνταγές για σπιτική μάσκα προσώπου με μέλι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ