3 αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς από τα 20 σου

Των φρονίμων τα παιδιά.... πριν βγάλουν ρυτίδες, περιποιούνται την επιδερμίδα τους!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διανύεις την τρίτη ή τέταρτη δεκαετία της ζωής σου και αναρωτιέσαι "τι να κάνω για τις ρυτίδες"; Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι σε συγχαίρουμε που νοιάζεσαι για την επιδερμίδα σου και θέλεις να προλάβεις τις ρυτίδες πολύ πριν εμφανιστούν! Ιδού τα τρία κορυφαίες ενεργά συστατικά, που θα πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματώσεις από τώρα στη skincare ρουτίνα σου:

5 προϊόντα ομορφιάς που -κι όμως- δεν χρειάζεσαι

Τι να κάνω για τις ρυτίδες; Τα συστατικά που χρειάζεσαι:

Ρετινοϊκό οξύ

Το ρετινοϊκό οξύ είναι το gold standard στο skincare. Παρά το γεγονός ότι αρχικά χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία της ακμής, πολύ γρήγορα έγινε σαφές ότι βοηθά και με την εξάλειψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, μειώνει την υπερμελάγχρωση και τις ουλές. Πώς τα καταφέρνει; Επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων και του δέρματος. Το πρόβλημα; Το συγκεκριμένο συστατικό είναι τόσο δραστικό που απαιτεί συνταγή γιατρού.

Αν θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν από το beauty counter, τότε αναζήτησε ένα προϊόν με ρετινόλη, η οποία αν και δεν είναι το ίδιο δραστική με το ρετινοϊκό οξύ, είναι πολύ αποτελεσματική.

Ρυτίδες; Φτιάξε μία από αυτές τις εύκολες αντιγηραντικές μάσκες προσώπου

Ceramides

Αναρωτιέσαι "τι να κάνω για τις ρυτίδες"; Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου μια ενυδατική κρέμα με caramides! Τα ceramides απαντώνται φυσικά στην επιδερμίδα και αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά του προστατευτικού φραγμού της. Μετά τα 20 ωστόσο, το δέρμα αρχίζει να παράγει κάθε χρόνο, 1% λιγότερα ceramides, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ολοένα και περισσότερο η διαδερμική απώλεια νερού. Ακριβώς λοιπόν όπως θα συνέβαινε σε μία ρώγα σταφύλι που θα άφηνες στον ήλιο και θα γινόταν σταφίδα, η επιδερμίδα που δεν είναι καλά ενυδατωμένη εμφανίζει ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Αναζήτησε καλλυντικές φόρμουλες με ceramides με στόχο την αναπλήρωση των φυσικών κηραμιδίων, την ενίσχυση της λειτουργίας του προστατευτικού φραγμού και την την αύξηση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας.

SPF

Καλό το μαύρισμα αλλά πρέπει να καταλάβεις κάτι: Αν δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό, όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζεις και οι θεραπείες που κάνεις δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι η Νο.1 αιτία γήρανσης του δέρματος. Εφαρμόζοντας καθημερινά το αντηλιακό σου όχι μόνο προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB, αλλά και από τον καρκίνο, ενώ παράλληλα βοηθάς τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης να δρουν καλύτερα και μειώνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθούν ουλές και υπερμελάγχρωση από την ακμή.