Follow us

Μαλλιά που δεν μακραίνουν με τίποτα; Δοκίμασε αυτό το συστατικό

Οι θαυματουργές ευεργετικές ιδιότητες του ευκαλύπτου.

δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου Istock Photo

"Δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου, τι να κάνω;", μας ρωτάς και εμείς φυσικά απαντάμε, παραθέτοντάς σου τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών σχετικά με τα συστατικά που σε φέρνουν πιο κοντά στο Rapulzel status. Ένα από αυτά, για τα οποία γίνεται πολύ μεγάλο buzz τελευταία είναι ο ευκάλυπτος. Τι ακριβώς όμως προσφέρει στα μαλλιά και -το κυριότερο- αξίζει μια θέση στη ρουτίνα σου; Spoiler alert, η απάντηση είναι ναι.

Τα πιο αποτελεσματικά tips για εσένα που τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν με τίποτα

Δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου, τι να κάνω; Πάμε να δούμε αναλυτικά

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ευκαλύπτου

Το αιθέριο έλαιο του αρωματικού αυτού φυτού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, διαθέτει αντιφλεγμονώδεις παράγοντες και σε ορισμένες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του στρες. Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Τα οφέλη του ωστόσο για τα μαλλιά απεδείχθησαν μόλις πρόσφατα, χάρη σε μια νέα έρευνα.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 από το Journal Of Lipid Research, η κυκλοοξυγενάση-2 - μια ένωση που βρέθηκε σε έλαια όπως ο ευκάλυπτος, το θυμάρι και το γαρίφαλο - έχει σπουδαία οφέλη για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τη φλεγμονή.

"Ο ευκάλυπτος είναι γνωστός για την ικανότητά του να καθαρίζει και να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής", λέει η Rachel Zipperian, ανώτερη επιστήμονας για τα φυτικά συστατικά. "Οι καταπραϋντικές ιδιότητες που σχετίζονται με τον ευκάλυπτο τον καθιστούν ιδανικό για όσους έχουν συσσωρευμένα κατάλοιπα προϊόντων styling στο τριχωτό της κεφαλής", προσθέτει. "Ο ευκάλυπτος βοηθά στη διέγερση των τριχοθυλακίων, γεγονός που βελτιώνει τελικά τη γενική υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, βοηθώντας τελικά στην ανάπτυξη των μαλλιών", υποστηρίζει από την άλλη η Karen Dwyer, διευθύντρια ανάπτυξης προϊόντων στην Hempz.

Ευκάλυπτος και πιτυρίδα

Ο ευκάλυπτος είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικός και με τον αγώνα κατά της πιτυρίδας. "Ο ευκάλυπτος είναι σε θέση να μειώσει τον αριθμό των κακών μυκήτων και των κακών βακτηρίων, μειώνοντας τελικά τα συμπτώματα της πιτυρίδας και πιθανώς σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.", λέει η Zipperian.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσεις προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αναζήτησε στη λίστα με τα συστατικά τους τον ευκάλυπτο.

Ακόμα αναρωτιέσαι "δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου, τι να κάνω;". Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το κείμενο: 5 δοκιμασμένοι τρόποι να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ