Follow us

Το DIY Lip Scrub που θα σου χαρίσει τα πιο μεταξένια, ζουμερά χείλη ever

Δες πώς μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα με υλικά απ' την κουζίνα σου.

lips iStock

Έχεις ξηρά ή σκασμένα χείλη, που σου χαλάνε όχι μόνο το μακιγιάζ αλλά και τη διάθεσή σου; Σε νιώθουμε. Λίγο οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, λίγο η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα καλοριφέρ και τα κλιματιστικά, τα χείλη μας δεν θέλουν και πολύ για να αποκτήσουν αυτήν την αντιαισθητική όψη, που απέχει πολύ από τα χείλη που ονειρευόμαστε να έχουμε.

Δες εδώ: Μια πανεύκολη συνταγή για DIY serum φρυδιών

Και μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν λένε να... εναρμονιστούν με την εποχή, πράγμα που εντείνει το πρόβλημα. Τι μπορείς να κάνεις; Έχουμε ξαναμιλήσει για το τι χρειάζεται να προσέχεις για να έχεις πλήρως ενυδατωμένα χείλη (ενυδάτωση εκ των έσω πίνοντας πολύ νερό, αλλά και ενυδατικά lip balms και lip masks που θα σου λύσουν τα χέρια - μπορείς να δεις τις προτάσεις μας εδώ).

Εάν παρ' όλα αυτά θέλεις μια άμεση λύση για να ανακουφιστείς από το πρόβλημα, αλλά και να δεις - σχετικά - άμεσα αποτελέσματα, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου ένα lip scrub με υλικά που εγγυώνται την άμεση ανακούφιση και ενυδάτωσή τους.

Δες εδώ: 5 συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας

Ποια είναι αυτά;

Θα χρειαστείς 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ακατέργαστο λάδι καρύδας και 1/4 κ.σ. κανέλλα.

Η ζάχαρη είναι γνωστή για τις ήπιες απολεπιστικές της ιδιότητες, ενώ το έλαιο καρύδας φημίζεται για την έξτρα ενυδάτωση που προσφέρει σε ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Το μέλι και η κανέλλα είναι τα 2 έξτρα υλικά που θα κάνουν τη διαφορά στο scrub σου, καθώς αφενός το μέλι έχει επίσης απολεπτιστική και προστατευτική ισχύ, αφετέρου η κανέλλα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα χείλη σου κάνοντάς τα να δείχνουν πιο γεμάτα και ζουμερά.

Το DIY Lip Scrub που θα σου χαρίσει τα πιο μεταξένια, ζουμερά χείλη ever

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ ρίξε πρώτα τη ζάχαρη και στη συνέχεια το μέλι, ανακατεύοντας καλά. Συνέχισε προσθέτοντας το λάδι καρύδας - προσοχή εδώ καθώς σε θερμοκρασίες κάτω των 26 βαθμών Κελσίου, το ακατέργαστο λάδι καρύδας είναι πηχτό, πράγμα που το θέλουμε καθώς τα πηγμένα κομμάτια του θα βοηθήσουν στην απολέπιση. Ανακάτεψε απαλά τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα, και σταδιακά πρόσθεσε και την κανέλλα.

Άπλωσέ το στα χείλη σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα και άφησέ το να δράσει σαν θεραπεία για 5-10'. Ξέβγαλε καλά με νερό και βάλε λίγο λάδι καρύδας ταμποναριστά για έξτρα ενυδάτωση - επειδή είναι πολύ πιθανό να τα δεις λίγο ερεθισμένα μετά το scrub. Εδώ μπορείς να τρίψεις το πηχτό λάδι στα δάχτυλά σου για να λιώσει και να απλωθεί πιο εύκολα στα χείλη σου.

Δες εδώ: Hailey Bieber | Ποζάρει με τη μαμά της και αποκαλύπτει το μυστικό τους για τέλεια, νεανική επιδερμίδα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ