Follow us

Έχεις λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο; Πώς να χρησιμοποιήσεις το νερό καρύδας για να τα μεταμορφώσεις

Οι θαυματουργές ιδιότητές του για την τρίχα.

hair iStock

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έλαια και προτιμάται ιδιαιτέρως σε προϊόντα φροντίδας μαλλιών, καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό,τι καλύτερο δηλαδή για τη σωστή ενυδάτωση και περιποίησή τους.

Και ενώ τα προτερήματά του είναι αδιαμφισβήτητα για την υγιή εμφάνιση των μαλλιών μας, μπορεί να αποβεί κάπως βαρύ ή λιπαρό για λεπτά ή λιπαρά μαλλιά αντίστοιχα. Τι κάνουμε όμως αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη της καρύδας για τα μαλλιά μας; Ενσωματώνουμε στην περιποίησή μας το νερό καρύδας, που βρίσκουμε στο εσωτερικό της και περιέχει τα ίδια ωφέλιμα συστατικά όπως και το λάδι της, αλλά σε μια πιο ελαφριά σύνθεση.

Εάν ανήκεις λοιπόν στις γυναίκες που έχουν πιο λεπτή τρίχα, ή αν το λάδι καρύδας σού φαίνεται υπερβολικά βαρύ και παχύρρευστο για τα ήδη λιπαρά μαλλιά σου, τότε η λύση βρίσκεται στο νερό καρύδας, που όντας πιο ελαφρύ, θα ενυδατώσει τα μαλλιά και το τριχωτό με τον καλύτερο τρόπο.

Έχεις λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο; Πώς να χρησιμοποιήσεις το νερό καρύδας για να τα μεταμορφώσεις

Ποια τα οφέλη του coconut water;

-Ενυδατώνει τα μαλλιά και αναδεικνύει τον φυσικό όγκο τους. Το νερό καρύδας έχει την ιδιότητα να εισχωρεί σε βάθος στο σώμα της τρίχας, προσφέροντας μια μεγάλη πηγή ενυδάτωσης για τα μαλλιά.

-Θρέφει το τριχωτό της κεφαλής.

-Εμποδίζει τη δημιουργία πιτυρίδας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία της, αφού προσφέρει τέτοια επίπεδα ενυδάτωσης που η ξηρότητα μετριάζεται.

-Κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο λεία και απαλά, μιας και τα ενυδατωμένα μαλλιά που δεν φριζάρουν είναι πιο υγιή, λαμπερά και εύκολα διαχειρίσιμα.

-Δυναμώνει την τρίχα, κάνοντάς τη πιο ελαστική.

Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

Καταρχάς, μπορείς να αναζητήσεις νερό καρύδας στα περισσότερα σούπερ μάρκετ - απλά σιγουρέψου ότι δεν περιέχει πρόσθετα ζάχαρης. Είναι κατάλληλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα από όλους τους τύπους μαλλιών.

-Χρησιμοποίησε το νερό καρύδας στο τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών σου για έξτρα ενυδάτωση.

-Ανάμειξε 1/4 του φλυτζανιού νερό καρύδας με το αγαπημένο σου σαμπουάν ή conditioner.

-Δημιούργησε τη δική σου leave-in θεραπεία μαλλιών, αναμειγνύοντάς το με έλαια της αρεσκείας σου και διατηρώντας το στο ψυγείο για να συντηρηθεί (μέχρι 7 ημέρες το πολύ).

-Φτιάξε το δικό σου ενυδατικό spray. Πρόσθεσε 1/4 φλυτζανιού νερό καρύδας σε ένα φλυτζάνι νερό, και ρίξε το μείγμα σε ένα spray μπουκαλάκι ανακινώντας καλά το προϊόν. Ψέκασε σε νωπά μαλλιά και στο τριχωτό για πλήρη ενυδάτωση και θρέψη - αλλά και για ευκολότερο χτένισμα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ