Follow us

Τα αρώματα που αγαπούσαν οι θρυλικές stars της δεκαετίας του 1950

Από την Lauren Bacall και την Elizabeth Taylor μέχρι την Marilyn Monroe, ανακαλύψτε τα iconic αρώματα που μπορείτε να αγοράσετε μέχρι σήμερα.

audrey hepburn, breakfast at tiffanys

Οι αρωματικοί πειραματισμοί δεν είναι παρά σύγχρονο φαινόμενο. Τη δεκαετία του 1950 υπήρχε η τάση οι γυναίκες να επιλέγουν ένα άρωμα, το οποίο τις συνόδευε για όλη τους τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους τη signature ευωδιά τους. Πολλές είναι οι θρυλικές stars του παλιού Hollywood που με τις επιλογές τους καθόρισαν τα best-sellers των οίκων, ενώ άλλες, όπως η Marilyn Monroe με το Chanel No.5, ταυτίστηκαν με αυτές. Διαχρονικά και θηλυκά, ακολουθούν τα αρώματα που κοσμούσαν τα μπουντουάρ των πιο θρυλικών stars της δεκαετίας του 1950:

Audrey Hepburn

Η σχέση της Hepburn με τον Hubert de Givenchy κατάφερε να μείνει στην ιστορία, με την ηθοποιό να επιλέγει δημιουργίες του Γάλλου σχεδιαστή σε πολλές ταινίες της, όπως τις Breakfast at Tiffany’s και Sabrina. Ο Givenchy δημιούργησε το άρωμα L’Interdit αποκλειστικά για εκείνη το 1957, καθώς όμως το όνομά του σημαίνει "το απαγορευμένο" στα γαλλικά, οι φήμες λένε πως η Hepburn δεν ήθελε να λανσαριστεί στην αγορά. Ο οίκος αποφάσισε τελικά να το λανσάρει τη δεκαετία του 1960, με την ηθοποιό να είναι το πρόσωπο της καμπάνιας του φλοράλ αρώματος με τις νότες από γιασεμί, νάρκισσο και σανδαλόξυλο.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ