Follow us

Aποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής | 7 pro tips για λείο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα

Το να περνάς απλά την περιοχή με το ξυραφάκι -δυστυχώς- δεν αρκεί.

αποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής Istock Photo

Η bikini season είναι επίσημα εδώ και αυτό σημαίνει πως αν επιλέγεις να διατηρείς την ευαίσθητη περιοχή hair free, τότε έχεις προσθέσει έναν ακόμα "πονοκέφαλο" στην καλοκαιρινή καθημερινότητά σου. Αν απλά περνάς το ξυραφάκι από την περιοχή, τότε κάνεις απλά τα basics και τα basics δεν είναι αυτά που θα σε απαλλάξουν από τις ενοχλητικές τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και που θα σου χαρίσουν το λείο αποτέλεσμα που πραγματικά επιθυμείς. Για να γίνεις master στη αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής, ακολούθησε τα 7 pro tips που θα βρεις παρακάτω:

Αποτρίχωση στο σπίτι | Οι πιο εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Aποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής | 7 tips για λείο αποτέλεσμα

Κάνε απολέπιση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι μια καλή απολέπιση. Ακριβώς όπως κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο και το σώμα σου, το ίδιο σημαντικό είναι να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου στην ευαίσθητη περιοχή προκειμένου να προλάβεις τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.

Πώς να κάνω αποτρίχωση στο μουστάκι; Τα Dos και τα Dont's

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου

Πριν το ξύρισμα ή το κερί, κάνε ένα ζεστό μπάνιο προκειμένου να μαλακώσει η επιδερμίδα σου και η αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής να γίνει λιγότερο επώδυνη.

Χρησιμοποίησε αποτριχωτική κρέμα

Για να φτάσει το ξυράφι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση της τρίχας στη γραμμή του μπικίνι, εφάρμοσε μια γενναιόδωρη ποσότητα αποτριχωτικής κρέμας, πλούσιας σε ενυδατικά συστατικά, όπως shea butter και λάδι καρύδας.

Ξέμεινες από αφρό ξυρίσματος; 5 εναλλακτικές για αψεγάδιαστο ξύρισμα

Ακολούθησε τη φορά των τριχών

Για να μειώσεις τον ερεθισμό, φρόντισε να ξυρίζεσαι ακολουθώντας τη φυσική φορά ανάπτυξης των τριχών.

Loading...

Περιποιήσου την περιοχή μετά την αποτρίχωση

Μετά την αποτρίχωση, ρίξε αρκετό κρύο νερό στην περιοχή για να μειώσεις τον ερεθισμό κι έπειτα εφάρμοσε ένα after shave ορό.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία

Για την ενυδάτωση της περιοχής επίλεξε μία κρέμα με αλόε βέρα, βιταμίνη Ε και έλαιο jojoba. Όταν πηγαίνεις στην παραλία, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό στη γραμμή του μπικίνι προκειμένου να την προστατεύσεις από τυχόν ερεθισμούς.

Άλλαζε συχνά ξυραφάκι

Για να περιορίσεις τους ερεθισμούς μην ξεχνάς να καθαρίζεις το ξυραφάκι σου με οινόπνευμα και ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση και φρόντισε να το αντικαθιστάς με ένα νέο μετά από 5 χρήσεις. Θα σε συμβουλεύαμε επίσης να αποφεύγεις να το αποθηκεύεις στο ντους, καθώς εκεί μπορεί εύκολα να σκουριάσει και να γίνει εστία βακτηρίων. Προτίμησε να το αποθηκεύσεις σε ένα από τα ντουλάπια του μπάνιου σου.

Aποτρίχωση με laser | Πονάει; Πόσο κοστίζει; Μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι; Προκαλεί καρκίνο;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ