Follow us

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το color-correcting concealer

Γνωρίζεις τι κάνει το κάθε χρώμα;

concealer iStock

Το concealer είναι αδιαμφισβήτητα το πιο χρήσιμο καλλυντικό προϊόν που υπάρχει στο νεσεσέρ μας. Καλύπτει μαύρους κύκλους, σπυράκια, κοκκινίλες και οποιαδήποτε άλλη ατέλεια, χαρίζοντας μια λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, ενώ ενίοτε λειτουργεί και σαν primer για τα μάτια και τα χείλη, ώστε να μένουν αναλλοίωτα η σκιά και το κραγιόν σου. Κάποιες φορές αρκεί να το χρησιμοποιήσεις μόνο του στο δέρμα, ιδίως στις περιπτώσεις που θες μια ελαφριά κάλυψη και προτιμάς να αποφύγεις τελείως το foundation.

To πιθανότερο είναι ότι ήδη γνωρίζεις τα βασικά για το μαγικό αυτό προϊόν: εάν θες να καλύψεις κάποια ατέλεια ή σπυράκι στο πρόσωπο, πρέπει να χρησιμοποιείς concealer στην ίδια απόχρωση με αυτή της επιδερμίδας σου, ενώ αν θες να καμουφλάρεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, καλό είναι να επιλέξεις ένα χρώμα μισό τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό σου.

Όμως, ξέρεις ποιον ρόλο επιτελεί το color-correcting concealer; Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν και άλλα χρώματα concealer, όπως ανοιχτό πράσινο, κίτρινο, σομόν, λιλά. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις έχουν ως στόχο να αποχρωματίσουν την περιοχή που θες να καλύψεις (σπυράκι, μαύροι κύκλοι, κοκκινίλες) και στη συνέχεια να εφαρμοστεί από πάνω το κλασικό concealer ή foundation, για μια τέλεια κάλυψη.

Δες παρακάτω τι κάνει το κάθε χρώμα πιο συγκεκριμένα:

#1. Ανοιχτό πράσινο / φυστικί

Εξουδετερώνει την ερυθρότητα που δημιουργείται από σπυράκια και άλλες δερματικές ευαισθησίες όπως δερματίτιδα, ακόμα και ελαφρύ κάψιμο από τον ήλιο. Είναι ιδανικό για να καλύψεις κάποιο ανεπιθύμητο σπυράκι ή σημάδι.

#2. Λιλά

Το λιλά εξισορροπεί και κάνει πιο ουδέτερους τους κιτρινωπούς τόνους στην επιδερμίδα, έτσι ώστε αυτή να φωτιστεί και να "ζωντανέψει", απομακρύνοντας τη θαμπάδα.

#3. Κίτρινο

Το απαλό κίτρινο απαλύνει τις κοκκινίλες, προσθέτει φωτεινότητα και "ζεσταίνει" οποιαδήποτε επιδερμίδα.

#4. Σομόν

Δοκίμασε το σομόν - και οποιαδήποτε απόχρωση του ροζ - για να καλύψεις μαύρους κύκλους και σκούρες κηλίδες. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις εξουδετερώνουν τους μπλε και γκρι υποτόνους, γι' αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε σκούρες "περιοχές" του προσώπου και όχι σε οποιαδήποτε ατέλεια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταλήξεις με πορτοκαλί κηλίδες.

Bonus tip: όπως προείπαμε, πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν την εφαρμογή του concealer ή οποιουδήποτε καλυπτικού προϊόντος, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Εφάρμοσέ το με ταμποναριστές κινήσεις στο δέρμα και όχι "σπρώχνωντάς" το με τα δάχτυλα, για να απορροφηθεί σωστά και να έχεις την καλύτερη δυνατή κάλυψη.

Μια αγαπημένη colour-correcting παλέτα που σου προτείνουμε είναι του KORRES, που περιέχει 5 αποχρώσεις φωτίζοντας, διορθώνοντας και εξομαλύνοντας κάθε ατέλεια του δέρματος. Η ανάλαφρη, κρεμώδης υφή της εμπλουτισμένη με ένα σύμπλεγμα ρύθμισης της λιπαρότητας από Ενεργό Άνθρακα, πυρίτιο και εκχύλισμα ροδιού προσφέρει μικρή προς μέτρια κάλυψη για εύκολη εφαρμογή.

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το color-correcting concealer

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ