Follow us

Ρετινόλη και βιταμίνη C | Επιτρέπεται ο συνδυασμός τους;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για δύο από τα πιο ευεργετικά ενεργά συστατικά.

Ρετινόλη και βιταμίνη C Istock Photo

Με κάθε μέρα να σηματοδοτείται από ένα νέο skincare λανσάρισμα, είναι πολύ εύκολο να μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις ό,τι νέο κυκλοφορεί και να το εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην πραγματικότητα, όσο ευεργετικό και να είναι ένα προϊόν από μόνο του, μπορεί να γίνει πραγματικά καταστοφικό για την υγεία της επιδερμίδας σου αν συνδυαστεί με λάθος προϊόντα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με δύο από τα πιο δημοφιλή skincare συστατικά, τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C, τα οποία αν και θαυματουργά, δεν θα πρέπει να συνδυάζονται. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις:

3 αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς από τα 20 σου

Ρετινόλη και βιταμίνη C | Ποιες είναι οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Η ρετινόλη είναι η ενεργή µορφή της βιταµίνης Α και θεωρείται το gold standard στην αντιγήρανση της επιδερμίδας. Αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο και λαµπερό.

Εξίσου πολλές είναι και οι ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ακτίνες UV, ενώ παράλληλα επανορθώνει ήδη υπάρχουσες βλάβες φωτογήρανσης.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και ακμή | Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Ρετινόλη και βιταμίνη C | Επιτρέπεται ο συνδυασμός τους;

Θα περίμενε κανείς ότι τα δύο αυτά συστατικά θα έκαναν μαζί το απόλυτο skincare power couple. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι κι αυτό γιατί το ένα αποδυναμώνει το άλλο.

Ρετινόλη και βιταμίνη C | Μπορούν να συνυπάρξουν υπό όρους

Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να ενσωματώσεις και τα δύο αυτά συστατικά στη ρουτίνα σου χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς κατά την πρωινή σου ρουτίνα να χρησιμοποιείς ένα προϊόν με βιταμίνη C, το οποίο θα προσφέρει μια ισχυρή ασπίδα προστασίας από τις ακτίνες UV και την αστική ρύπανση, ενώ θα χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα σου. Κατά τη βραδινή ρουτίνα σου, μπορείς να επιτρέψεις στη ρετινόλη να αναλάβει δράση, επανορθώνοντας τις φθορές των κυττάρων της επιδερμίδας και λειαίοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις χημικό peeling

Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε να εντάξεις την αντιοξειδωτική βιταμίνη C στη βραδινή ρουτίνα σου, τότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις εναλλάξ με τη ρετινόλη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ