Follow us

Τα καλύτερα κουρέματα για σπαστά και ατίθασα μαλλιά

+ Συμβουλές styling για να ξαναζωντανέψεις τις μπούκλες σου τη δεύτερη μέρα.

κοπέλα με ένα από τα πιο κολακευτικά κουρέματα για σπαστά μαλλιά Istock Photo

Καλώς ή κακώς η φύση σε προίκισε με αυτήν την in between υφή μαλλιών, που δεν είναι ούτε ίσια, αλλά ούτε και σγουρή. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο πιθανόν τα παρουσιάζεις. Ακολουθούν τα πιο κολακευτικά κουρέματα για σπαστά μαλλιά, καθώς και ορισμένες συμβουλές styling που σίγουρα θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη φυσική υφή των μαλλιών σου και να απαρνηθείς μια για πάντα την πρέσα και το ψαλίδι για μπούκλες:

Οδηγίες προς ναυτιλωμένους

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να βρεις ένα κομμωτή, που εμπιστεύεσαι και ο οποίος μπορεί να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες της υφής των μαλλιών σου. Επειδή τα σπαστά μαλλιά απαιτούν έστω και λίγο styling για να δείχνουν περιποιημένα, πριν συζητήσεις μαζί του ποιο είναι το ιδανικό κούρεμα για εσένα, πες του πόσο χρόνο είσαι διατεθειμένη να σπαταλάς στο styling.

Τα καλύτερα κουρέματα για σπαστά μαλλιά

Μακριά μαλλιά με έντονο φιλάρισμα

Loading...

Ένα από τα θετικά του να έχεις σπαστά μαλλιά είναι ότι τα beach waves είναι για εσένα default mode. Ανάδειξέ τα αφήνοντας τα μαλλιά σου μακριά και κάνοντας έντονο φιλάρισμα που θα τους χαρίσει όγκο και κίνηση, αλά Gisele Bundchen και Sarah Jessica Parker.

Shag

Loading...

Αν υπάρχει ένα κούρεμα που "φτιάχτηκε" για εσένα, αυτό είναι το shag, δηλαδή τα μαλλιά μεσαίου μήκους με έντονο φιλάρισμα. Πρόκειται για ένα κούρεμα που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα '70s αλλά και στα τέλη των '90s. Η σύγχρονη εκδοχή του είναι εμπλουτισμένη με πολλά επίπεδα τα οποία ξεκινούν από το ύψος των ζυγωματικών και σταδιακά κατεβαίνουν μέχρι τους ώμους.

Loading...

Είναι με διαφορά ένα από τα πιο κολακευτικά κουρέματα για σπαστά μαλλιά, το οποίο έχει αγαπηθεί από πολλούς celebrities, όπως η Selena Gomez, η Taylor Swift και η Anne Hathaway. Ποιος μπορεί να τις αδικήσει; Ειδικά σε συνδυασμό με αφέλειες ή curtain bangs, δείχνει εξαιρετικά parisian chic.

Δες επίσης: Το shag είναι το hot κούρεμα της σεζόν και ορίστε γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις

Καρέ με φράντζα

Loading...

Κομψό και διαχρονικό το καρέ -σε κάθε εκδοχή του- αποτελεί σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τις γυναίκες με σπαστά μαλλιά. Μπορείς να επιλέξεις είτε κοντό καρέ, που να φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, είτε και πιο μακρύ που να φτάνει πάνω από τους ώμους.

Loading...

Αν θέλεις να αναδείξεις τη φυσική υφή των μαλλιών σου, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με φιλάρισμα, το οποίο θα χαρίσει κίνηση και όγκο στα μαλλιά σου. Για να τους δώσεις περισσότερο στιλ, ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου κόψει έντονη πλαϊνή φράντζα, η οποία σε συνδυασμό με τη messy υφή τους, θα χαρίσει σε κάθε εμφάνισή σου έξτρα πόντους coolness και αισθησιαμού.

Wavy Pixie

Loading...

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν φοβούνται να πειραματίζονται με τα μαλλιά τους, τότε ένα pixie που είναι πιο μακρύ στο πάνω μέρος είναι το ιδανικό κούρεμα για εσένα.

Δες επίσης: Πες μας το σχήμα του προσώπου σου, να σου πούμε πώς να κουρευτείς

Χωρίστρα στη μέση vs Χωρίστρα στο πλάι

Αυτό εξαρτάται από το στιλ σου και φυσικά από την ποιότητα της τρίχας και το σχήμα του προσώπου σου. Αν έχεις λεπτή τρίχα (κάτι το οποίο είναι σύνηθες στα σπαστά μαλλιά) ή αν έχεις οβάλ πρόσωπο, τότε θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις να κάνεις τη χωρίστρα στο πλάι για να χαρίσεις την ψευδαίσθηση όγκου στα μαλλιά σου. Αν πάλι έχεις στρογγυλό πρόσωπο, θα σου προτείναμε να κάνεις χωρίστρα στη μέση για να το κάνεις να δείχνει πιο αδύνατο.

Τα όπλα στη φαρέτρα σου

Ας μιλήσουμε λίγο για styling: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά είναι η δυσκολία του να κρατήσουν αναλλοίωτους τους κυματισμούς τους τη δεύτερη μέρα. Η δική μας συμβουλή; Δοκίμασε να βρέξεις ελαφρά τα μαλλιά σου με ένα σπρει με νερό και στη συνέχεια εφάρμοσε έναν αφρό, ένα σπρέι αλατόνερου ή ένα curl spray και τσαλάκωσε τα χρησιμοιποιώντας τα χέρια σου. Στη συνέχεια, στέγνωσέ τα χρησιμοποιώντας το σεσουάρ και τη φυσούνα, έτσι ώστε να επανέλθουν οι φυσικοί κυματισμοί των μαλλιών σου.

Δες επίσης: Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ