Follow us

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί βάφουν όλες τα μαλλιά τους ροζ τελευταία;

Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στην ψυχολογία μας.

pink hair iStock

Κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα με τον ερχομό της άνοιξης, είναι σύνηθες να βλέπουμε πολλές γυναίκες (διάσημες και μη) να βάφουν τα μαλλιά τους - είτε πρόκειται για μια απλή ανανέωση χρώματος είτε για μια εντελώς διαφορετική απόχρωση βαφής από τα συνηθισμένα.

Έτσι έγινε και με την έναρξη του πρώτου lockdown τον Μάρτιο του 2020, όταν ξαφνικά γίναμε μάρτυρες πολλών δραστικών αλλαγών στα μαλλιά διαφόρων celebs, με την πλειονότητά τους να τα βάφουν... ροζ.

Δες εδώ: Οι πιο δραστικές αλλαγές στα μαλλιά των celebrities το 2020

Loading...

Το bubblegum pink (αλλά και άλλες αποχρώσεις του girly αυτού χρώματος) δεν αποτελεί κάτι νέο στον χώρο του hair styling - ήταν πάντα μια go-to επιλογή βαφής για τις τολμηρές. Το αξιοπερίεργο είναι πόσο μεγαλύτερες διαστάσεις πήρε κατά τη διάρκεια της περσινής καραντίνας, με αμέτρητες stars να το υιοθετούν μέχρι και σήμερα (βλ. για παράδειγμα Kaia Gerber, Dua Lipa, Hailey Bieber , Madonna, και πολύ πρόσφατα Demi Lovato).

Είναι πλήρως κατανοητός ο λόγος για τον οποίον οι γυναίκες επιλέγουν να στραφούν σε (δραστικές) αλλαγές στα μαλλιά τους ιδίως σε δύσκολους καιρούς και περιόδους στρες - κι αυτός είναι κυρίως η θέληση να ανακτήσουν έναν κάποιον έλεγχο στις ζωές τους, πέρα από την ανανέωση που αποζητούν. Γιατί όμως απ᾽όλα τα χρώματα επιλέγουν κατά κόρον το ροζ, και όχι για παράδειγμα το λιλά, το πράσινο ή το μπλε;

Loading...

Η προφανής απάντηση εδώ θα μπορούσε άνετα να είναι ότι το ροζ είναι το trendy χρώμα που για διάφορους λόγους οι hair τάσεις έχουν δείξει ως το επικρατέστερο. Κι όμως, η απάντηση βρίσκει έρεισμα σε ψυχολογικούς λόγους, και πιο συγκεκριμένα στην επίδραση που έχουν τα διάφορα χρώματα στον ψυχισμό και τη διάθεσή μας.

Το ροζ θεωρείται από τους ψυχολόγους ότι προκαλεί συναισθήματα ηρεμίας κάνοντας αυτόν που τον βλέπει να νιώθει στη στιγμή πιο ήσυχος, λιγότερο αγχωμένος και νευρικός. Το συγκεκριμένο χρώμα μπορεί όχι μόνο να σου ανεβάσει τη διάθεση αλλά και να σε κάνει να δεις διαφορετικά τον εαυτό σου κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, μιας και πρόκειται για ένα άκρως κοριτσίστικο αλλά και νεανικό χρώμα. Δεν είναι να απορείς λοιπόν γιατί επιλέγεται από τόσες γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, και ειδικά τον τελευταίο (δύσκολο) χρόνο της πανδημίας.

Loading...

Επιπλέον, στις περισσότερες κουλτούρες οι άνθρωποι βλέπουν το ροζ ως ένα ρομαντικό και χαρούμενο, παιχνιδιάρικο χρώμα, οπότε θεωρητικά αν το ενσωματώσουν με διάφορους τρόπους στην εμφάνισή τους, θεωρούν ότι θα εκπέμπουν παιχνιδιάρικα και ανεβασμένα, χαρούμενα vibes προς τα έξω - κάτι που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ σήμερα.

Φυσικά, δεν λέμε ότι όποια γυναίκα βάφει τα μαλλιά της ροζ ή κάνει ροζ ανταύγειες σημαίνει ότι έχει χάσει τον έλεγχο της ζωής της και ότι νιώθει κατάθλιψη. Ίσα ίσα, αναφερόμαστε περισσότερο στην υποσυνείδητη ανάγκη των ανθρώπων να φτιάξουν τη διάθεσή τους με ένα super fun χρώμα, αλλά και να μεταφέρουν με την εμφάνισή τους μια πιο αισιόδοξη διάθεση τόσο στους εαυτούς τους όσο και στους άλλους. Όπως ακριβώς θα κάναμε και τον χειμώνα, φορώντας ένα χαρούμενο φωτεινό χρώμα μια βροχερή κρύα μέρα.

Δες εδώ: Pink hair | 8 celebrities που θα σε πείσουν να υιοθετήσεις την τάση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ