Follow us

Βιομιμητική Τεχνολογία | Το νέο επαναστατικό skincare trend που πρέπει να γνωρίζεις

Είσαι έτοιμη να αποκτήσεις την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ;

SOSKIN Courtesy of SOSKIN

Αλήθεια, πώς ακριβώς ορίζουμε την υγιή επιδερμίδα; Μην βιαστείς να απαντήσεις πως είναι εκείνη που δεν έχει ούτε ένα ψεγάδι. Τέλεια επιδερμίδα -εκτός από την βρεφική φυσικά- δεν υπάρχει κι όταν νομίζουμε πως υπάρχει τότε σημαίνει πως έχουν επιστρατευτεί makeup artists ή ακόμα και Photoshop specialists. Η υγιής επιδερμίδα είναι φωτεινή, διαυγής, λεία και απαλή, δεν κοκκινίζει, δεν ξεφλουδίζει, δεν είναι τραχιά και ξηρή. Όσο απλό και να ακούγεται αυτό, στην πραγματικότητα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί λαμβάνοντας υπόψη το πόσες πολλές επιθέσεις δέχεται η επιδερμίδα μας καθημερινά, από την περιβαλλοντική ρύπανση και τις κλιματικές αλλαγές, μέχρι το στρες και τη μη επαρκή περιποίησή της. Η βιομιμητική τεχνολογία, η νέα τάση που φέρνει την επανάσταση στο skincare, είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσουν.

Τι είναι η βιομιμητική τεχνολογία;

Τα αποτελέσματα του quiz στο προφίλ του Missbloom στο Instagram, έδειξαν ότι οι περισσότερες από εσάς γνωρίζατε τη βιομιμητική τεχνολογία, αλλά όχι σε βάθος και καθώς λάβαμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτήν αποφασίσαμε να ξεδιαλύνουμε το τοπίο.

Βιομιμητική Τεχνολογία | Το νέο επαναστατικό skincare trend που πρέπει να γνωρίζεις

Όπως σίγουρα θα ξέρεις, η φύση αποτελούσε ανέκαθεν για τον άνθρωπο τον καμβά παρατήρησης για την κατανόηση του περιβάλλοντός του. Η βιομιμητική είναι λοιπόν η τεχνολογία, η οποία μιμείται τη φύση. Στην περίπτωση του skincare μπορεί να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα που μιμούνται τις φυσικές διεργασίες της επιδερμίδας, με στόχο να αναδείξουν τη φυσική της ομορφιά και λάμψη, παρέχοντας ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Γιατί θεωρείται η επανάσταση στο skincare;

Μία από τις λίγες εταιρείες που έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της είναι η SOSKIN, γεγονός που την κάνει ένα από τα brands που θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις. Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστά τα προϊόντα της είναι το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν από κορυφαίους επιστήμονες και ύστερα από χρόνια έρευνας. Περιέχουν ενεργά συστατικά, ειδικά επιλεγμένα για τη βιο-συμβατότητά τους, τα οποία διεισδύουν στα δερματικά κύτταρα μέσω της κυτταρικής μεμβράνης και μιμούνται τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού για να αναπαράγουν τα υγιή στοιχεία ενός ισορροπημένου δέρματος.

Soskin

Κάτι άλλο το οποίο εκτιμήσαμε στο συγκεκριμένο brand είναι το γεγονός ότι αποτελεί one stop shop για τις ανάγκες περιποίησης και φροντίδας κάθε επιδερμίδας. Με το μότο "Save our skin", κάθε προϊόν δουλεύει προς τρεις κατευθύνσεις: Αναπληρώνει υαλουρονικό οξύ και πρωτεΐνες στην επιδερμίδα για ελαστικότητα και νεανική όψη, αποκαθιστά τις λειτουργίες της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος με ενεργά στοιχεία από βότανα, έτσι ώστε η επιδερμίδα να τρέφεται σωστά και να προστατεύεται αποτελεσματικά από εξωτερικούς παράγοντες και επανενεργοποιεί την ανανέωση των κυττάρων, για πρόληψη της γήρανσης και την εμφάνιση κηλίδων και δυσχρωμιών. Το μεγαλύτερο ατού της SOSKIN, αυτό που κάνει τόσες γυναίκες να την εμπιστεύονται από το 1992 μέχρι και σήμερα είναι ότι η τεχνολογία της μιμείται και αντιγράφει τη φυσική λειτουργία του δέρματος ώστε τα προϊόντα της να δρουν στο μέγιστο.

Η λύση για τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας

Όλες οι σειρές της SOSKIN είναι βασισμένες στη βιομιμητική τεχνολογία, κάτι το οποίο εγγυάται υγιή και λαμπερή όψη σε κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα με την ηλικία ή τον τύπο της επιδερμίδας της. Κάθε σειρά έχει στόχο μια βασική ανάγκη -επανόρθωση/ενυδάτωση, αντιγήρανση, βαθύς καθαρισμός/τάση ακμής, λεύκανση, αντηλιακή προστασία- και περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού, κρέμες ημέρας, προϊόντα περιποίησης νύχτας, προϊόντα για τη φροντίδα των ματιών, ορούς, καθώς και ειδικά προϊόντα εξειδικευμένης δράσης. Με άλλα λόγια όλα όσα χρειάζεσαι για μια καλά δομημένη skincare ρουτίνα.

Αγαπημένη σειρά για εντατική ενυδάτωση είναι η [R] RESTORATIVE με βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ, η οποία στοχεύει τα διάφορα επιδερμικά στρώματα για την καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος και του επακόλουθου ερεθισμού. Για αρχή θα σε συμβουλεύαμε να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου το Hydrawear Serum, την Hydrawear Gel Cream και την αναπλαστική κρέμα CICAPLEX® και σου υποσχόμαστε πως ήδη από τις πρώτες μέρες θα δεις "το θαύμα" της βιομιμητικής τεχνολογίας.

sOSKIN 2

Ο ορός ενυδάτωσης Hydrawear Serum με υαλουρονικό οξύ 2 μοριακών βαρών στοχεύει τα διάφορα επιδερμικά στρώματα για την καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος και του επακόλουθου ερεθισμού, ενώ η Hydrawear Gel Cream προσφέρει εντατική ενυδάτωση, προστατεύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, ενώ περιορίζει την εμφάνιση ερυθρότητας.

H δική μου αγαπημένη είναι η CICAPLEX®, μια κρέμα ανάπλασης της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας από ερεθισμούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες και ήπιες δερματολογικές θεραπείες. Συμβάλλει στην αποκατάσταση του δέρματος, βελτιώνει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού ενώ ελαττώνει το χρόνο ανάρρωσης μετά από δερματολογικές πράξεις.

Αν σε απασχολούν περισσότερο τα σημάδια γήρανσης, θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις τη σειρά [Α+] AGE PERFORMANCE με πολύτιμα αντιγηραντικά συστατικά. Ξεκίνησε ενσωματώνοντας στη ρουτίνα σου το Eye Care Serum, την Densifying Cream και την Glyco-C Pigment Wrinkle Corrective Care, που περιέχει γλυκολικό και ασκορβικό οξύ, για μια πιο νεανική όψη.

Soskin

Ο αντιγηραντικός ορός ματιών Eye Care Serum μειώνει τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης, ενώ η κρέμα νύκτας Glyco-C Pigment Wrinkle Corrective Care κάνει ήπια δερμοαπόξεση, λειαίνοντας τις βαθιές ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Το star προϊόν περιποίησης της σειράς, η Densifying Cream, είναι μία κρέμα σύσφιξης με ανορθωτική δράση που παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία για την αναδόμηση του δέρματος και το γέμισμα των βαθιών ρυτίδων. Χαρίζει ανόρθωση, τόνωση και όγκο, ενώ αφήνει το περίγραμμα του προσώπου ορατά επανασχεδιασμένο.

info
Όλα τα προϊόντα SOSKIN διατίθενται στα φαρμακεία και στα e-pharmacies.

Περισσότερες πληροφορίες: www.soskin.gr, Facebook, Instagram

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ