Follow us

Κατάφερα να μειώσω τις κηλίδες στο πρόσωπό μου μέσα σε ένα μήνα χάρη στην Caudalie και η ρουτίνα μου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια

Η σειρά περιποίησης που με εντυπωσίασε και κέρδισε επάξια μια θέση στη ρουτίνα μου.

καφέ κηλίδες στο δέρμα Istock Photo

Οι κηλίδες, λένε, είναι οι νέες ρυτίδες με ολοένα και περισσότερους Baby Boomers αλλά και Millenials να πληρώνουν τώρα ακριβά τις επιλογές που έκαναν στα νιάτα τους. Ακροβατώντας μεταξύ των Millenials και της Gen Z και παρατηρώντας πως οι πρώτες καφέ κηλίδες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα μου, αποφάσισα όσο ο χρόνος είναι ακόμα με το μέρος μου να τις καταπολεμήσω και -spoiler alert- τα κατάφερα! Παρακάτω σου εξηγώ αναλυτικά τι περιελάμβανε τη ρουτίνα που με βοήθησε να μειώσω τις καφέ κηλίδες στο δέρμα μου:

Καφέ κηλίδες στο δέρμα | Πώς να τις μειώσεις αισθητά σε 1 μήνα

Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά: Τι είναι οι κηλίδες; Πρόκειται για την πιο συχνή μορφή υπερμελάγχρωσης. Έχουν οβάλ σχήμα, διάμετρο μεγαλύτερη του ενός εκατοστού και μπορεί να εμφανιστούν μετά από την έκθεση στον ήλιο, μια φάση φλεγμονής (πχ ακμή), μια ορμονική αλλαγή (πχ εγκυμοσύνη), αλλά και με το πέρασμα του χρόνου και τη φυσική γήρανση της επιδερμίδας. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνες, ωστόσο αν παρατηρηθεί κάποια αλλοίωση στο χρώμα ή το μέγεθος κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε δερματολόγο.

Κατάφερα να μειώσω τις κηλίδες στο πρόσωπό μου μέσα σε ένα μήνα χάρη στην Caudalie και η ρουτίνα μου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια

Στο θέμα μας τώρα: Πριν μερικές εβδομάδες "προσγειώθηκε" στο γραφείο μου η ανανεωμένη σειρά Vinoperfect της Caudalie, η οποία με νέα ακόμα πιο αποτελεσματική και καθαρή σύνθεση δρα κατά όλων των παραπάνω ειδών κηλίδων. Ανυπομονούσα πολύ να τη δοκιμάσω κι έτσι άλλαξα τη ρουτίνα μου την ίδια κιόλας μέρα.

Η νέα ρουτίνα μου

Έκανα για λίγο στην άκρη τα προϊόντα που συνθέτουν την καθημερινή μου ρουτίνα και ήμουν έτοιμη να επιδοθώ στον αγώνα κατά των καφέ κηλίδων.

Πρωί

product

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου μου με το εδώ και μήνες αγαπημένο μου νερό micellaire Vinoclean, εφάρμοσα για πρώτη φορά το Radiance Serum Complexion Correcting της σειράς Vinoperfect. Είχα ακούσει πολλά για τον συγκεκριμένο ορό καθώς λατρεύεται από εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως εδώ και 15 χρόνια αλλά δυστυχώς δεν είχε τύχει να τον δοκιμάσω. Εξαιρετικά κρεμώδης και λεπτόρευστος, ομολογώ πως από την πρώτη κιόλας εφαρμογή έδειχνε πολλά υποσχόμενος.

Ένα μήνα εντατικής χρήσης μετά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο buzz. Το μυστικό πίσω από τον Νο.1 ορό στη Γαλλία είναι ο χυμός από τις κλιματίδες του αμπελιού που προέρχεται η Βινιφερίνη. Στο παρελθόν, οι Γαλλίδες τον εφάρμοζαν στο πρόσωπο και τα χέρια τους για να απαλύνουν τις καφέ κηλίδες και να χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα τους, αφού η Βινιφερίνη είναι 62 φορές πιο αποτελεσματική από τη βιταμίνη C. #Σοκ.

Κάτι το οποίο εκτίμησα πραγματικά στο συγκεκριμένο ορό είναι το πόσο γρήγορα τον "ρουφούσε" η επιδερμίδα μου σαν να ήθελε να ξεδιψάσει. Όπως έμαθα αυτό οφείλεται στη νέα ανανεωμένη σύνθεσή του, η οποία περιλαμβάνει ένα νέο βιομημιτικό γαλακτωματοποιητή, που μιμείται τις στοιβάδες της επιδερμίδας διευκολύνοντας έτσι την απορρόφηση της Βινιφερίνης βελτιστοποιώντας τη δράση στις κηλίδες με x39 μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

product

Όλη η υγρασία "κλειδωνόταν" έπειτα με την Instant Brightening Moisturizer, την οποία ήμουν σίγουρη ότι θα λατρέψω, αφού εκτός από Βινιφερίνη, περιέχει και ένα από τα πλέον αγαπημένα μου συστατικά. Ο λόγος για τη νιασιναμίδη, η οποία χαρίζει ομοιόμορφο τόνο και μειώνει τις δυσχρωμίες. Ο συνδυασμός τους έκανε τη συγκεκριμένη κρέμα πραγματικό power house και η επιδερμίδα μου έδειχνε πραγματικά να τη λατρεύει.

product

Πριν φύγω από το σπίτι το πρωί, δεν ξεχνούσα να βάλω στην τσάντα μου και την Dark Spot Correcting Hand Cream, η οποία ήταν σωτήρια κατά τη διάρκεια της μέρας όταν ένιωθα τα χέρια μου ξηρά και αφυδατωμένα. Η φροντίδα των χεριών είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελείς γιατί εκεί είναι που φαίνονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Η συγκεκριμένη χάρη στο βούτυρο καριτέ που περιέχει, τα κάνει εξαιρετικά απαλά, ενώ παράλληλα προλαμβάνει και διορθώνει τις καφέ κηλίδες. Όλα αυτά χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας. Απλά υπέροχη.

Βράδυ

product

Η βραδινή μου ρουτίνα -μετά τον καθαρισμό- ξεκινούσε και πάλι με τον αγαπημένο μου -πλέον- ορό Vinoperfect. Η διαφορά ήταν ότι αμέσως μετά χρησιμοποιούσα την Dark Spot Correcting Glyconic Night Cream, η οποία χάρη στη δράση του γλυκολικού οξέως και των ενζύμων παπάγιας λειτουργεί ως ήπιο peeling. Το αποτέλεσμα; Το επόμενο πρωί η επιδερμίδα μου έδειχνε πάντα εξαιρετικά λαμπερή και ανανεωμένη, έτοιμη να δεχτεί και πάλι τα πολύτιμα συστατικά των προϊόντων Vinoperferct.

Δύο φορές την εβδομάδα, όταν ένιωθα ότι η επιδερμίδα μου το χρειάζεται, χρησιμοποιούσα και την Glycolic Peel Mask με AHA φυσικής προέλευσης, η οποία απολέπιζε σε βάθος την επιδερμίδα μου αποκαλύπτοντας την πιο λαμπερή και φρέσκια εκδοχή της.

The Verdict #After1Bottle

Caudalie

Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τη σειρά Vinoperfect και μπορώ πλέον να πω με σιγουριά πως η ρουτίνα μου δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Η επιδερμίδα μου είναι πιο λαμπερή και φρέσκια από ποτέ, ενώ σχεδόν δεν μπορώ να θυμηθώ πού ακριβώς ήταν οι καφέ κηλίδες που είχα παρατηρήσει στο δέρμα μου.

Πέρα από τα σπουδαία αποτελέσματα που είδα στην επιδερμίδα μου, δύο από τους βασικούς λόγους που τα συγκεκριμένα προϊόντα κέρδισαν επάξια μια θέση στη ρουτίνα μου είναι ότι δεν "αναστάτωσαν" την ευαίσθητη επιδερμίδα μου, πράγμα πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά και ότι η vegan σύνθεσή τους περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Περιττό να πω πως αν και είμαι χαρούμενη που κατάφερα να μειώσω αισθητά τις κηλίδες, στεναχωριέμαι πολύ που βλέπω τα βαζάκια των προϊόντων σχεδόν άδεια!

info
Τα προϊόντα Caudalie θα τα βρεις στα φαρμακεία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ