Follow us

5 eyeshadow hacks που χρειάζεται να γνωρίζεις για να αναδείξεις τα μάτια σου

Μικρά αλλά θαυματουργά tips που όμως θα κάνουν τη διαφορά στο βλέμμα σου.

eyes iStock

Αν το ερώτημα του "πώς να αναδείξω τα μάτια μου με μακιγιάζ" σε απασχολεί συχνά, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα μικρά makeup tricks που θα "μεταμορφώσουν" το βλέμμα σου και θα σε ανανεώσουν.

Φανταζόσουν ποτέ ότι με πολύ μικρές αλλαγές στον τρόπο που τοποθετείς τη σκιά, το μολύβι ή το highlighter, αλλά ακόμα και με τη χρήση συγκεκριμένων αποχρώσεων, θα έβλεπες μεγάλη διαφορά στην περιοχή των ματιών σου ενώ θα τα έκανες να ξεχωρίζουν;

Δες παρακάτω πώς ακριβώς γίνεται αυτό:

#1. Πριν περάσεις τη σκιά, άπλωσε λίγο κρεμώδες concealer στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών, περιοχές που από τη φύση τους είναι κάπως πιο "σκοτεινές", και αφαιρούν λάμψη από το βλέμμα σου. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο φωτίζεις την περιοχή, αλλά επιπλέον καλύπτεις τις όποιες γραμμές δημιουργούνται στο δέρμα αλλά και δημιουργείς μια σταθερή βάση για τη σκιά που θα εφαρμοστεί αργότερα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το highlighter στρατηγικά για να κάνεις το βλέμμα σου ακόμα πιο φωτεινό: εφάρμοσε ελάχιστη ποσότητα στην εσωτερική γωνία των ματιών, στο κέντρο των βλεφάρων και στο τόξο των φρυδιών. Αν είσαι μελαχρινή με σκούρο τόνο επιδερμίδας ένα highligher σε σαμπανιζέ ή χρυσαφί αποχρώσεις είναι τέλειο, ενώ αν έχεις πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ένα highlighter σε παλ ροζ είναι το ιδανικό για σένα.

#2. Μια σχετικά εύκολη τεχνική για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα είναι να συνδυάζεις αντίθετους μεταξύ τους τόνους σκιών. Και εξηγούμαστε : οι πιο σκούρες αποχρώσεις σκιών δημιουργούν βάθος στο μάτι ενώ οι πιο παλ και φωτεινές αποχρώσεις δίνουν την ψευδαίσθηση όγκου. Εσύ δεν έχεις παρά να απλώσεις με ένα flat μικρό πινέλο μια φωτεινή, ανιοχτόχρωμη σκιά σε μορφή σκόνης στο κινητό βλέφαρο και στις εξωτερικές γωνίες του ματιού, στα σημεία δηλαδή που επιθυμείς να δώσεις όγκο.

#3. Ήξερες ότι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες αποχρώσεις σκιών στα μάτια μπορείς να καμουφλάρεις τους μαύρους κύκλους; Αν οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια σου έχουν κόκκινες ή μωβ αποχρώσεις, τότε μια σκιά σε πράσινο χρώμα θα διορθώσει το πρόβλημα. Αν πάλι έχουν γαλαζωπό αχνό χρώμα, χρειάζεσαι μια σκιά με κόκκινους υποτόνους (είτε είναι κοραλί, είτε σκούρα μπορντό). Αν πάλι υποφέρεις από puffy eyes (τις γνωστές σακούλες κάτω από τα μάτια), ίσως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να τις καλύψεις με concealer, αφού με αυτόν τον τρόπο τονίζεις ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Προτίμησε αντί για concealer να δημιουργήσεις μια απαλή σκιά στις κάτω βλεφαρίδες εφαρμόζοντας μια σκιά ματιών που να είναι έναν τόνο σκουρότερη από αυτόν της επιδερμίδας σου.

#4. Για να δημιουργήσεις ένα lifting εφέ στα μάτια σου κάνοντάς τα να δείχνουν πιο ανασηκωμένα, κάνε το περίγραμμά τους με ένα καφέ eyeliner αντί για μαύρο. Το καφέ είναι λιγότερο έντονο και πιο απαλό από το μαύρο ενώ τονίζει και κολακεύει διακριτικά όλους τους χρωματικούς τόνους της επιδερμίδας. Για να δημιουργήσεις μάλιστα τo lifting εφέ, τράβηξε τη γραμμή ανοδικά προς τα φρύδια σου αντί να την τραβήξεις σε ευθεία γραμμή.

#5. Για να καταπολεμήσεις το κοκκίνισμα των ματιών που προκαλείται από ξενύχτι ή από την κούραση που δημιουργείται από τις οθόνες, χρησιμοποίησε σκούρα μπλε σκιά στα άνω βλέφαρα ή μπλε μολύβι στο περίγραμμα. Εναλλακτικά, μια μπλε μάσκαρα θα δώσει το ίδιο ξεκούραστο εφέ στο βλέμμα σου - γενικά, το μπλε εξουδετερώνει τις κοκκινίλες κάνοντας το λευκό του ματιού σου να ξεχωρίζει. Ολοκλήρωσε με ένα nude (κι όχι λευκό) μολύβι στις κάτω βλεφαρίδες για να φωτίσεις και να "ξεκουράσεις" ακόμα περισσότερο το βλέμμα σου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ