Βρήκαμε τι να κάνεις για να μην ξαναμπείς στον πειρασμό να σπάσεις τα σπυράκια σου

Αν σου φαίνεται δύσκολο να συγκρατηθείς, σού έχουμε την ιδανική λύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

"Πώς να σταματήσω να πειράζω τα σπυράκια;" Η κλασική ερώτηση που σίγουρα σε έχει απασχολήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου.

Όλες μας έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση: ξυπνάμε με ένα πολύ ενοχλητικό μπιμπίκι ή σπυράκι στο πρόσωπο ή στο σώμα και μπαίνουμε στον πειρασμό να το σπάσουμε. Κάποιες καταφέρνουν να συγκρατηθούν, άλλες ενδίδουν με σκοπό να το εξαφανίσουν (ή απλά βρίσκουν μια ένοχη ευχαρίστηση στο να σπάνε τα σπυράκια τους), άλλες φορές πάλι το σπυράκι μπορεί να σπάσει στον ύπνο μας ή εξαιτίας κάποιας απότομης κίνησης που έγινε κατά λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι προκαλείται περαιτέρω βλάβη στην επιδερμίδα καθώς ευνοείται η πιθανότητα μόλυνσης και επέκτασης της ακμής σε άλλα σημεία στο πρόσωπο. Με άλλα λόγια, αν είχες ένα σπυράκι, αυτό πιθανόν να πολλαπλασιαστεί μετά το σπάσιμο και να εμφανίσεις περισσότερα τις επόμενες μέρες. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τι θα γίνει σε περίπτωση που πάσχεις από ακμή και έσπασες κάποιο σπυράκι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ρισκάρεις να αφήσεις μόνιμα σημάδια στην περιοχή, αλλά και να προκαλέσεις ερυθρότητα.

Περιποίηση προσώπου πριν τα 30 | οι 8 beauty συνήθειες που καλό είναι να υιοθετήσεις από νωρίς

Τι μπορείς να κάνεις προληπτικά;

Φυσικά, η προφανής απάντηση είναι ότι δεν πρέπει να πειράξεις καθόλου το πρόσωπό σου. Ιδανικά, ξέχνα ότι έχεις σπυράκια!

Αν παρ᾽όλα αυτά δεν σου είναι εύκολο να κρατήσεις μακριά τα χέρια σου απο το ενοχλητικό μπιμπίκι/σπυράκι (σε νιώθουμε), υπάρχει λύση: μπορείς να ... σε προλάβεις, εφαρμόζοντας ειδικά επιθέματα στην πάσχουσα περιοχή. Και εξηγούμαστε: μπορείς να προμηθευτείς τα ειδικά επιθέματα που εφαρμόζουν πάνω στο σπυράκι και το βοηθούν να ηρεμήσει μέσα σε λίγες ώρες.

Τα αγαπημένα μας είναι τα "Peace Out Spots" που μπορείς να βρεις στα Sephora και που είναι εμποτισμένα με σαλικιλικό οξύ, βιταμίνη Α και aloe vera και "ηρεμούν" το σημείο της φλεγμονής, ελαχιστοποιώντας την κοκκινίλα και σχεδόν εξαφανίζοντας το σπυράκι μέσα σε 6 ώρες. Φόρεσέ το πριν κοιμηθείς και όταν ξυπνήσεις το σπυράκι μπορεί να είναι ακόμα εκεί, αλλά σίγουρα θα είναι λιγότερο ορατό και άρα λιγότερο ενοχλητικό.

Φυσικά, καλό είναι πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν στα σπυράκια σου να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου - όπως πρέπει να κάνεις οποτεδήποτε αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στην επιδερμίδα σου.

5 eyeshadow hacks που χρειάζεται να γνωρίζεις για να αναδείξεις τα μάτια σου