Τα 5 αγαπημένα μας λεπτόρρευστα foundations που γίνονται ένα με το δέρμα

Ελαφριές συνθέσεις που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να μη φοράς καθόλου makeup.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ακούς συνέχεια ότι μια καλή βάση στο πρόσωπο- που επιτυγχάνεται με τα σωστά foundations - είναι το παν στο μακιγιάζ. Όμως πώς μπορείς να πετύχεις κι εσύ αυτό το επιθυμητό, ομοιόμορφο αποτέλεσμα και, κυρίως, με ποια προϊόντα;

Πιθανόν να ξοδεύεις άπειρες ώρες σε καταστήματα καλλυντικών για να βρεις το σωστό foundation για την επιδερμίδα σου και τις ανάγκες της, αλλά και τον κατάλληλο τόνο που να ταιριάζει άψογα σε αυτήν. Τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν διαλέγεις makeup είναι, μεταξύ άλλων, η υφή και η αίσθηση που σου αφήνει, πόσο γρήγορα και καλά απορροφάται από την επιδερμίδα σου, και φυσικά, να είναι υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο για να μην προκαλέσει κανέναν ερεθισμό ή ξέσπασμα ακμής.

Πώς να κάνεις ένα καθημερινό σταθερό μακιγιάζ χωρίς foundation

Το ιδανικό φυσικά είναι το makeup να γίνεται ένα με το χρώμα της επιδερμίδας σου. Να καλύπτει ομοιόμορφα τυχόν δυσχρωμίες και ατέλειες και ταυτόχρονα να φαίνεται σαν να μη φοράς τίποτα απολύτως. Το πιο ενοχλητικό είναι όταν το foundation "σπάει" και αφήνει γραμμές στο δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει κουρασμένο έως και γερασμένο.

Η συμβουλή μας λοιπόν για να αποφύγεις αυτό το εφέ "μάσκας" είναι να στοχεύεις σε λεπτόρρευστα liquid προϊόντα (foundations, BB creams, tinted creams) που είναι τόσο ελαφριά σαν νερό. Μπορεί να μην προσφέρουν την 100% κάλυψη και ίσως να μην ενδείκνυνται σε περιπτώσεις όπου επιθυμείς κάτι πιο καλυπτικό, όμως αφήνουν μια τέλεια ελαφριά αίσθηση στην επιδερμίδα ενω ταυτόχρονα χαρίζουν μια ομοιομορφία και μια λάμψη χωρίς να το βαραίνουν ή να δείχνει ψεύτικο το αποτέλεσμα. Στα plus ότι πολλά από αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα να τα "χτίσεις", να πετύχεις δηλαδή το τελικό χρώμα που εσύ επιθυμείς. Είναι η καλύτερη λύση για σένα που έχεις ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα (καθώς ταυτόχρονα περιέχουν και ενυδατικές συνθέσεις) αλλά και για εσένα που έχεις μικτό προς λιπαρό δέρμα καθώς δεν φράζουν τους πόρους.

5 beauty tips για λαμπερή επιδερμίδα που θα αντικαταστήσουν το highlighter

Extra beauty tips: Εάν θες έξτρα ενυδάτωση, ή αν το προϊόν δεν είναι όσο λεπτόρρευστο θα ήθελες, ανάμειξέ το με την ενυδατική σου και άπλωσέ το με ένα νωπό beauty blender.

Εάν πάλι θες να δώσεις λίγη λάμψη παραπάνω, ανάμειξε λίγες σταγόνες highlighter.

Δες παρακάτω τις προτάσεις μας σε lightweight foundations που θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο τον χρόνο.

Skin Rescue Foundation SPF30, ERRE DUE

Κρεμώδες foundation, concealer και primer σε ένα προϊόν. Με ελαφριά έως μέτρια κάλυψη που “χτίζεται” και SPF30. Με καινοτόμα, μη λιπαρή σύνθεση ΒΒ που προσφέρει στην επιδερμίδα ολοκληρωμένη προστασία και φροντίδα, είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες, ακόμα και τις μικτές-λιπαρές.

Natural Transparent Foundation, SEVENTEEN

Ανάλαφρη, φυσική κάλυψη που δένει τέλεια με το χρώμα της επιδερμίδας σου. Το Natural Transparent Foundation αφήνει το δέρμα απαλό, λείο και τέλεια ενυδατωμένο ενώ παράλληλα ρυθμίζει τη λιπαρότητα όλη την ημέρα. Η μοναδική ρευστή υφή του τού προσδίδει ελαστικότητα και το προστατεύει από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους αλλά και την ηλιακή ακτινοβολία με SFP20.

Eaze Drop Blurring Skin Tint, Fenty Beauty by Rihanna

Kρέμα με χρώμα και εξαιρετικά ανάλαφρη υφή που απλώνεται εύκολα, σβήνοντας τις ατέλειες και χαρίζοντας ομοιόμορφη επιδερμίδα στη στιγμή. Εμπλουτισμένο με το σύμπλεγμα HydraBlend, το Eaze Drop είναι ιδανικό για να δημιουργήσεις ένα απόλυτα φυσικό μακιγιάζ.

Tinted Moisturizer Natural Skin Perfector SPF30, LAURA MERCIER

Η ελαφριά σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με ένα μίγμα από πέρλες ώστε να χαρίζει ομοιόμορφη επιδερμίδα και λάμψη που διαρκεί. Προσφέρει διακριτική κάλυψη και φυσικό φινίρισμα, για ένα αποτέλεσμα που φαίνεται σαν να μη φοράς τίποτα.

True Skin Hydrating Foundation, Catrice

Έξτρα ενυδατικό foundation με υαλουρονικό οξύ για ελαφριά κάλυψη. Η υφή του είναι λεπτόρρευστη σαν νερό, ενώ έχει μακράς διάρκειας αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.