To soft glam μακιγιάζ της Gigi Hadid είναι ό,τι πρέπει για τη βραδινή σου έξοδο

Και τέλειο για το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ήρθε το καλοκαιράκι, και παρ' όλο που ο καιρός τις τελευταίες μέρες μας τα χαλάει λίγο, η διάθεσή μας για έξοδο δεν πέφτει ούτε στο ελάχιστο. Ούτε η διάθεσή μας για μακιγιάζ, μιας και τόσο καιρό αρκούμασταν σε λίγη μάσκαρα και ένα lip gloss κάτω απ' τη μάσκα.

Κι αν αναρωτιέσαι τι είδους μακιγιάζ ταιριάζει με την εποχή, θα σου απαντήσουμε ότι, λόγω του ζεστού καιρού, είναι καλύτερο να επιλέγεις απαλές αποχρώσεις και ελαφριές συνθέσεις που δεν θα "λιώνουν" αν τυχόν ιδρώσεις.

Cord Knot Bun | Ένα ξεχωριστό χτένισμα που θα γίνει το go-to hairstyle σου για το καλοκαίρι

Προτείνουμε να μην το παρακάνεις με πολλές στρώσεις foundation και βαριές αποχρώσεις σε μάτια και χείλη, αλλά να κρατήσεις χαμηλούς τους τόνους του μακιγιάζ για να φαίνεται πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα.

Επειδή φανταζόμαστε ότι δεν θες να φαίνεσαι και τελείως άβαφη, η χρυσή τομή βρίσκεται στο πρόσφατο μακιγιάζ της Gigi Hadid, που πέτυχε να δημιουργήσει ένα glamorous αποτέλεσμα που όμως δεν φαίνεται ούτε πολύ στημένο, ούτε πολύ βαρύ και "φτιαγμένο".

Απεναντίας, δείχνει σαν να χρησιμοποίησε μόλις 3 καλλυντικά προϊόντα για να βγει αυτό το τόσο soft μακιγιάζ, που είναι ταυτόχρονα polished αλλά και ανάλαφρο.

Δες παρακάτω το makeup look της:

To μυστικό για να το πετύχεις κι εσύ είναι να επιλέξεις ένα λεπτόρρευστο υγρό foundation που θα απλωθεί σαν νερό στο δέρμα σου και θα του χαρίσει μια χρωματική ομοιομορφία, καλύπτοντας ελαφριά τις όποιες ατέλειες. Αν το makeup σου είναι πιο παχύρρευστο, υπάρχει κίνδυνος η βαριά σύνθεσή του να σπάσει στο δέρμα σου και να δημιουργηθούν ενοχλητικές γραμμές που θα το κάνουν να δείξει κουρασμένο ή και γερασμένο. Μπορείς επίσης να εφαρμόσεις κάποια ελαφριά κρέμα ή ενυδατική με χρώμα, ακόμα και ένα αντηλιακό με χρώμα.

Στη συνέχεια, όπως θα διαπίστωσες και στο look του μοντέλου, η γραμμή eyeliner είναι πολύ λεπτή και διακριτική, ίσα που διακρίνεται. Το μακιγιάζ μας δεν χρειάζεται να είναι κραυγαλέο το καλοκαίρι, γι' αυτό και προτείνουμε να τραβήξεις κι εσύ μια πολύ διακριτική γραμμή eyeliner - αν είναι και σε καφέ απόχρωση, ακόμα καλύτερα, αφού το καφέ δεν σκληραίνει το μάτι όπως το μαύρο.

Το ιδανικό χτένισμα για την παραλία όπως το είδαμε στις πασαρέλες

Τέλος, δύο στρώσεις μάσκαρα, λίγο ρουζ ή bronzer στα ζυγωματικά και στα σημεία που μας βλέπει ο ήλιος αλλά και ένα nude περίγραμμα και κραγιόν αρκούν για το soft glam αποτέλεσμα που θες.